Επισκευή αποκατάσταση τμήματος πλάκας από σκυρόδεμα

Επισκευή αποκατάσταση τμήματος πλάκας από σκυρόδεμα

Επισκευή αποκατάσταση τμήματος πλάκας από σκυρόδεμα

Η επισκευή αποκατάσταση  αυτή πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης μιας ισόγειας κατοικίας .

Το κτίριο είναι σχετικά παλαιό με προσθήκες επέκτασης της επιφάνειας του. Ήταν απαραίτητη μια ανακαίνιση που περιλάμβανε και αλλαγή  χρήσης κάποιων χώρων . Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και στην φάση τριψίματος , βαψίματος των ταβανιών διαπιστώθηκε ότι σε κάποια σημεία του ο σοβάς ήταν σαθρός και έτοιμος να αποκολληθεί .

Τελικά ο σοβάς ξηλώθηκε και φάνηκε η πλάκα μπετόν όπου στο μεγαλύτερο τμήμα της τα σίδερα είχαν διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Το αποτέλεσμα ήταν να μην επισκευάζονται με τους συνήθεις τρόπους (τρίψιμο σίδερα , επισκευαστικό κονίαμα κλπ.) και να χρειάζεται η πλάκα ενίσχυση ή καθαίρεση στο τμήμα που είχε το πρόβλημα .

Να διευκρινίσω ότι στο σημείο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα από πάνω ήταν μπαλκόνι χωρίς σωστές ρύσεις.

Υπήρχε ένα σιφόνι σε κακή κατάσταση  για την απορροή των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα τα νερά να παραμένουν στην πλάκα και με τον καιρό να δημιουργούν πρόβλημα στην πλάκα και τον οπλισμό της .

Δείτε σχετικά πως γίνεται η σωστή στεγάνωση των μπαλκονιών πριν την τοποθέτηση πλακιδίων

Εργασίες αποκατάστασης πλάκας από σκυρόδεμα

Τελικά επιλέχτηκε η λύση της καθαίρεσης του τμήματος της πλάκας και η κατασκευή της εκ νέου . Οι εργασίες που ακολούθησαν ήταν η καθαίρεση της πλάκας από σκυρόδεμα με χρήση ηλεκτρικού κομπρεσέρ . Στην συνέχεια η πλάκα καλουπώθηκε με την χρήση ξυλότυπου .

Στα σημεία που θα γινόταν η ένωση με το παλαιό σκυρόδεμα τοποθετήθηκαν βλήτρα. 

Ανοίχτηκαν τρύπες στο παλαιό σκυρόδεμα και τοποθετήθηκε οπλισμός ανά διαστήματα για την ένωση του παλαιού με το νέο μπετόν – σκυρόδεμα . Για την σωστή αγκύρωση του σιδηρού οπλισμού με το παλαιό σκυρόδεμα τοποθετήθηκε ρητίνη δυο συστατικών. Η ρητίνη ήταν σε μορφή πάστας κατάλληλη στις τρύπες πριν την τοποθέτηση των σιδήρων.

Γενικά σε αγκυρώσεις οριζόντιες με τοποθέτηση βλήτρων χρησιμοποιώ το σύστημα της εταιρείας Hilti HIT-HY-200 που είναι εύκολο στην χρήση και η ανάμιξη των δυο συστατικών γίνεται κατευθείαν χωρίς δυσκολία .

Αφού ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του οπλισμού στην συνέχεια έγινε και η σκυροδέτηση στο νέο τμήμα. Με αυτούς τους τρόπους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευή αποκατάσταση τμήματος πλάκας από σκυρόδεμα.

Αν θέλετε να έχετε ενημέρωση σχετικά με όλα τα νέα του blog γραφτείτε στο newsletter

Καλή συνέχεια

Λευτέρης Σιώμος

IMAG3420
IMAG3408
IMAG3409
IMAG3410
Επισκευή αποκατάσταση τμήματος πλάκας από σκυρόδεμα

Περιγράψτε μας το δικό σας πρόβλημα που αντιμετωπίζετε για να προτείνουμε την λύση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *