Αντικατάσταση κουφώματα αλουμινίου οι εργασίες

Αντικατάσταση κουφώματα αλουμινίου οι εργασίες

Αντικατάσταση κουφώματα αλουμινίου οι εργασίες που όλο και περισσότεροι προχωρούν στην αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα κουφώματα.

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην αντικατάσταση των κουφωμάτων είναι διάφοροι. Κυρίως η παλαιότητα των κουφωμάτων είναι ο βασικότερος λόγος που αυτό συνεπάγεται και με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ας δούμε διάφορες περιπτώσεις αντικατάστασης κουφωμάτων στην κατοικία μας , στο διαμέρισμα μας.

Αντικατάσταση ξύλινου κουφώματος με κούφωμα αλουμινίου

Μια πολύ συνηθισμένη αντικατάσταση κουφωμάτων που κάνουμε. Τα ξύλινα κουφώματα παλαιού τύπου που τοποθετούσαμε στις κατοικίες δεκαετίες πριν είναι πλέον ακατάλληλα.

Η κατασκευή τους δεν προσφέρει πλέον εξοικονόμηση ενέργειας που είναι απαραίτητη αν θέλουμε να κάνουμε οικονομία στην τσέπη μας. Έτσι με την αλλαγή του ξύλινου κουφώματος σε αλουμίνιο θα πετύχουμε σημαντική μείωση στο κόστος ενέργειας.

Ας δούμε λίγο και κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν σωστά κατά την αντικατάσταση των κουφωμάτων.

Βλέπω από πολλούς να υποστηρίζουν την παραμονή της ξύλινης κάσας του υπάρχον κουφώματος στο σπίτι χωρίς να το αποξηλώσουν.

Οι λόγοι που υποστηρίζουν αυτή την λύση είναι διότι τα παλαιά ξύλινα κουφώματα είναι ενσωματωμένα στον σοβά και έχουν δυσκολία να αφαιρεθούν. Διότι θα ανοίξουν μεγάλα μερεμέτια και θα απαιτηθούν επιπρόσθετες εργασίες. Επίσης τα ρολά είναι ενιαία κατασκευή με τις κάσες και ξηλώνοντας τα θα γίνει μια μεγάλη τρύπα πάνω από το κούφωμα.

Σωστά όλα αυτά αλλά δεν είναι δύσκολα πράγματα και πρέπει να τα κάνουμε αν θέλουμε να έχουμε σωστό αποτέλεσμα. Τα μερεμέτια που βγαίνουν στον τοίχο , αν προσέξεις κατά την αποξήλωση δεν είναι μεγάλα. Τώρα αν πας με μια βαριοπούλα και ένα κομπρεσέρ και αρχίσεις και βαράς σίγουρα θα ανοίξεις μεγάλα μερεμέτια. Όλες οι εργασίες θέλουν τον τρόπο τους και επίσης ο καθένας μπορεί να κοιτάει την ευκολία του.

Η κάσα όταν παραμένει δεν είναι όμορφη σε συνδυασμό με το αλουμίνιο , μικραίνει σε διαστάσεις το άνοιγμα και είναι ξένο σώμα στην νέα κατασκευή μας. Θα είναι αστείο μετά από λίγο καιρό να θέλουμε να βάψουμε την ξύλινη κάσα γιατί θα έχει φθορές.

Η τρύπα από πάνω μπορεί να κλείσει εύκολα με γυψοσανίδα και έτσι μαζεύονται όλα τα μερεμέτια. Απλά μαζεύονται διάφορες εργασίες που κάποια συνεργεία αλουμινίου θέλουν να αποφύγουν.

Αποξήλωση παλαιού τύπου αλουμινίου κουφώματος με νέου τύπου αλουμινίου

Άλλη μια περίπτωση αντικατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου με νέα κουφώματα αλουμινίου καλύτερων προδιαγραφών.

Αναφέρομαι στη σειρά αλουμινίων με το γκρί χρώμα και το μονό τζάμι που έχουν οι περισσότερες πολυκατοικίες δεκαετίας του ’80. Ήταν οι πρώτες σειρές αλουμινίου που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και φυσικά δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές μας ανάγκες.

Πολλά από αυτά ήταν συρόμενα χωνευτά στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου του σπιτιού. Να πω ότι γενικά τα χωνευτά στο τοίχο κουφώματα είναι ελληνική πατέντα. Στην Ευρώπη τα κουφώματα που χρησιμοποιούν είναι σχεδόν όλα ανοιγόμενα. Αυτό το κάνουν διότι να ανοιγόμενα κουφώματα σφραγίζουν εξαιρετικά και έχουν πολύ καλή θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου που είναι χωνευτά σκεφτείτε και την λύση μετατροπής σε ανοιγόμενα κουφώματα. Έχουν διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με τα συρόμενα – επάλληλα κουφώματα.

Τώρα αν έχετε πολύ μεγάλα ανοίγματα τα συρόμενα κουφώματα είναι σχεδόν μονόδρομος.

Αντικατάσταση κουφώματα αλουμινίου οι εργασίες
Μετά την αλλαγή του ξύλινου κουφώματος σε αλουμίνιο τα μερεμέτια είναι ελάχιστα

Ότι αντικατάσταση κουφωμάτων και να κάνετε να προσέξετε την σωστή σφράγιση των κουφωμάτων σε σχέση με τους τοίχους και την μαρμαροποδιά. Πρέπει να γίνει σωστά αλλιώς το νερό θα περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού και θα δημιουργεί προβλήματα.

Να αναφέρω κάποιες εταιρείες που δουλεύουμε τα κουφώματα αλουμινίων τους alumil europa elvial

Τώρα αν θέλετε να κάνετε γενικά αναβάθμιση του σπιτιού σας δείτε πως εδώ

Ελπίζω να βοήθησα λίγο με το άρθρο μου αντικατάσταση κουφώματα αλουμινίου οι εργασίες. Αν θέλετε να προχωρήσετε σε αντικατάσταση κουφωμάτων καλέστε μας
Αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων
Αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων
Αλλαγή κουφωμάτων
αντικατάσταση κουφωμάτων
τοποθέτηση κάσας νέου κουφώματος