Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι

Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι με ορθομαρμάρωση

Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι

Η επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι είναι μια από τις πολλές προβληματικές πολυκατοικίες που έχει η περιοχή Κολωνακίου . Τα περισσότερα κτίρια όταν κατασκευάστηκαν πριν από κάποια χρόνια επενδύθηκαν οι όψεις τους με μάρμαρο. Με τα χρόνια φυσικά υπήρξε μια αναμενόμενη φθορά κυρίως όταν τα κτίρια δεν συντηρούνται σωστά .

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές στην πρόσοψη του με αποκολλήσεις μαρμάρων φουσκώματα στους σοβάδες , αλλοίωση χρωμάτων και πολλά άλλα που ήταν σε μικρότερη κλίμακα . Το πρόβλημα με τα μάρμαρα ήταν πολύ φανερό γιατί είχαν φυτρώσει διάφορα λουλούδια ανάμεσα τους .

Ως συνήθως δεν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των ιδιοκτητών και το πρόβλημα παρέμεινε .

Στην πίσω πλευρά του κτιρίου είχαν αποκολληθεί σοβάδες σε μεγάλη επιφάνεια δοκαριών και κολόνων με αποτέλεσμα το σκυρόδεμα των στοιχείων αυτών να υποστεί σημαντικές ζημιές και να χρίζει άμεσης επισκευής .

Οι επισκευές που έγιναν στην πρόσοψη του κτιρίου ήταν η αλλαγή πολλών μαρμάρινων πλακών από τις επιφάνεια . Αρχικά ξηλώθηκαν όλες οι πλάκες που είχαν αποκολληθεί . Η ορθομαρμάρωση παλιότερα γινόταν με επικόλληση των μαρμάρινων πλακών με λάσπη . Πλέον υπάρχουν ισχυρές κόλλες που κάνουν εξαιρετική επικόλληση στην επιφάνεια .

Έτσι από την διαφορά πάχους του υλικού εφαρμογής προέκυψε και το σοβάτισμα σε αυτές τις επιφάνειες. Μετά την τοποθέτηση των μαρμάρων έγινε και επιπλέον στήριξη με βύσματα όπως ήταν και οι παλιές πλάκες .

Στην πίσω πλευρά έγινε ενίσχυση κάποιων υποστυλωμάτων όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και αποκατάσταση σε διάφορα σημεία ενανθρακωμένου σκυροδέματος . Η ενίσχυση έγινε με μεγάλωμα των πλευρών των  των υποστηλωμάτων  , ένωση του παλαιού με το νέο σκυρόδεμα με χρήση βλήτρων με το σύστημα HIT της εταιρείας Hilti και σκυροδέτηση των νέων καλουπωμένων τμημάτων τμημάτων με χυτό σκυρόδεμα (μπετόν).

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ενίσχυσης των υποστυλωμάτων δείτε τα εδώ.

Η επισκευή των κτιρίων ιδιαίτερα αυτών που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές απαιτεί πολύ καλή γνώση του αντικειμένου για την σωστή εφαρμογή των υλικών.

Επικοινωνήστε μαζί μου για να σας κάνω μια συμφέρουσα πρόταση και για το δικό σας κτίριο.

Λευτέρης Σιώμος

Εναλλακτικά περιγράψτε μας το έργο που θέλετε να εκτελέσετε στην φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε εμείς

Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι
Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι
Ενίσχυση κολώνας
Ενίσχυση κολώνα τοποθέτηση βλήτρων
Ενίσχυση κολώνας με νέο οπλισμό
Ενίσχυση κτιρίου στο Κολωνάκι

Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι

3 σκέψεις για το “Επισκευή κτιρίου στο Κολωνάκι με ορθομαρμάρωση”

  1. Παράθεση: Επισκευή εξωτερικών τοίχων Προβλήματα και λύσεις - eletech

  2. Παράθεση: Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία στο Αιγάλεω - eletech

  3. Παράθεση: Επισκευή στηθαίων σε πολυκατοικία στην Πεύκη - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *