Κατασκευή γυψοσοβά

Επιχρίσματα με γυψοσοβά έτοιμο

Επιχρίσματα με γυψοσοβά

Λόγω του νέου προϊόντος της Knauf του γυψοσοβά μηχανής MP75L θα ήθελε να κάνω μια παρουσίαση , ανάλυση των γυψοσοβάδων γενικότερα στον τρόπο χρήσης τους και την ποιότητα κατασκευής τους .

Οι γυψοσοβάδες γενικότερα είναι ένα υλικό που έχει μπει στην αγορά αρκετά χρόνια πολύ περισσότερο στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην χώρα μας δεν έχει πάρει μεγάλο ποσοστό στην αγορά σε σχέση με τον κλασσικό σοβά . Οι λόγοι είναι πολλοί δεν θα σας τους αναλύσω τώρα απλά να πω ότι , δεν το γνωρίζει ο κόσμος μαζικά , η αρνητική διάθεση των παλαιών μαστόρων να το δουλέψουν επειδή έχει άλλη διαδικασία , η τιμή και πολλοί ακόμα λόγοι.

Από την εμπειρία μου σε δουλειές που έχει εφαρμοστεί , δεν βρήκα κάποια ιδιαίτερα  μειονεκτήματα εκτός από την μικρή διαφορά τιμής . Όταν το υλικό εφαρμοστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του και τις οδηγίες του κατασκευαστή τότε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα .

Πλεονεκτήματα γυψοσοβά

Αντίθετα τα πλεονεκτήματα του είναι αρκετά διότι είναι υλικό έτοιμο. Έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμιξης των υλικών σε διαφορετικές ποσότητες , όπου με αυτόν τον τρόπο δεν είστε σίγουροι ότι θα έχει τις αντοχές και την διάρκεια ζωής που απαιτείται στην κατασκευή σας . Γνωρίζουμε όλοι και έχουμε συναντήσει περιπτώσεις με σοβάδες που δεν είχαν τα κατάλληλα υλικά και πέταγαν πεταλίδες καταστρέφοντας έτσι τις επιφάνειες τοίχων και ταβανιών .

Βασικό πλεονέκτημα επίσης είναι το τελικό αποτέλεσμα της επιφάνειας .  Αν εφαρμοστεί σωστά από το συνεργείο δεν θα χρειαστεί να σπατουλάρετε τις επιφάνειες με ακρυλικό στόκο (παρετίνη) για το τελικό φινίρισμα . Ο γυψοσοβάς είναι λεπτόκοκκος και έχει ιδανικό φινίρισμα .

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από διάφορα στάδια εφαρμογής του υλικού . Η κατασκευή έγινε σε νέα μονοκατοικία στην περιοχή του Ν.Βουτζά με τον έτοιμο γυψοσοβά της knauf και θα δείτε ότι δεν έχει περιορισμούς στην εφαρμογή του εσωτερικά στην κατοικία . Οι γυψοσοβάδες είναι μόνο για εσωτερική χρήση . Για εξωτερική χρήση υπάρχουν πολλοί έτοιμοι σοβάδες στην αγορά

Η εφαρμογή του γυψοσοβά μπορεί να γίνει με την χρήση μηχανής ή ακόμη και με το χέρι .

Σοβάτισμα τοίχων τοποθέτηση μεταλλικών οδηγών γυψοσοβάς
τοποθέτηση μεταλικών οδηγών
Κατασκευή γυψοσοβά
τοποθέτηση γωνιόκρανων
Κατασκευή γυψοσοβά
έτοιμες γωνίες
Κατασκευή γυψοσοβά
φινίρισμα τελικής επιφάνειας
Κατασκευή γυψοσοβά
εφαρμογή σε καμπύλα τμήματα
Εφαρμογή γυψοσοβάς σε σκάλα
εφαρμογή σε σκάλα
Εφαρμογή γυψοσοβάς τοποθέτηση γωνιόκρανα
τοποθέτηση γωνιόκρανων
Κατασκευή γυψοσοβά
ολοκληρωμένο έργο
Κατασκευή γυψοσοβά
Έτοιμες επιφάνειες

 

3 σκέψεις για το “Επιχρίσματα με γυψοσοβά έτοιμο”

    1. Εξαρτάται σε τι κατάσταση είναι η τοιχοποιία . Αν είναι σταθερό το υπόστρωμα , αν είναι καθαρό για να έχει καλή πρόσφυση το υλικό . Στην περίπτωση που το υπόστρωμα ο τοίχος δηλαδή τρίβεται θα πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα κάποιο υλικό για να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια . Αν θέλετε στείλτε μου κάποιες φωτογραφίες με mail στο info@eletech.gr να έχετε μια ακόμη καλύτερη ενημέρωση .

  1. Παράθεση: Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα μια ολοκληρωμένη λύση - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *