Σε μια ανακαίνιση γραφείου οι εργασίες που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες σε σχέση με άλλες ανακαινίσεις κατοικιών , βιοτεχνικών χώρων κλπ. Κυρίως έχουν να κάνουν με την λειτουργικότητα του κάθε χώρου και την κατάλληλη διαρρύθμιση του.

Εργασίες στην ανακαίνιση γραφείου

Δάπεδα για γραφεία

Το δάπεδο είναι σίγουρα από τις βασικότερες εργασίες σε έναν χώρο γραφείων. Τα κριτήρια για την σωστή επιλογή είναι ανάλογα με την χρήση του χώρου και το ύφος που θέλουμε να έχει το γραφείο. Ας δούμε τις επιλογές που έχουμε για το κατάλληλο υλικό στο δάπεδο.

Δάπεδο laminate

Από τις πιο συχνές επιλογές σε ένα γραφείο είναι το πάτωμα laminate. Τα τελευταία χρόνια το laminate έχει εξελιχθεί ως υλικό και έχουμε πολύ καλά ποιοτικά , ανθεκτικά και σε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια laminate.

Οι προδιαγραφές τους περιγράφονται ανάλογα με την χρήση που θα έχετε στον χώρο δηλαδή ελαφριά καταπόνηση ή βαριά καταπόνηση. Χωρίζονται σε κατηγορίες για αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν σε AC3 , AC4 , AC5 και παράλληλα με τα αντίστοιχα πάχη τους.

Μια καλή επιλογή σε laminate μπορεί να απογειώσει αισθητικά τον χώρο ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο γραφείο μας.

Η τιμή του υλικού επίσης είναι ένα πλεονέκτημα για να το επιλέξουμε ως το τελικό μας δάπεδο. Η τοποθέτηση του laminate γίνεται σε σύντομο χρόνο , πράγμα που μετράει πολύ σε μια ανακαίνιση γραφείου.

Διαβάστε εδώ για τα πλεονεκτήματα ενός δαπέδου laminate.

Δάπεδο πατητή τσιμεντοκονία

Η επιλογή αυτή έχει να κάνει κυρίως με το αισθητικό κομμάτι του χώρου. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ανθεκτική αν τοποθετηθεί με τον κατάλληλο τρόπο και μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Πολλές εταιρείες έχουν πατητές τσιμεντοκονίες , λίγες όμως είναι για μένα αξιόπιστες.

Το κόστος τους είναι σαφώς μεγαλύτερο από άλλες λύσεις και την επιλέγουμε συνήθως αν τα γραφεία μας είναι ιδιόκτητα και όχι αν τα νοικιάσουμε για λίγα χρόνια.

Οι χρωματικές επιλογές είναι αρκετές και μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη που ταιριάζει στον χώρο μας. Ο χρόνος κατασκευής είναι μεγαλύτερος διότι χρειάζονται 3-4 χέρια για να γίνει σωστά η εφαρμογή της.

Δάπεδο από πλακάκια

Η τοποθέτηση πλακιδίων σε ένα γραφείο γίνεται όταν έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών στον χώρο. Μπορεί να είναι μια αίθουσα υποδοχής πελατών , ασθενών και γενικά το δάπεδο να καταπονείται ιδιαίτερα από την χρήση των επισκεπτών.

Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε τα πλακάκια ώστε να είναι ανθεκτικό το δάπεδο σε βρωμιές , υγρασία κλπ.

Τα πλακάκια έχουν πολλές επιλογές σε μέγεθος και χρώματα που το καθιστούν ως πρώτη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις. Το κόστος του υλικού είναι οικονομικό και η τοποθέτηση μπορεί να γίνει σε σύντομο χρόνο.

Βυνιλικό δάπεδο

Το βυνιλικό δάπεδο το χρησιμοποιούμε σε χώρους με βαριά καταπόνηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια λύση που θα μας κρατήσει για πολλά χρόνια.

Είναι πλαστικό δάπεδο σε μεγάλη ποικιλία ποιότητας και σχεδίων , χρωμάτων. Είναι συνήθως αντιολισθητικό , καθαρίζεται εύκολα και έχει ηχομονωτικές ιδιότητες.

Το κόστος του ξεκινάει από χαμηλές τιμές και μπορεί να φτάσει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σε πολύ υψηλές τιμές.

ψευδοροφές ορυκτών ινών

Τοιχοποιίες – Χωρίσματα

Τα χωρίσματα σε ένα γραφείο κατασκευάζονται σε μεγάλο ποσοστό από γυψοσανίδες.

Οι τοιχοποιίες που υπήρχαν παλαιότερα στα γραφεία ήταν μεταλλικός σκελετός και επένδυση στις πλευρές του με κόντρα πλακέ ή φορμάικα δηλαδή χαρτόνι χρωματισμένο. Στην ουσία απλά διαχωρίζανε τους χώρους χωρίς να προσφέρουν κάτι άλλο όπως ηχομόνωση των γραφείων.

Ας δούμε τις επιλογές που έχουμε στα χωρίσματα γραφείου

Χωρίσματα γυψοσανίδας

Η κατασκευή χωρισμάτων από γυψοσανίδα είναι η ευκολότερη για γρηγορότερη μέθοδος από όλες. Δεν έχει περιορισμούς στο σχέδιο που θέλουμε να ακολουθήσουμε είτε είναι αυτό ευθεία , γωνία ή καμπύλο τμήμα.

Κατασκευάζονται από μεταλλικό σκελετό και το πάχος του διαφέρει ανάλογα με την κατασκευή που θέλουμε να κάνουμε. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά με τα κατάλληλα ηχομονωτικά παρεμβύσματα ώστε να μην έχουμε μεταφορά του ήχου στα άλλα γραφεία.

