Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος

Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος στον Άλιμο

Αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων

Η ενεργειακή αναβάθμιση  διαμερίσματος κρίθηκε απαραίτητη διότι δεν πρόσφερε πλέον τίποτα στους ενοίκους του. Το διαμέρισμα λόγω της θέσης του (στον 4ο όροφο) είχε πολλά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες . Τα κουφώματα του παλαιά ξύλινα δεν είχαν πλέον καμία προστασία για το εσωτερικό του διαμερίσματος. Οι τοίχοι του στην ουσία χωρίς μόνωση δεν βοηθούσαν ούτε το καλοκαίρι για δροσιά ούτε τον χειμώνα για ζέστη παρά την θέρμανση του καλοριφέρ .

Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος εκμεταλλευόμενοι  τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ που τρέχουν ακόμα και σήμερα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας επέλεξαν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητό τους .

Οι ενέργειες που επιλέχτηκαν βάσει του προγράμματος να γίνουν είναι οι εξής

Εξωτερική θερμομόνωση

Η εξωτερική θερμομόνωση του διαμερίσματος έγινε σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες . Οι τοίχοι επενδύθηκαν εξωτερικά με διογκωμένη πολυστερίνη EPS με γραφίτη πάχους 5 εκατοστών.  Τα μονωτικά φύλλα επικολλήθηκαν στους τοίχους και στερεώθηκαν επιπλέον με πλαστικά βύσματα λόγω της ανεμοπίεσης που δεχόταν η κατασκευή συνολικά. Στην συνέχεια επιστρώθηκαν τα υλικά βασικής στρώσης και τελικού φινιρίσματος με χρήση υαλοπλέγματος για την ενίσχυση τους . Το συγκεκριμένο σύστημα που επιλέχτηκε ήταν το stotherm classic της εταιρείας   StoHellas .

Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων

Τοποθετήθηκε νέα σειρά αλουμινίου της εταιρείας alumil με θερμοδιακοπή και διπλά ενεργειακούς υαλοπίνακες με υψηλό συντελεστή θερμοπερατότητας.

Τοποθέτηση σκιάστρων 

Σε όλα τα μπαλκόνια περιμετρικά του διαμερίσματος τοποθετήθηκαν τέντες για την κατάλληλη σκίαση του διαμερίσματος.

Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος Θέρμανση – Ψύξη

Επιλέχτηκαν μονάδες κλιματισμού που καλύπτουν τις ανάγκες χειμώνα – καλοκαίρι σε συνδυασμό και με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην ταράτσα . Με αυτή την επιλογή δημιουργήθηκε η ενεργειακή αυτονομία του διαμερίσματος.

Η Ενεργειακή αναβάθμιση στον Άλιμο ήταν απαραίτητη και σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση που πέτυχαν οι ιδιοκτήτες το κέρδος ήταν διπλό . Η εμπορική αξία του ακινήτου ανέβηκε διπλάσια ίσως και παραπάνω . Το όφελος από την ενεργειακή αναβάθμιση φαίνεται και στην τσέπη διότι πλέον απαιτείται 70% λιγότερη ενέργεια να καταναλωθεί για τις ανάγκες θέρμανσης και δροσισμού του χώρου.

Αυτές ήταν οι εργασίες που έγιναν για την αναβάθμιση ενεργειακά του διαμερίσματος. Παράλληλα έγιναν και άλλες εργασίες ανακαίνισης όπως γενική ανακαίνιση μπάνιου , ανακαίνιση κουζίνας , βάψιμο διαμερίσματος εσωτερικά.

Αν θέλετε και εσείς να κάνετε Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος καλέστε μας

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Θέλετε να μάθετε τα πάντα που μπορείτε να κάνετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος
Ενεργειακή αναβάθμιση κουφώματα αλουμινίου
Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος
Ανακαίνιση διαμερίσματος στον Αλιμο
Ανακαίνιση διαμερίσματος στον Αλιμο

3 σκέψεις για το “Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος στον Άλιμο”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *