Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα ενός επαγγελματικού κτιρίου που παρουσίαζε προβλήματα υγρασίας .

Η ταράτσα του κτιρίου είχε μείνει για χρόνια χωρίς ουσιαστική υγρομόνωση. Είχε γίνει μια επάλειψη ελαστομερούς υλικού πάνω στην επιφάνεια του σκυροδέματος (μπετόν) αλλά η πλάκα είχε μικρές κλίσεις και όταν δεν υπάρχει καλή κλίση για την απορροή των υδάτων τότε μια απλή μόνωση έχει γρήγορη γήρανση δηλαδή καταστρέφεται γρήγορα .

Προετοιμασία υποστρώματος πλάκας

Οι εργασίες που έγιναν ήταν αρχικά η αποξήλωση της παλαιάς μόνωσης όπου είναι απαραίτητη για να ακολουθήσουν οι εργασίες μόνωσης – στεγάνωσης . Η αποξήλωση έγινε με σπάτουλες με το χέρι διότι το μπετόν όταν στρώνεται δεν είναι παντού λείο άρα δεν μπορείς να βάλεις τριβείο παντού για να αφαιρέσεις το υλικό .

Στην συνέχεια έγινε κατασκευή τσιμεντοκονίας ρύσεων στην ταράτσα . Οι ρύσεις που δόθηκαν ήταν σε τρία σημεία όπου υπήρχαν λούκια υδρορροών , έτσι η τσιμεντοκονία που κατασκευάστηκε δημιούργησε τρία τμήματα όπου μεταξύ του έγινε αρμός διαστολής για την αποφυγή ρηγματώσεων στο μέλλον .

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα ήταν σε σακιά με την αναλογία να είναι τυποποιημένη χωρίς προβλήματα λάθους κατά την ανάμιξη των υλικών . Η αναλογία του νερού στα συγκεκριμένα υλικά ήταν πολύ μικρή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό με την τελική επιφάνεια της τσιμεντοκονίας να μην έχει ούτε μια ρωγμή .

Να διευκρινίσω ότι η τσιμεντοκονία κατασκευάστηκε σε ζεστές μέρες του καλοκαιριού όπου η θερμοκρασία το μεσημέρι έφτανε τους 34-35 βαθμούς . Τα υλικά είναι της εταιρίας kerakoll και τα δοκίμασα για πρώτη φορά .  Στα πλεονεκτήματα του υλικού είναι το γρήγορο στέγνωμα του υλικού όπου μετά από 4 μέρες μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια του κολλητό ξύλο .

Επισκευή πλάκας μπετόν

Στις εργασίες που έγιναν στην ταράτσα είναι και η επισκευή της επιφάνειας του μπαλκονιού όπου δεν είχε γίνει καμιά μόνωση για σχεδόν 12 χρόνια από την κατασκευή του κτιρίου .

Εδώ να πω το μεγάλο λάθος που υπάρχει στην αντίληψη του κόσμου σχετικά με τα τμήματα σκυροδέματος που δεν στεγάζουν κατοικίες ή άλλους κλειστούς χώρους  και θεωρείται ότι δεν έχουν ανάγκη στεγάνωσης . Μεγάλο λάθος ιδιαίτερα για τα μπαλκόνια όπου έχουν πλέον πολλά σίδερα κοντά στο πάνω μέρος της πλάκας (περίπου 3-4 εκατοστά σε βάθος από  την επιφάνεια)  άρα διαβρώνονται πολύ εύκολα

Η αποκατάσταση τους έγινε με το επισκευαστικό geolite 40 της εταιρείας kerakoll σε ολόκληρο το τμήμα του μπαλκονιού . Δείτε τι φωτογραφίες παρακάτω για να καταλάβετε την διάβρωση της πλάκας στην επιφάνειά της .

Η τελική εργασία ήταν η στεγάνωση των επιφανειών . Στο συγκεκριμένο έργο εφαρμόστηκε η ελαστομερής μεμβράνη hyperdesmo της εταιρείας Αlchimica  .

Περιγράψτε μας το έργο που θέλετε να εκτελέσετε

Τοποθέτηση ταινίας στον αρμό
Επισκευή μπαλκονιού
IMAG3912
IMAG3925
Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα
Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα
IMAG3980
Σας άρεσε το άρθρο;