Βάψιμο πολυκατοικίας

Βάψιμο πολυκατοικίας οι εργασίες που απαιτούνται

Το βάψιμο πολυκατοικίας είναι μια εργασία απαραίτητη για τη συντήρηση του κτιρίου και πρέπει να γίνεται κάθε 10-15 έτη.

Βεβαίως στην πραγματικότητα λόγω των οικονομικών προβλημάτων και δυσκολιών , αδιαφορίας κακής συνεννόησης αυτό μπορεί να γίνει σε 20 , 30 και 40 χρόνια.

Σε αυτή την περίπτωση τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δεν είναι απλά το βάψιμο πολυκατοικίας αλλά η επισκευή της.

Βάψιμο πολυκατοικίας
Επισκευή βαφή πολυκατοικίας στην Φιλοθέη πριν και μετά

Τρόποι βαψίματος της πολυκατοικίας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βάψουμε μια πολυκατοικία.

  • Με την χρήση σκαλωσιών σε ολόκληρο το κτίριο περιμετρικά και καθ’ όλο το ύψος. Θεωρώ ότι είναι η ιδανικότερη λύση για τη βαφή μιας πολυκατοικίας. Όταν γίνονται τέτοιου είδους εργασίες το βασικότερο όλων είναι η ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στο έργο. Χρειάζεται οπωσδήποτε άδεια μικρής κλίμακας για την εκτέλεση των εργασιών. Άλλος ένας παράγοντας είναι και η ασφάλεια των περαστικών , τα αυτοκίνητα διότι πρέπει να εξασφαλιστούν όλα αυτά για να γίνει το έργο. Με την χρήση των σκαλωσιών όταν το έργο γίνεται σε αστικά κέντρα τοποθετούμε δίχτυ ασφάλειας σε όλη την σκαλωσιά ώστε να μην έχουμε απρόοπτα. Παράλληλα στο κάτω μέρος δημιουργείται σκάφη ασφαλείας ώστε όταν έχουμε πτώση αντικειμένων και να είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών.

  • Μια άλλη λύση που εφαρμόζεται στο βάψιμο των κτιρίων είναι με την χρήση γερανοφόρου μηχανήματος με καλάθι. Σε αυτή την περίπτωση γίνονται συνήθως τμηματικές εργασίες δηλαδή η βαφή μιας όψης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει πρόσβαση για το όχημα. Εδώ δεν απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας αλλά πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών. Προσοχή ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο . Δεν μπορούν να γίνουν π.χ καθαιρέσεις σοβάδων σε στηθαία σε μεγάλη κλίμακα διότι υπάρχει κίνδυνος πτώσης σοβάδων.

  • Το βάψιμο μιας πολυκατοικίας με αναβατόριο ή χρήση κρεμαστής σκαλωσιάς από τα μπαλκόνια είναι μια άλλη λύση. Χρησιμοποιείται κυρίως για οικονομικούς λόγους και δεν είναι από τις λύσεις που θα πρότεινα , αλλά δουλεύεται και αυτή . Υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες εργασίες βαψίματος θα μπορούσε να επιλεγεί ως λύση. Το ρίσκο μιας τέτοιας επιλογής θα πρέπει να το λαμβάνετε υπόψιν πριν το αποφασίσετε.

Βάψιμο πολυκατοικίας

Οι εργασίες βαψίματος μιας πολυκατοικίας

Γενικά οι εργασίες για το εξωτερικό βάψιμο ενός κτιρίου είναι λίγο – πολύ γνωστές.

Βασικότερη εργασία όλων είναι η προεργασία της επιφάνειας που θα γίνει το βάψιμο στην συνέχεια .

Θα πρέπει να απομακρυνθούν και τα αποκατασταθούν όλα τα σαθρά που υπάρχουν στην επιφάνεια. Η τελική επιφάνεια πριν το βάψιμο θα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή.

Σε περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν πολλά χρόνια να συντηρηθούν θα πρέπει να γίνεται πιθανότατα και υδροβολή για την απομάκρυνση σκόνης , ρύπων κλπ. Αν δεν γίνει υδροβολή των επιφανειών σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον με ξεφλουδίσματα , αποξηλώσεις υλικών και διάφορα άλλα προβλήματα.

Όταν η επιφάνεια μας είναι καθαρή πλέον , θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα καλό αστάρι νεφτιού κατά προτίμηση ώστε να μας δημιουργήσει το ιδανικό υπόστρωμα για το τελικό βάψιμο μας.

Τέλος εφαρμόζουμε δυο χέρια χέρια χρώμα της επιλογής μας (ακρυλικό, σιλικονούχο κλπ.) ανάλογα με την επιφάνεια του κτιρίου. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της ποιότητας του χρώματος αφορά και στην τοποθεσία του κτιρίου. Αν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές στην θερμοκρασία καλό είναι να επιλέξετε ένα χρώμα που έχει καλές ιδιότητες στις ακραίες μεταβολές του καιρού.

Αν θέλετε να βάψετε την πολυκατοικία σας καλέστε μας για να δούμε τις ανάγκες του κτιρίου σας

Εναλλακτικά περιγράψτε μας τις δικές εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε

Όνομα
Email
Περιγραφή εργασιών
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
Επισκευή πολυκατοικίας βριλήσσια
Βάψιμο πολυκατοικίας στα Μελίσσια
Βάψιμο πολυκατοικίας
Βάψιμο πολυκατοικίας στον Πειραιά
Επισκευή κτιρίων με γερανό
Βάψιμο πολυκατοικίας με καλαθοφόρο μπροστινή όψη
Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου
Βάψιμο κτιρίου στην Φιλοθέη
βάψιμο τα κάγκελα
Βάψιμο πολυκατοικίας στην Γλυφάδα
Βάψιμο κτιρίου στην Πεύκη
Βάψιμο κτιρίου στην Πεύκη

Η ομάδα μας

Elsicon

Το επίσημο site της εταιρείας μας

elsicon.gr
eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές

Eletech.gr

To blog που μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τις κατασκευές

Anakainisikatoikias.gr

To site που θα βρείτε ιδέες και προτάσεις για την ανακαίνιση.

anakainisikatoikias.gr
eletech.gr YouTube

Eletech channel

Δείτε βίντεο από διάφορες εργασίες που παρουσιάζουμε τον κατάλληλο τρόπο επισκευής τους.

eletech.gr – ζούμε τις κατασκευές

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *