Βάψιμο πολυκατοικίας

Βάψιμο πολυκατοικίας οι εργασίες που απαιτούνται

Βάψιμο πολυκατοικίας οι εργασίες που απαιτούνται

Το βάψιμο πολυκατοικίας είναι μια εργασία απαραίτητη για τη συντήρηση του κτιρίου και πρέπει να γίνεται κάθε 10-15 έτη.

Βεβαίως στην πραγματικότητα λόγω των οικονομικών προβλημάτων και δυσκολιών αυτό μπορεί να γίνει σε 20 , 30 και 40 χρόνια.

Σε αυτή την περίπτωση τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δεν είναι απλά το βάψιμο πολυκατοικίας αλλά η επισκευή της.

Βάψιμο πολυκατοικίας
Επισκευή βαφή πολυκατοικίας στην Φιλοθέη

Τρόποι βαψίματος της πολυκατοικίας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βάψουμε μια πολυκατοικία.

  • Με την χρήση σκαλωσιών σε ολόκληρο το κτίριο περιμετρικά και καθ’ όλο το ύψος. Θεωρώ ότι είναι η ιδανικότερη λύση για τη βαφή μιας πολυκατοικίας. Όταν γίνονται τέτοιου είδους εργασίες το βασικότερο όλων είναι η ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στο έργο. Χρειάζεται οπωσδήποτε άδεια μικρής κλίμακας για την εκτέλεση των εργασιών.

  • Μια άλλη λύση που εφαρμόζεται στο βάψιμο των κτιρίων είναι με την χρήση γερανοφόρου μηχανήματος με καλάθι. Σε αυτή την περίπτωση γίνονται συνήθως τμηματικές εργασίες δηλαδή η βαφή μιας όψης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει πρόσβαση για το όχημα. Εδώ δεν απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας αλλά πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών. Προσοχή ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο . Δεν μπορούν να γίνουν π.χ καθαιρέσεις σοβάδων σε στηθαία σε μεγάλη κλίμακα διότι υπάρχει κίνδυνος πτώσης σοβάδων.

  • Το βάψιμο μιας πολυκατοικίας με αναβατόριο ή χρήση κρεμαστής σκαλωσιάς από τα μπαλκόνια είναι μια άλλη λύση. Χρησιμοποιείται κυρίως για οικονομικούς λόγους και δεν είναι από τις λύσεις που θα πρότεινα , αλλά δουλεύεται και αυτή . Υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες εργασίες βαψίματος θα μπορούσε να επιλεγεί ως λύση.

Βάψιμο πολυκατοικίας

Οι εργασίες βαψίματος μιας πολυκατοικίας

Γενικά οι εργασίες για το εξωτερικό βάψιμο ενός κτιρίου είναι λίγο – πολύ γνωστές.

Βασικότερη εργασία όλων είναι η προεργασία της επιφάνειας που θα γίνει το βάψιμο στην συνέχεια .

Θα πρέπει να απομακρυνθούν και τα αποκατασταθούν όλα τα σαθρά που υπάρχουν στην επιφάνεια. Η τελική επιφάνεια πριν το βάψιμο θα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή.

Σε περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν πολλά χρόνια να συντηρηθούν θα πρέπει να γίνεται πιθανότατα και υδροβολή για την απομάκρυνση σκόνης , ρύπων κλπ.

Όταν η επιφάνεια μας είναι καθαρή πλέον , θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα καλό αστάρι νεφτιού κατά προτίμηση ώστε να μας δημιουργήσει το ιδανικό υπόστρωμα για το τελικό βάψιμο μας.

Τέλος εφαρμόζουμε δυο χέρια χέρια χρώμα της επιλογής μας (ακρυλικό, σιλικονούχο κλπ.)

Καλέστε μας στα γραφεία μας να κλείσουμε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί τις ανάγκες του κτιρίου σας

Περιγράψτε μας τις δικές εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε

Επισκευή κτιρίων με γερανό
Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου
βάψιμο τα κάγκελα
Βάψιμο πολυκατοικίας στην Γλυφάδα
Βάψιμο κτιρίου στην Πεύκη
Βάψιμο κτιρίου στην Πεύκη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *