Επισκευή κατοικίας στο Κερατσινι

Στεγάνωση τοιχίων – Επισκευή κτιρίου στο Κερατσίνι

Επισκευή κτιρίου στο Κερατσίνι – Στεγάνωση τοιχίων

  Η επισκευή κτιρίου στο Κερατσίνι ήταν μια δύσκολη περίπτωση λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν . Το κτίριο είναι μια τριώροφη κατασκευή κατοικιών με πιλοτή όπου η αριστερή πλευρά του κτιρίου ακουμπάει με το γειτονικό κτίριο μια διώροφη μονοκατοικία .

Προβλήματα στεγάνωσης

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ήταν ότι ο γείτονας δεν είχε αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων. Τα νερά τα διοχέτευε σε μία τρύπα που είχε σκάψει στο έδαφος με αποτέλεσμα να εμφανιστούν υγρασίες στην πιλοτή και το διαμέρισμα του 1ου ορόφου .   Τα τοιχία στην πιλοτή από σκυρόδεμα  με την πάροδο του χρόνου είχαν διαβρωθεί και ο οπλισμός είχε υποστεί ζημιές .

Η επέμβαση που έγινε ήταν να αποκατασταθεί ο οπλισμός των τοιχίων και να επισκευαστούν με επισκευαστικό κονίαμα τα σαθρά μέρη του τοιχίου .

Επόμενο στάδιο ήταν να σταματήσουμε την ανερχόμενη υγρασία. Περνούσε από τα πέδιλα των τοιχίων και εμφανιζόταν στην πιλοτή σε ύψος έως ενός μέτρου περίπου.

Στεγάνωση τοιχίων

Αυτό έγινε με την διάνοιξη τρυπών στο τοιχίο ανά τακτά σημεία. Σε ύψος περίπου 20 εκατοστών από το έδαφος έγιναν οι τρύπες με κρουστικό δράπανο με 45 μοίρες κλίση και έως 5 εκατοστά λιγότερο από το πάχος του τοιχίου .

Στην συνέχεια με έγχυση μέσα στις οπές ρίξαμε το στεγανό πυριτικό διάλυμα για την  δημιουργία οριζόντιου φραγμού της υγρασίας. Στα τοιχία έγινε στεγάνωση σε όλη την επιφάνεια τους με δύο χέρια στεγανωτικό επαλειφόμενο υλικό δύο συστατικών .

Στην κατοικία του 1ου ορόφου τα σημάδια της υγρασίας ήταν και εκεί εμφανή σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα να γίνει επίσης αποκατάσταση . Έγινε καθαίρεση του σοβά και στην συνέχεια καθαρίστηκε πολύ καλά ο τοίχος που ήταν από τούβλα .

Στην επιφάνεια έγινε στεγάνωση τοιχίων με δύο χέρια στεγανωτικό επαλειφόμενο υλικό δύο συστατικών. Συνδυαστικά έγινε χρήση υφάσματος μεταξύ του πρώτου και δεύτερου χεριού για τον οπλισμό της μόνωσης λόγω της επιφάνειας του τοίχου που αποτελούνταν από τούβλα.

Η τελική φάση του έργου ήταν οι αποκαταστάσεις των επιφανειών με σοβάτισμα και οι τοποθετήσεις των υλικών δαπέδου .

Προβλήματα υγρασίας στεγάνωση τοιχίων
Προβλήματα υγρασίας
Προβλήματα υγρασίας
Στεγάνωση τοίχου απο τούβλα
Προβλήματα υγρασίας
Στεγάνωση τοιχίων από τούβλα
Στεγάνωση τοιχίων Αντιμετώπιση ανερχόμενης υγρασίας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *