Ανακαίνιση διαμερίσματος

Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα

Ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε στην ανακαίνιση διαμερίσματος;

Στις μέρες που ζούμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας αναζητούν μια καλύτερη λύση στο θέμα της κατοικίας , με καλύτερες προϋποθέσεις διαμονής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.  Η οικονομική κρίση άλλαξε πολύ τα κριτήρια επιλογής μας δηλαδή για αγορά ενός  νέου διαμερίσματος κατοικίας ή την ανακαίνιση διαμερίσματος .

Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία  επιλέγει να ανακαινίσει το διαμέρισμα που μένει παρά να προχωρήσει σε μια αγορά ενός ακινήτου που στην πραγματικότητα έχει γίνει ασύμφορη λόγω των συνεχόμενων φόρων και φυσικά της οικονομικής δυσπραγίας . Έτσι λοιπόν θα ασχοληθούμε με το πως μπορούμε να κάνουμε τις σωστές κινήσεις ώστε το αποτέλεσμα μετά την ανακαίνιση διαμερίσματος να είναι ικανοποιητικό και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας .

Πρώτος και βασικότερος κανόνας όλων είναι να μην επιχειρήσετε να κάνετε μόνοι σας την ανακαίνιση χωρίς να έχει κάποιος τεχνικός τον συντονισμό . Μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιον που γνωρίζει και είναι μηχανικός, τεχνικός επιβλέπων  να κάνει αυτή την δουλειά. Μπορείτε να δώσετε την δουλειά αυτή πακέτο σε κάποιον εργολάβο , εταιρεία με την σύναψη ενός συμφωνητικού. Με αυτό τον τρόπο θα είστε κατοχυρωμένοι ότι όλα θα εκτελεστούν σωστά και όπως τα θέλατε .

Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα

Στις περισσότερες περιπτώσεις που κάποιοι το επιχείρησαν σε ποσοστό 90% είχαν αποτυχία με το αποτέλεσμα τεχνικά να μην είναι το σωστό. Το οικονομικό σκέλος να έχει ξεφύγει από κει που το είχατε βάλει ως αρχικό στόχο .

Αυτό γίνεται διότι δεν έχετε την εμπειρία να υπολογίσετε τι μπορεί να προκύψει από διάφορες εργασίες που έχετε επιλέξει να εκτελεστούν. Επίσης πως μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορα τεχνικά θέματα που θα βγουν στην πορεία .

Παρακάτω σας αναφέρω για την Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Έτσι ώστε στο τέλος της ανακαίνισης διαμερίσματος ακολουθώντας τα βήματα να μείνετε ικανοποιημένοι.

Επιλέξτε τι ποσό θέλετε να δαπανήσετε .

Είναι πολύ βασικό να είναι ο πρώτος σας στόχος και να μην ξεφύγετε από αυτό παρά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό 10-15% .  Αν ξεφύγετε από αυτό μπορεί να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά στο τέλος θα λέτε πάντα ότι σας κόστισε πολύ .

Βάλτε προτεραιότητες στην ανακαίνιση σας – ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα

Κατατάξτε τις ανάγκες που έχετε την δεδομένη στιγμή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σπίτι. Στην συνέχεια επιλέξτε πια θα κάνετε σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Επιλέξτε συνεργάτες

Ένα επίσης βασικό κομμάτι είναι η επιλογή συνεργείων , εταιρειών κλπ που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις εργασίες που θα τους αναθέσετε . Η καλύτερη επιλογή είναι οι δοκιμασμένες λύσεις είτε από φίλους σας που τους ξέρουν και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Επίσης από δουλειές τους που μπορείτε να δείτε και να τους τσεκάρετε .

