Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα

Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα μια ολοκληρωμένη λύση

Όταν μας ζητήθηκε να κάνουμε την συγκεκριμένη ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα καταλάβαμε ότι θα είχαμε δύσκολο έργο.

Το μπάνιο ήταν πολύ μικρό σε χώρους στην ουσία λειτουργούσε η λεκάνη σε λάθος θέση , μια μικρή μπανιέρα και ο νιπτήρας με στήλη.

Γενικά οι τοίχοι του μπάνιου είχαν κατασκευαστεί από διάφορα υλικά τούβλα , γυψοσανίδες , ξύλινες κατασκευές. Επίσης υπήρχε και το πατάρι του μπάνιου που έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

Αποφασίστηκε από κοινού με τον ιδιοκτήτη να κρατήσουμε ένα μέρος τοιχοποιίας και τα υπόλοιπα να γκρεμιστούν.

Η ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα περιλάμβανε τις εργασίες

ανακαίνιση μπάνιου αποξήλωση πατάρι τοίχοι
Το μπάνιο μετά την αποξήλωση του παταριού και των σαθρών τοίχων

Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα

Αποξήλωση παταριού

Καθαιρέθηκε το πατάρι όπου η κατασκευή του ήταν μικτή αποτελούμενη από μεταλλικό τμήμα και τμήμα μπετόν. Η συγκεκριμένη εργασία είναι απαραίτητη πλέον να γίνεται σε μπάνια που έχουν κατασκευαστεί με πατάρι και είναι μικρά σε διαστάσεις. Σε αυτά τα μπάνια μπαίνεις μέσα και έχεις την αίσθηση ότι μπήκες σε καταφύγιο.

Μπορεί κάποτε που κατασκευάστηκαν να είχαν την δική τους λογική για λόγους αποθήκευσης κλπ. αλλά πλέον είναι κάτι που δεν είναι λειτουργικό ούτε έχει το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε σε ένα σύγχρονο μπάνιο.

Καθαίρεση τοιχοποιίες

Οι τοιχοποιίες ήταν σε κακό χάλι με διάφορα υλικά που είχαν κατασκευαστεί οι τοίχοι στο παρελθόν. Καθαιρέθηκαν σχεδόν όλες οι τοιχοποιίες ώστε να αλλάξει και σε μια διάσταση ο χώρος μεγαλώνοντας.

Χτίσιμο τοιχοποιίες

Χτίστηκαν νέοι τοίχοι σύμφωνα με το νέο σχέδιο του μπάνιου με ytong blocks που χτίζονται γρήγορα καλύπτοντας τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου μπάνιου. Οι τοιχοποιίες από ytong έχουν εξαιρετικές ιδιότητες θερμομονωτικές , ηχομονωτικές κλπ.

Πριν το σοβάτισμα στις τοιχοποιίες εφαρμόστηκε αστάρι που ελέγχει την υδατοαπορροφητικότητα του υλικού.

Υδραυλική εγκατάσταση

Κατασκευάστηκε νέο δίκτυο ύδρευσης με πολυστρωματική σωλήνα καθώς και αποχέτευσης. Στον νέο χώρο του μπάνιου τοποθετήθηκε και ο πίνακας υδροληψίας.

Για την οικονομία του χώρου τοποθετήθηκε εντοιχιζόμενο καζανάκι λεκάνης.

Επίσης έγινε στο νέο μπάνιο και εγκατάσταση πλυντηρίου ρούχων.

Κατασκευή χτιστή ντουζιέρα σε ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα

Χτιστή ντουζιέρα πριν την τοποθέτηση της καμπίνας

Όταν θέλουμε συγκεκριμένο σχήμα και διαστάσεις για την ντουζιέρα την κατασκευάζουμε χτιστή. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ντουζιέρα σε οποιοδήποτε χώρο του μπάνιου στην διάσταση που μας καλύπτει.

Η χτιστή ντουζιέρα πριν τοποθετηθούν τα πλακάκια μονώνεται με διάφορους τρόπους με πρόσμικτα στην τσιμεντοκονία ή με επάλειψη πάνω από την τσιμεντοκονία καθώς και στους τοίχους μέχρι ένα ύψος και πριν την τοποθέτηση πλακιδίων.

Εδώ χρησιμοποιήσαμε συγκεκριμένο υλικό της εταιρείας kerakoll aquastop

Τοποθέτηση πλακιδίων metro

Η επιλογή του συγκεκριμένου πλακιδίου έδωσε άλλη όψη στο μπάνιο με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Το πλακάκι metro έχει δυσκολία στην τοποθέτηση αλλά το αποτέλεσμα του μετά την τοποθέτηση μας ικανοποίησε όλους.

Κατασκευή ψευδοροφής μπάνιου

τοποθέτηση πλακάκι metro
ΠΛακάκια τοίχου στο μπάνιο σχέδιο metro

Κατασκευάστηκε ψευδοροφή στο μπάνιο για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.

Στο ταβάνι περνούσανε οι σωληνώσεις του ηλιακού οπότε έπρεπε να καλυφθούν. Ο φωτισμός ήταν απαραίτητος στην οροφή για να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα.

Η ψευδοροφή κατασκευάζεται όλο και πιο συχνά στα μπάνια και κυρίως στα μικρά μπάνια που δεν έχουν επαρκή φωτισμό. Επίσης είναι κατάλληλη και για τα μπάνια που δεν έχουν φυσικό φωτισμό.

Το Βάψιμο στην Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στα μπάνια δεν βάζουμε ένα απλό πλαστικό χρώμα ιδιαίτερα αν είναι μικρά τα μπάνια και χωρίς καλό αερισμό. Χρησιμοποιούμε ένα καλό αντιμουχλικό χρώμα ώστε να μην έχουμε μαυρίλες και συμπυκνώσεις στους τοίχους και το ταβάνι. Οποσδήποτε θα προηγηθεί ένα αστάρι νερού για να έχουμε καλή πρόσφυση και σωστά αποτελέσματα.

Με αυτά τα υλικά βάψαμε και το δικό μας μπάνιο διότι το μπάνιο ήταν σχετικά μικρό και έπρεπε να αποφύγουμε τα παραπάνω προβλήματα.

Η επιβράβευση από τον πελάτη μας ήταν η ικανοποίηση μας μετά την ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις γύρω από την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

Αν θέλετε να πραγματοποιήσουμε την δική σας ανακαίνιση μπάνιου καλέστε μας

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα με μια μικρή περιγραφή και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Διαβάστε 10+1 συμβουλές που σας δίνουμε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *