Επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας στα Πατήσια

Η επισκευή πρόσοψης του συγκεκριμένου κτιρίου κρίθηκε απαραίτητη λόγω της μεγάλης φθοράς που είχαν τα κούτελα των μπαλκονιών των τελευταίων ορόφων .

Η επισκευή των κούτελων έγινε με την χρήση γερανού με καλάθι σε όλες τις φάσεις αποκατάστασης της φθοράς του μπετόν . Τα στηθαία της πολυκατοικίας είχαν κατασκευαστεί με εμφανές σκυρόδεμα και το βασικό τους πρόβλημα ήταν ότι ο οπλισμός του μπετόν είχε τοποθετηθεί κατά την αρχική κατασκευή του έργου επιφανειακά .

Δηλαδή δεν είχε την απαραίτητη κάλυψη μπετόν 2-3 εκατοτά που λέει ο κανονισμός σκυροδέματος με αποτέλεσμα  την φθορά του οπλισμού λόγω των καιρικών συνθηκών και την ενανθράκωση του μπετόν 

Εργασίες αποκατάστασης μπετόν

Για την επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας έγινε η καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων μπετόν έως το σημείο όπου βρέθηκε υγιές τμήμα σκυροδέματος . Τα σίδερα τρίφτηκαν με συρματόβουρτσα για να απομακρυνθεί τελείως η σκουριά από τα σίδερα και στην συνέχεια καθαρίστηκαν από σκόνες κλπ.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει με κυρίως με δυο τρόπους για να κλείσουν οι φωλιές του μπετόν .

Ο πρώτος τρόπος είναι να περάσουμε πρώτα στο σίδερο ένα υλικό που είναι σε σκόνη και εφαρμόζεται με πινέλο και είναι αντιδιαβρωτικό για την προστασία του σιδήρου και παράλληλα το υλικό αυτό δημιουργεί και πολύ καλή πρόσφυση για να δεχτεί το επόμενο υλικό που θα κλείσει τις φωλιές του μπετόν.

Σε καμιά περίπτωση δεν χρισιμοποιούμε μίνιο για σίδερα διότι δεν είναι κατάλληλο για αυτού του είδους τις εργασίες .

Ο δεύτερος τρόπος που χρησιμοποιήσαμε στην συγκεκριμένη επισκευή των προσόψεων της πολυκατοικίας είναι η απευθείας εφαρμογή του επισκευαστικού υλικού για το κλείσιμο των φωλιών του μπετόν χωρίς την εφαρμογή του υλικού προστασίας στα σίδερα . Το συγκεκριμένο υλικό geolite της εταιρείας Kerakoll περιέχει και τα συστατικά αυτά που θα προστατεύσουν τα σίδερα του μπετόν .

Πάντως και δυο περιπτώσεις είναι σωστές απλά η δεύτερη έχει κάποια πλονεκτήματα κατά την διαδικασία εφαρμογής .

Επισκευή κούτελων
Επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας
Επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας με γερανό
Επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας στα Πατήσια
Επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας στηθαίων μπαλκονιών
IMAG5492
Επισκευή κούτελα μπαλκονιών
IMAG5490
Επισκευή οροφές μπαλκονιών

Αν θέλετε να προχωρήσετε σε επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας καλέστε μας

1 σκέψη για το “Επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας στα Πατήσια”

  1. Παράθεση: Βάψιμο πολυκατοικίας οι εργασίες που απαιτούνται - eletech .gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *