Πως να καθαρίσετε laminate πάτωμα

Τα πατώματα μασίφ  ξύλου είναι το όνειρο πολλών να τοποθετήσουν στο σπίτι τους , αλλά κάποιες από τις επιλογές που υπάρχουν από τα  laminate δάπεδα  είναι ελκυστικές  και με πολύ καλές τιμές. Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε δάπεδο laminate σε ένα δωμάτιο ή και σε πολλούς άλλους χώρους σίγουρα θα θέλατε  αυτά τα δάπεδα να είναι  λαμπερά και καθαρά όσο το δυνατόν. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συμβουλές μου για τον καθαρισμό των δαπέδων laminate.

Υλικά καθαρισμού laminate

Baby Shampoo. Όπως  λέει και το ρητό ,  ότι είναι αρκετά ασφαλές για το μωρό σας , είναι σίγουρα  αρκετά ασφαλές και για το δάπεδα σας.  Απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας  σε ένα κουβά με νερό , στύψτε καλά την σφουγγαρίστρα , σφουγγαρίστρα για  πατώματα απλά χρήση μόνο για τα ξύλα , και κατόπιν σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Αλκοόλ. Όχι μόνο για πόση. Συγκεκριμένα εταιρείες που ασχολούνται με τον καθαρισμό λένε ότι το ταπεινό οινόπνευμα απομακρύνει το μελάνι, παστέλ, βερνίκι νυχιών, και βερνίκι παπουτσιών.

Ξύδι … Ίσως; Υπάρχουν δυο εκδοχές στην πρώτη συνιστάται η χρήση ίσα μέρη ξύδι και ζεστό νερό για καθαρότερα και  πιο αστραφτερά δάπεδα laminate, ενώ στην δεύτερη  λίγο ξύδι θα μπορούσε να είναι αρκετό . Σε μεγάλη ποσότητα όμως θα μπορούσε να καταστρέψει την προστατευτική επιφάνεια που έχει το laminate .

Όχι λάδι διότι σε μερικές περιπτώσεις αφήνει θαμπάδες .

Σε ορισμένα από αυτά  τα δάπεδα  συνίσταται η χρήση του νερού και αμμωνίας για να καθαρίσετε τους λεκέδες από κρασί, σοκολάτα, και  χυμό.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ υγρή την  σφουγγαρίστρα διότι σε κάποιες περιπτώσεις  μπορεί να οδηγήσει σε νερό να στάζει πίσω από σοβατεπί.  Αντί αυτού , στύψτε την σφουγγαρίστρα σας καλά, ή ψεκάστε ελαφρά   στο πάτωμα και σκουπίστε αμέσως.

Αν έχετε δάπεδα laminate, παρακαλούμε ενημερώστε μας τι λειτουργεί για σας!

Όλες οι παρατηρήσεις και τα σχόλια σας είναι πολύ χρήσιμα για την καλύτερη και ποιοτικότερη ενημέρωσή σας

Λευτέρης Σιώμος

Πως να καθαρίσετε laminate πάτωμα

laminate πάτωμα
laminate πάτωμα
Πως να καθαρίσετε laminate πάτωμα
Τοποθέτηση laminate
Tοποθέτηση laminate