Στεγάνωση ντουζιέρας

Στεγάνωση ντουζιέρας κάτω από τα πλακάκια

Βασικό πρόβλημα που δημιουργείται στα μπάνια τα τελευταία χρόνια είναι η υγρασία που εμφανίζεται στον κάτω όροφο από το διαμέρισμα μας στην οροφή ακριβώς κάτω από την μπανιέρα μας ή την ντουζιέρα μας .

Το πρόβλημα με την μπανιέρα είναι συνήθως στην βαλβίδα της από εκεί που αδειάζει το νερό της . Με τα χρόνια τα λάστιχα της βαλβίδας που δένουν με την μπανιέρα και την σωλήνα αποχέτευσης ξεραίνονται  . Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει διαρροή κάτω από την μπανιέρα που δεν φαίνεται στο μπάνιο μας αλλά εμφανίζεται στο ταβάνι του από κάτω διαμερίσματος .

Υπάρχει όμως  το πρόβλημα υγρασίας και κάτω από την ντουζιέρα που έχουμε κατασκευάσει με τα ίδια πλακάκια του μπάνιου χωρίς όμως να έχουμε κάνει καμία πρόβλεψη για την στεγάνωση της περιοχής της ντουζιέρας πριν να τοποθετηθούν τα πλακάκια .

Γενικά να ξέρετε ότι τα πλακάκια και οι αρμόστοκοι που τοποθετούμε στα μπάνια δεν είναι 100% αδιάβροχα . Υπάρχουν πλακάκια και αρμόστοκοι που είναι αδιάβροχοι γενικά και χρησιμοποιούνται  στις πισίνες αλλά κατά 99% δεν τοποθετούνται τέτοια υλικά στην κατασκευή χτιστής ντουζιέρας στα σπίτια μας

Έτσι όταν θα θελήσετε να κατασκευάσετε μια ντουζιέρα σε όποια διάσταση και σχήμα θέλετε και να μην πάρετε μια έτοιμη ακρυλική ντουζιέρα θα πρέπει να κάνετε Στεγάνωση ντουζιέρας κάτω από τα πλακάκια .

Πως γίνεται η στεγάνωση ντουζιέρας

Αυτό γίνεται πολύ εύκολα στην αρχή της κατασκευής της ντουζιέρας και πολύ ποιο δύσκολα αφού έχετε κατασκευάσει ήδη την ντουζιέρα . Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πριν τοποθετηθούν πλακάκια στον χώρο της ντουζιέρας να γίνει στεγάνωση στον πάτο της ντουζιέρας και περιμετρικά στα τοιχώματα για 10 εκατοστά περίπου από  το δάπεδο.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμαι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ειδικά για την στεγάνωση κάτω από πλακάκια καθώς και η κόλλα πλακιδίων που χρησιμοποιείται για την κόλληση πάνω στην μόνωση . Ως παράδειγμα αναφέρω για την στεγάνωση το δυο συστατικών υλικό aquamat flex της isomat και ως κόλλα πλακιδίων την ΑΚ22 της εταιρείας isomat .

Αν χρειάζεστε την βοήθεια ενός ειδικού επικοινωνήστε μαζί μου

Λευτέρης Σιώμος

Περιγράψτε μας το έργο που θέλετε να εκτελέσετε

Στεγάνωση ντουζιέρας
Στεγάνωση ντουζιέρας
Στεγάνωση ντουζιέρας
IMAG4657

6 σκέψεις για το “Στεγάνωση ντουζιέρας κάτω από τα πλακάκια”

  1. Παράθεση: Μερική ανακαίνιση μπάνιου μια σωστή λύση - eletech

  2. Παράθεση: Ανακαίνιση μπάνιου 10+1 συμβουλές πριν ξεκινήσετε - eletech

  3. Παράθεση: Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα μια ολοκληρωμένη λύση - eletech

  4. Παράθεση: Οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου - eletech - ζούμε τις κατασκευές

  5. Παράθεση: Οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου - eletech

  6. Παράθεση: Επισκευή στο ταβάνι τι πρέπει να κάνουμε - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *