Υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας

Υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας στο Φάληρο

Υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας στο Φάληρο

Η υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας είναι μια εργασία που είναι απαραίτητη πλέον σε όλα τα κτίρια.

Η συγκεκριμένη ταράτσα καλύπτει ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και το κλιμακοστάσιο του κτιρίου .

Τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν η ζέστη που είχε το σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πλάκα ήταν χωρίς μόνωση και οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν πάρα πολύ υψηλές με αποτέλεσμα η διαβίωση να είναι πολύ δύσκολη .

Άλλο πρόβλημα που παρατηρήθηκε ήταν ότι στα σημεία που υπήρχαν υδρορροές εμφανιζόταν υγρασία κάτω από την πλάκα. Με τον καιρό είχαν ξεφλουδίσει τα χρώματα της οροφής και χρειάζονταν άμεση επισκευή . Σε άλλα σημεία της ταράτσας όπου κατέληγαν οι εξαερισμοί των μπάνιων και λόγω ότι ήταν μεταλλικές οι σωληνώσεις είχαν σαπίσει με τα χρόνια .

Προετοιμασία της επιφάνειας για μόνωση

Το πρώτο στάδιο αποκατάστασης ήταν να επισκευαστούν όλες οι σωληνώσεις και στην συνέχεια να κατασκευαστεί τσιμεντόλουκο γύρω – γύρω από  την σωλήνα . Υπάρχουν υλικά έτοιμα τσιμεντοειδή από διάφορες εταιρείες. Επίσης μπορεί να φτιαχτεί και με τον κλασσικό τρόπο άμμο θαλάσσης ή μαρμαρόσκονη με τσιμέντο μαύρο και στην συνέχεια αφού αρχίσει να τραβάει το τρίβετε με ένα πινέλο για να μην σκάσει.

Υγρομόνωση πλάκας μπετόν

Επόμενο στάδιο ήταν η υγρομόνωση της πλάκας . Υπάρχουν πολλών ειδών υλικά για την υγρομόνωση της πλάκας . Ανάλογα με την επιφάνεια της πλάκας , με το αν έχει κλίσεις ή όχι είναι κάποια κριτήρια για να επιλέξεις το υλικό που ταιριάζει καλύτερα . Εδώ εφαρμόστηκε ελαστομερές επαλειφόμενη μεμβράνη και συγκεκριμένα το vinyl roof της vechro .

Τέλος τοποθετήθηκαν θερμομονωτικές πλάκες πάνω σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας. Οι πλάκες αποτελούνται από μονωτικό φύλλο εξηλασμένης πολυστερίνης 5 εκατοστών και τσιμεντόπαστα λευκού χρώματος 2 εκατοστών . Είναι πολύ εύκολες στην τοποθέτηση και μπορεί ο καθένας να τις τοποθετήσει , ενώνουν μεταξύ τους με αυλακώσεις . Οι διαστάσεις του κάθε κομματιού είναι 60 Χ 30 εκατοστά και ο συντελεστής θερμομόνωσης είναι  λ= 0,59 W/mk 

Η Υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας στο Φάληρο ήταν μια δουλειά σχετικά εύκολη και με πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύεται τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα με τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είναι αισθητά .

υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας
υγρομόνωση ταράτσας
υγρομόνωση δώματος
θερμομόνωση ταράτσας

1 σκέψη για το “Υγρομόνωση θερμομόνωση ταράτσας στο Φάληρο”

  1. Παράθεση: Επισκευή στο ταβάνι τι πρέπει να κάνουμε - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *