Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία στο Αιγάλεω

Για την επισκευή μπαλκονιών στην πολυκατοικία πολλά είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν .

Η συγκεκριμένη επισκευή αφορά την αποξήλωση όλων των σαθρών σοβάδων από τις οροφές των μπαλκονιών , την στεγάνωση τους , από πάνω δηλαδή στην πλάκα της ταράτσας και το βάψιμο των επιφανειών .

Τα προβλήματα πολλά θα αναφέρω μερικά βασικά που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών . Το βασικότερο είναι η ασφάλεια  των ανθρώπων που εργάζονται και  των περαστικών που περνούσαν από κάτω . Πως να καθαιρέσεις  σοβάδες που δεν ξέρεις ξηλώνοντας επειδή είναι σαθροί  τι κομμάτια θα αποκολληθούν ;  Αυτό το αντιμετωπίζεις με χρήση λινάτσας τμήμα – τμήμα αποξηλώνεις και προχωράς . Αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος από τους ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία και εκτελείται μεμονωμένα για ένα διαμέρισμα .

Επισκευή μπαλκονιών

Η σωστή αντιμετώπιση είναι να στηθεί σκαλωσιά σε όλη την επιφάνεια εξωτερικά του κτιρίου και να γίνουν οι εργασίες . Το λέω αυτό διότι κάποιοι σίγουρα θα το σκεφτούν αμέσως ως την βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων . Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με το κόστος και έτσι επιλέγεται η λύση που σας περιέγραψα στην αρχή.

Για την επισκευή των μπαλκονιών έγιναν οι παρακάτω εργασίες

Επισκευή οροφές μπαλκονιών

– καθαιρέθηκαν όλοι οι σαθροί σοβάδες από τις οροφές των μπαλκονιών

– τρίφτηκε ο οπλισμός σε λίγα σημεία λόγω της διάβρωσης από την υγρασία (ενανθράκωση σκυροδέματος)  και περάστηκε αντιδιαβρωτικό υλικό και αποκαταστάθηκε με επισκευαστικό υλικό το μπετόν.

-σοβατίστηκαν όλες οι επιφάνειες

-περάστηκαν όλες οι επιφάνειες με αστάρι νεφτιού και στην συνέχεια βάφτηκαν με ακρυλικό χρώμα

Στεγάνωση μπαλκονιών

– καθαρίστηκαν όλες οι επιφάνειες από σκόνες , βρομιές , παλαιές τσιμεντοκονίες που είχαν ξεκολλήσει και κάποιες μονώσεις που είχαν γίνει παλαιότερα .

– επισκευάστηκαν τα λούκια που υπήρχαν περιμετρικά με νέα τσιμεντοειδή κονιάματα

-σε όλη την επιφάνεια εφαρμόστηκε αστάρι για την προετοιμασία του υποστρώματος όπου περάστηκαν δύο χέρια ελαστομερές στεγανωτικό υλικό λευκού χρώματος.

Θα ήθελα να πω ότι πολυκατοικίες σαν και αυτή υπάρχουν εκατοντάδες στην Αθήνα που στις μετόπες τους  έχουν τοποθετηθεί αυτά τα διακοσμητικά τσιμεντένια κομμάτια . Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν συντηρηθεί με αποτέλεσμα να περνάει το νερό από το  πίσω μέρος  τους  και να είναι έτοιμα να πέσουν διότι έχουν σχεδόν αποκολληθεί από τα μπαλκόνια.

Αν έχετε τέτοιες περιπτώσεις και δεν μπορείτε άμεσα να προχωρήσετε στην αποκατάστασή τους τουλάχιστον στα σημεία που περνάει η υγρασία σφραγίστε τα για να προλάβετε τα χειρότερα. Υπάρχει περίπτωση στο Κολωνάκι σε πολυκατοικία που με καλέσανε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα κατόπιν αφού πρώτα αποκολλήθηκε ένα μεγάλο τμήμα και παραλίγο να τραυματίσει περαστικούς .

Επισκευή σοβά σε μπαλκόνι
επισκευή σοβά σε μπαλκόνι
Επισκευή σοβά σε μπαλκόνι
επισκευή σοβάδων σε μπαλκόνι από προβλήματα υγρασίας
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία 3ου ορόφου
Καθαίρεση σοβάδων σε μπαλκόνια
καθαίρεση σοβάδων με χρήση λινάτσας
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
Στεγάνωση μπαλκονιών σε πολυκατοικία
καθαρισμός επιφάνειας
στεγάνωση μπαλκονιών
προετοιμασία καθαρισμός επιφάνειας για υγρομόνωση
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
προεργασία μπαλκονιού για στεγάνωση
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
Επισκευή σοβάδων σε μπαλκόνι πολυκατοικίας

1 σκέψη για το “Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία στο Αιγάλεω”

  1. Παράθεση: Τα καλύτερα του eletech.gr για το 2014 - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *