Οικολογικά υλικά για τις κατασκευές

Οικολογικά υλικά για τις κατασκευές

Πολλές φορές ακούμε για την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά υλικά για τις κατασκευές μας . Αυτό γίνεται από την ανάγκη για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων που τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί .

Στην αρχή για να έχουμε πράσινη δόμηση πάνω από όλα έπρεπε να βάλουμε το χέρι βαθειά στην τσέπη διότι τα υλικά ήταν πολύ ακριβά δεν ξέρω για ποιο λόγο .Στην συνέχεια όμως οι τιμές των υλικών έγιναν ποιο προσιτές και πλέον μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε κατασκευαστική φάση .

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι μας είναι να διώξουμε όλα τα καρκινογόνα υλικά όπως για παράδειγμα το ελλενίτ (αμίαντος ) που το έχουμε σε καμινάδες και σκεπές κλιμακοστασίων ή άλλων στεγάστρων .

Επίσης πολύ βασικό το δίκτυο ύδρευσης να είναι σε καλή κατάσταση και οι βρύσες διότι το νεράκι από κει το πίνουμε . Παλαιά υπήρχε η τάση να βάφουμε τους τοίχους με λαδομπογιά για να τους πλένουμε και να καθαρίζονται εύκολα. Μέγα λάθος οι τοίχοι δεν αναπνέουν και όταν υπάρχει πολύ ζέστη στο χώρο είναι ότι χειρότερο .

Παρακάτω υπάρχει ένας πίνακας  με τα υλικά που συνιστούνται για την κάθε φάση των εργασιών σας . Τα διεθνή σήματα πιστοποίησης στα χρώματα και την ξυλεία που πρέπει να φαίνονται στις συσκευασίες τους . Δείτε τον πλήρη οδηγό με τα οικολογικά υλικά εδώ
Για οποιαδήποτε πληροφορία στην διάθεσή σας