Βασικές εργασίες στην ανακαίνιση διαμερίσματος

Όταν το διαμέρισμα που θα ανακαινιστεί έχει μια ηλικία πάνω από 30-35 χρόνια υπάρχουν δύο τρία βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε . Τα υδραυλικά σας είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αλλαχτούν εάν κάνετε γενική ανακαίνιση. Δηλαδή το δίκτυο ύδρευσης και πιθανόν τα σιφώνια δαπέδου στα μπάνια σας . Βασικό επίσης είναι ο πίνακας ηλεκτροδότησης να είναι σύγχρονα δομημένος για να σας παρέχει ασφάλεια . Τα εξωτερικά κουφώματα επίσης θα πρέπει να αλλαχτούν αν θέλετε να έχετε ένα ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι σας. Μακριά από πολύ ζέστη και κρύο αντίστοιχα , που βέβαια θα έχει και άμεσο όφελος στην τσέπη σας .

Εσωτερικοί τοίχοι

Πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος οι εσωτερικοί τοίχοι να γίνονται με το συνηθισμένο τρόπο δηλαδή τούβλα , λάσπες και ότι άλλο υπήρχε με τον παλιό τρόπο .

Η γυψοσανίδα εσωτερικά είναι το καταλληλότερο υλικό και εφόσον τοποθετηθεί σωστά δεν έχει κανένα πρόβλημα .

Συμβουλή : εσωτερικά στις γυψοσανίδες να τοποθετείται πάντα μόνωση για την αποφυγή μετάδοσης θορύβων από το ένα δωμάτιο στο άλλο . Επίσης εκεί που ακουμπάει ο μεταλλικός σκελετός της γυψοσανίδας στον τοίχο να τοποθετείται ενδιάμεσα ηχομονωτική ταινία .

Τι πρέπει να αποφύγετε

– Μην επιχειρήσετε να κάνετε γενική ανακαίνιση και να μένετε μέσα στο σπίτι θα το μετανιώσετε πικρά .

– Προσπαθήστε να τηρηθεί ένα χρονοδιάγραμμα γιατί στο τέλος η ανακαίνιση θα σας φανεί βουνό .

Πολλά είναι αυτά που θα πρέπει ακόμα να σας αναλύσω αλλά είναι τόσα πολλά που στο τέλος θα κουραστείτε να διαβάζετε . Αυτά απλά είναι τα  βασικότερα για να έχετε μια σωστή αντιμετώπιση της ανακαίνισης του διαμερίσματος σας .

Σε επόμενα άρθρα μου θα αναλύσω μια – μια τις κατηγορίες εργασιών που απαιτούνται στην ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα .

Επικοινωνήστε μαζί μου για να σας κάνω μια συμφέρουσα πρόταση για την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας

Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα
Ανακαίνιση διαμερίσματος υδραυλική εγκατάσταση
Υδραυλική εγκατάσταση
Χωρίσματα γυψοσανίδας με μόνωση πετροβάμβακα
Χωρίσματα γυψοσανίδας με μόνωση πετροβάμβακα
Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα
Τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο
Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα τρίψιμο πατώματος
Τοποθέτηση βερνίκι σε ξύλινο δάπεδο
Ανακαίνιση διαμερίσματος εξωτερικά κουφώματα
Τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων
Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα
Κατασκευή μπάνιου
Τεχνοτροπία σε τοίχο stucco veneziano
Τεχνοτροπία σε τοίχο

Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει τις εργασίες σε μια ανακαίνιση διαμερίσματος που πραγματοποιήσαμε στην Πετρούπολη

Η ομάδα μας

Elsicon

Το επίσημο site της εταιρείας μας

elsicon.gr
eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές

Eletech.gr

To blog που μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τις κατασκευές

Anakainisikatoikias.gr

To site που θα βρείτε ιδέες και προτάσεις για την ανακαίνιση.

anakainisikatoikias.gr
eletech.gr YouTube

Eletech channel

Δείτε βίντεο από διάφορες εργασίες που παρουσιάζουμε τον κατάλληλο τρόπο επισκευής τους.

eletech.gr – ζούμε τις κατασκευές

4 σκέψεις για το “Ανακαίνιση διαμερίσματος τα σωστά βήματα”

  1. Παράθεση: Ανακαίνιση σπιτιού στο Παλαιό Φάληρο - eletech

  2. Παράθεση: Μικρή ανακαίνιση διαμερίσματος μια οικονομική λύση - eletech

  3. Παράθεση: Ανακαινίζοντας ένα διαμέρισμα στο Μαρούσι - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *