Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ
Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ

Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ

Η γέφυρα (μήκους 160 μέτρων) θα είναι η πύλη προς το Ariel Sharon Park και θα συνδεθεί με τον  δρόμο lod (Διαδρομή 461, η οποία οδηγεί από τα ανατολικά προς Τέλ  Αβίβ στην περιοχή Bnei Atarot ) κατ ‘ευθείαν στο κέντρο της Hiriya Mountain Park.

Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ θα χρησιμοποιείται από πεζούς,  ποδηλάτες και ειδικά οχήματα που θα λειτουργούν ως λεωφορεία για τη μεταφορά του κοινού από τους χώρους στάθμευσης μέσα στο ίδιο το πάρκο. Η πρόταση σχεδίου υποβλήθηκε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σε σχέση με τις προτάσεις από κορυφαίες εταιρείες της αρχιτεκτονικής, και κέρδισε. Αυτές τις μέρες το έργο βρίσκεται στο στάδιο του λεπτομερούς σχεδιασμού για την εκτέλεση του κτιρίου λειτουργίας .

 
Δεδομένου ότι το Ariel Sharon Park έχει σχεδιαστεί σε ένα  πλούσιο αστικό κέντρο με έμφαση στην οικολογία, επιλέξαμε να βασίσει την πρότασή μας  στην ιδέα της επαναχρησιμοποίησης,  εμπνευσμένο από το βουνό που είναι να αποκατασταθεί αυτές τις μέρες από μια αστική χωματερή σε μια ανθηρό πάρκο . Εμείς επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε παλιά κοντέινερ,  που δεν είναι πλέον σε χρήση.

Κάθε χρόνο υπάρχουν περισσότερα από 800.000 εμπορευματοκιβώτια που εκπέμπονται από τις θαλάσσιες μεταφορές. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να υποβληθούν σε μια ανακατασκευή και να διαμορφωθούν σε μια γέφυρα που θα αποτελέσουν τη βάση για την κίνηση στην γέφυρα και παράλληλα μια λύση για το πρόβλημα αυτών των στοιχείων .

Σκελετός: Η γέφυρα στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην αρχή της επαναχρησιμοποίησης με παλιά υλικά  συσκευασίας. Είναι η υποδομή για την κατασκευή. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να συντονίζονται με τις κατευθύνσεις αυτές .

Σκίαση: Οι στέγες θα είναι  αρχικά οι στέγες των εμπορευματοκιβωτίων. Επιπλέον, θα υπάρξουν περσίδες σε κατάλληλες γωνίες για την ιδανική σκίαση. Σε αυτές τις περσίδες θα υπάρξουν φωτοβολταϊκά , τα οποία θα παρέχουν καθαρή ενέργεια  για το φωτισμό της γέφυρας και των περιχώρων της.

Μέθοδος κατασκευής: Σύμφωνα με τις «πράσινες» ανάγκες, για να προσαρμοστούν  τα παλιά υλικά  με το νέο σχέδιο θα γίνουν οι εργασίες  στο εργοστάσιο (εκτός), προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στο φυσικό χώρο.

Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ
Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ
Η οικολογική γέφυρα από κοντέινερ

πηγή messer-architects.co.il

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *