οικολογικά υλικά για τις κατασκευές

Οικολογικά υλικά για τις κατασκευές

Οικολογικά υλικά για τις κατασκευές

Πολλές φορές ακούμε για την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά υλικά για τις κατασκευές μας . Αυτό γίνεται από την ανάγκη για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων που τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί .

Στην αρχή για να είχαμε πράσινη δόμηση πάνω από όλα έπρεπε να βάλουμε το χέρι βαθειά στην τσέπη διότι τα υλικά ήταν πολύ ακριβά δεν ξέρω για ποιο λόγο . Στην συνέχεια όμως οι τιμές των υλικών έγιναν πιο προσιτές και πλέον μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε κατασκευαστική φάση .

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι μας είναι να διώξουμε όλα τα καρκινογόνα υλικά όπως για παράδειγμα το ελλενίτ (αμίαντος ) που το έχουμε σε καμινάδες και σκεπές κλιμακοστασίων ή άλλων στεγάστρων .

Παλαιά υπήρχε η τάση να βάφουμε τους τοίχους με λαδομπογιά για να τους πλένουμε και να καθαρίζονται εύκολα. Μέγα λάθος οι τοίχοι δεν αναπνέουν και όταν υπάρχει πολύ ζέστη στο χώρο είναι ότι χειρότερο .

ελλενιτ καρκινογόνο υλικό

Η ανακύκλωση όλων των υλικών έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που κοιτάμε στην επιλογή των υλικών για τις κατασκευές μας είναι να προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά όσο είναι δυνατόν.

Ένα βασικό υλικό στην κατασκευή σπιτιών είναι η ξυλεία που χρησιμοποιούμε σε διάφορες κατασκευές. Πλέον υπάρχει στην αγορά ξυλεία που προέρχεται από αειφορική διαχείριση των δασικών εκτάσεων και είναι πιστοποιημένη από τον οργανισμό FSC (forest stewardship council – συμβούλιο διαχείρισης δασών)

Πιστοποιημένη ξυλεία
οικολογικά υλικά για τις κατασκευές ανακυκλώσιμα

Επίσης πολύ βασικό το δίκτυο ύδρευσης να είναι σε καλή κατάσταση και οι βρύσες διότι το νεράκι από κει το πίνουμε .

Παρακάτω υπάρχει ένας πίνακας  με τα υλικά που συνιστούνται για την κάθε φάση των εργασιών σας . Τα διεθνή σήματα πιστοποίησης στα χρώματα και την ξυλεία που πρέπει να φαίνονται στις συσκευασίες τους . Δείτε τον πλήρη οδηγό με τα οικολογικά υλικά εδώ
Για οποιαδήποτε πληροφορία στην διάθεσή σας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *