Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία στο Αιγάλεω

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Για την επισκευή μπαλκονιών στην πολυκατοικία πολλά είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν .

Η συγκεκριμένη επισκευή αφορά την αποξήλωση όλων των σαθρών σοβάδων από τις οροφές των μπαλκονιών , την στεγάνωση τους , από πάνω δηλαδή στην πλάκα της ταράτσας και το βάψιμο των επιφανειών .

Τα προβλήματα πολλά θα αναφέρω μερικά βασικά που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών . Το βασικότερο είναι η ασφάλεια  των ανθρώπων που εργάζονται και  των περαστικών που περνούσαν από κάτω . Πως να καθαιρέσεις  σοβάδες που δεν ξέρεις ξηλώνοντας επειδή είναι σαθροί  τι κομμάτια θα αποκολληθούν ;  Αυτό το αντιμετωπίζεις με χρήση λινάτσας τμήμα – τμήμα αποξηλώνεις και προχωράς . Αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος από τους ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία και εκτελείται μεμονωμένα για ένα διαμέρισμα .

Η σωστή αντιμετώπιση είναι να στηθεί σκαλωσιά σε όλη την επιφάνεια εξωτερικά του κτιρίου και να γίνουν οι εργασίες . Το λέω αυτό διότι κάποιοι σίγουρα θα το σκεφτούν αμέσως ως την βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων . Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με το κόστος και έτσι επιλέγεται η λύση που σας περιέγραψα στην αρχή.

Για την επισκευή των μπαλκονιών έγιναν οι παρακάτω εργασίες

Α. Οροφές μπαλκονιών

– καθαιρέθηκαν όλοι οι σαθροί σοβάδες από τις οροφές των μπαλκονιών

– τρίφτηκε ο οπλισμός σε λίγα σημεία λόγω της διάβρωσης από την υγρασία (ενανθράκωση σκυροδέματος)  και περάστηκε αντισκωριακό υλικό

-σοβατίστηκαν όλες οι επιφάνειες

-περάστηκαν όλες οι επιφάνειες με αστάρι νεφτιού και στην συνέχεια βάφτηκαν με ακρυλικό χρώμα

Β. Στεγάνωση μπαλκονιών

– καθαρίστηκαν όλες οι επιφάνειες από σκόνες , βρομιές , παλαιές τσιμεντοκονίες που είχαν ξεκολλήσει και κάποιες μονώσεις που είχαν γίνει παλαιότερα .

– επισκευάστηκαν τα λούκια που υπήρχαν περιμετρικά με νέα τσιμεντοειδή κονιάματα

-σε όλη την επιφάνεια εφαρμόστηκε αστάρι για την προετοιμασία του υποστρώματος όπου περάστηκαν δύο χέρια ελαστομερές στεγανωτικό υλικό λευκού χρώματος.

Θα ήθελα να πω ότι πολυκατοικίες σαν και αυτή υπάρχουν εκατοντάδες στην Αθήνα που στις μετόπες τους  έχουν τοποθετηθεί αυτά τα διακοσμητικά τσιμεντένια κομμάτια . Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν συντηρηθεί με αποτέλεσμα να περνάει το νερό από το  πίσω μέρος  τους  και να είναι έτοιμα να πέσουν διότι έχουν σχεδόν αποκολληθεί από τα μπαλκόνια.

Αν έχετε τέτοιες περιπτώσεις και δεν μπορείτε άμεσα να προχωρήσετε στην αποκατάστασή τους τουλάχιστον στα σημεία που περνάει η υγρασία σφραγίστε τα για να προλάβετε τα χειρότερα. Υπάρχει περίπτωση στο Κολωνάκι σε πολυκατοικία που με καλέσανε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα κατόπιν αφού πρώτα αποκολλήθηκε ένα μεγάλο τμήμα και παραλίγο να τραυματίσει περαστικούς .

 

 

 

Επισκευή σοβά σε μπαλκόνι

επισκευή σοβά σε μπαλκόνι

Επισκευή σοβά σε μπαλκόνι

επισκευή σοβάδων σε μπαλκόνι από προβλήματα υγρασίας

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία 3ου ορόφου

Καθαίρεση σοβάδων σε μπαλκόνια

καθαίρεση σοβάδων με χρήση λινάτσας

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Στεγάνωση μπαλκονιών σε πολυκατοικία

καθαρισμός επιφάνειας

στεγάνωση μπαλκονιών

προετοιμασία καθαρισμός επιφάνειας για υγρομόνωση

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

προεργασία μπαλκονιού για στεγάνωση

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Επισκευή σοβάδων σε μπαλκόνι πολυκατοικίας

Σας άρεσε το άρθρο;