Στην συνέχεια εσωτερικά του σκελετού μπορούμε τα τοποθετήσουμε φύλλα μονωτικών υλικών όπως ο πετροβάμβακας , ορυκτοβάμβακας. Υπάρχουν και άλλα υλικά που μπορούμε να τοποθετήσουμε εσωτερικά στον σκελετό που είναι οικολογικά υλικά.

Τέλος τοποθετούμε τις γυψοσανίδες σε κάθε πλευρά που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι δυο σε κάθε πλευρά. Παράλληλα αν θέλουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην ηχομόνωση εφαρμόζουμε μεταξύ του μεταλλικού σκελετού και γυψοσανίδων μια ηχομονωτική ταινία.

Γυάλινα χωρίσματα

Είναι μια επιλογή που χρησιμοποιείται τελευταία στην κατασκευή χωρισμάτων στα γραφεία. Γίνεται για λόγους αισθητικής των χώρων και δίνει στα γραφεία έναν σύγχρονο αέρα στον επισκέπτη.

Παράλληλα το γυάλινο χώρισμα το χρησιμοποιούμε όταν έχουμε ανάγκη από φυσικό φωτισμό στα γραφεία. Με αυτόν τον τρόπο τα γραφεία μπορούν να γίνουν πιο φωτεινά και ευχάριστα στον χρήστη του χώρου. Παράλληλα με τα γυάλινα χωρίσματα κατασκευάζονται και οι αντίστοιχες γυάλινες πόρτες.

Επένδυση παλαιών χωρισμάτων

Είναι μια εργασία που πρέπει να γίνει απαραίτητα σε μια ανακαίνιση γραφείου αν έχουμε παλαιού τύπου χωρίσματα και δεν μπορούμε να τα ξηλώσουμε. Οι λόγοι είναι ότι δεν μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά τον χώρο και έχουν πολλά προβλήματα ηχομόνωσης.

Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι η επένδυση τους με γυψοσανίδα με συγκεκριμένο τρόπο και τα κατάλληλα ηχομονωτικά παρεμβύσματα. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζουμε ουσιαστικά τον χώρο των γραφείων μας.

Στην συνέχεια πάνω από την γυψοσανίδα μπορούμε να κάνουμε μια επένδυση με ξύλα ή να εφαρμόσουμε απ ευθείας στην γυψοσανίδα μια τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι ή με stucco veneziano.

Χωρίσματα από πορομπετόν

Τα χωρίσματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε κυρίως στην κατασκευή τοίχων που συνορεύουν με άλλα γραφεία που είναι ανεξάρτητης ιδιοκτησίας. Τα χρησιμοποιούμε επίσης στην κατασκευή μπάνιων και σε χώρους που θέλουμε στον τοίχο να αναρτήσουμε μεγάλα φορτία.

Έχουν πολύ καλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες και παράλληλα είναι γρήγορα στην τοποθέτηση τους.

Διαβάστε περισσότερα για τα ytong blocks από πορομπετόν.

Ψευδοροφή γραφείου

Οι οροφές σε μια ανακαίνιση γραφείου παίζουν σημαντικό ρόλο διότι από την οροφή περνάμε τα δίκτυα κλιματισμού και φωτισμού. Η οροφή που θα επιλέξουμε θα πρέπει να καλύπτει όλες μας τις ανάγκες ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα.

Οι επιλογές μας εδώ είναι λιγότερες ως προς το υλικό επιλογής αλλά σχετικά μεγάλη σε σχέδια ψευδοροφής.

Οροφές ορυκτών ινών

Είναι ο πιο ευέλικτος τρόπος κατασκευής οροφής γραφείων λόγω της άμεσης επισκεψιμότητας πάνω από την ψευδοροφή. Όπως είπα από την οροφή έχουμε διάφορα πράγματα που πρέπει να επισκεπτόμαστε οπότε η ευκολία στο να αφαιρέσεις ένα τμήμα της οροφής άμεσα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος.

Τα σχέδια σε μια οροφή ορυκτών ινών είναι αρκετά καθώς και τα σχήματα. Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου έχουν χαρακτηριστικά αντοχής σε υγρασία , ηχομονωτικές ιδιότητες που είναι και μεγαλύτερο πλεονέκτημα στις οροφές ορυκτών ινών.

Υπάρχουν αντίστοιχα φωτιστικά οροφής που προσαρμόζονται στον σκελετό του συστήματος ορυκτών ινών. Παράλληλα μπορούμε να τοποθετήσουμε και τα συστήματα εξαερισμού. Οι οροφές μπορούν να μονωθούν με θερμομονωτικές πλάκες που έχουν διάφορες ιδιότητες ως υλικά.

Διαβάστε εδώ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις οροφές ορυκτών ινών.

Οροφή από γυψοσανίδα

Οι οροφές από γυψοσανίδα χρησιμοποιούνται σε χώρους που είναι συνήθως κοινόχρηστοι και θέλουμε να έχουμε άλλα αισθητικά αποτελέσματα.

Μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε σχέδιο και σχήμα , να ενσωματώσουν μεγάλη γκάμα φωτιστικών οροφής. Έχουν ιδιότητες πυραντοχής , αντοχής στην υγρασία , ηχομόνωσης. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ένας χώρος γραφείου δημιουργούμε στην οροφή , θυρίδες επίσκεψης που είναι απαραίτητες στην συντήρηση συστημάτων κλιματισμού και φωτισμού.

Η ανάρτηση τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και υλικά ώστε να δίνει την ασφάλεια που απαιτείται για την τοποθέτηση των γυψοσανίδων στην οροφή.

Αν θέλετε να προχωρήσετε στην ανακαίνιση επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον χώρο σας.

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

κατασκευή οροφών από γυψοσανίδα σε επαγγελματικούς χώρους