Βαφή κάγκελα η σωστή διαδικασία για καλό αποτέλεσμα

Η βαφή στα κάγκελα είναι μια εργασία που θα πρέπει να εκτελεστεί σωστά για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα . Ανάλογα σε ποια κατάσταση είναι τα κάγκελα θα πρέπει να ακολουθηθούν και τα κατάλληλα στάδια .

Γενικά το βάψιμο στα κάγκελα είναι μια δουλειά που πολλοί από εμάς την έχουμε κάνει . Δηλαδή πήραμε κάποια στιγμή ένα πινέλο ή ένα ρολό και τα βάψαμε . Εντάξει αν τα κάγκελα πριν τα βάψουμε ήταν σε καλή κατάσταση και χρησιμοποιήσαμε τα σωστά υλικά μπορούμε να έχουμε μια διάρκεια προστασίας των κάγκελων.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στην αρχή πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε εργασία να κάνουμε .

Όταν τα κάγκελα είναι καινούργια ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε στην καθαριότητα των κάγκελων . Τα σίδερα συνήθως όταν επεξεργάζονται στα μηχανήματα ως πρώτη ύλη έχουν λάδια και πρέπει να καθαριστούν πάρα πολύ καλά αν θέλουμε να κάνουμε σωστή δουλειά .

Ανάλογα με το σχέδιο που έχουν τα κάγκελα θα πρέπει να γίνουν και κάποιες εργασίες σφραγίσματος μικρών οπών , ενώσεων , κενών με σιδηρόστοκο ή ειδική σιλικόνη. Αν τα σημεία αυτά δεν σφραγιστούν μετά από κάποιες βροχές θα αρχίζει να βγαίνει σκουριά . Είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί γιαυτό προσέχουμε ιδιαίτερα .

Επίσης τα κάγκελα ανάλογα με την κατάσταση που είναι θα πρέπει να τριφτούν . Με αυτό τον τρόπο γίνεται η εξομάλυνση της επιφάνειας και δημιουργείται κατάλληλο υπόστρωμα.

Σχεδόν πάντα σε όλες τις επιφάνειες των κάγκελων  θα πρέπει να περαστεί αστάρι για μεταλλικές επιφάνειες . Σε καινούργιες και παλιές επιφάνειες είναι σωστό να εφαρμόζεται για την προστασία του σιδήρου και την κατάλληλη πρόσφυση του χρώματος .

Μόνο σε περιπτώσεις που τα κάγκελα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει αρχίσει η αλλοίωση του χρώματος εφαρμόζουμε κατευθείαν το χρώμα (ντουκόχρωμα) .

Παλαιότερα ποιο συχνά ακόμα και τώρα εφαρμόζουμε το μίνιο που είναι και αυτό κατάλληλο για την προστασία των κάγκελων . Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η απ’ευθείας βαφή πάνω στο μίνιο θα έχει καλή πρόσφυση διότι σε κάποιες εταιρείες υπάρχει έντονο πρόβλημα .

Μετά την διαδικασία με το αστάρι και αφού έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εφαρμόσουμε δυο χέρια ντουκόχρωμα στα κάγκελα . Οι περισσότερες εταιρείες έχουν βασικές αποχρώσεις σε ντουκοχρώματα . Καλό είναι να επιλέξουμε μια από αυτές και όχι να φτιάξουμε από την χρωματική βεντάλια της κάθε εταιρείας.

Βαφή κάγκελα μια διαδικασία που θα πρέπει να την ακολουθήσουμε πιστά αν θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Ελπίζω να σας βοήθησα θεωρητικά και να αποκτήσατε κάποια γνώση σχετικά με την βαφή κάγκελα . Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή αν χρειάζεστε  την τεχνική υποστήριξή επικοινωνήστε μαζί μου .

Βαφή κάγκελα

βαφή κάγκελα βαφή κάγκελα

βάψιμο τα κάγκελα