πως θα σταματήσω την υγρασία στο σπίτι

Πως θα σταματήσω την υγρασία στο σπίτι

Πως θα σταματήσω την υγρασία στο σπίτι; Είναι ένα ερώτημα που έχει πολλές απαντήσεις ανάλογα με τον τρόπο και το σημείο που εμφανίζεται η υγρασία.

Ανάλογα με το σημείο που εμφανίζεται η υγρασία έχουμε και συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης.

Ας δούμε διάφορες περιπτώσεις υγρασίας που εμφανίζονται στο σπίτι μας

Εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι

Υγρασία στο ταβάνι

Οταν εμφανίζεται υγρασία στο ταβάνι του σπιτιού μας υπάρχουν διάφοροι λόγοι που γίνεται αυτό.

  • Αν το διαμέρισμα μας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο με ταράτσα από πάνω τότε συμβαίνουν τα παρακάτω.

1. Η ταράτσα δεν έχει μόνωση και τι εννοώ με αυτό. Αν έχει έντονη υγρασία , με πτώση σοβάδων , διάβρωση οπλισμού της πλάκας μπετόν τότε δεν υπάρχει υγρομόνωση στην ταράτσα ή έχει υγρομόνωση αλλά με τα χρόνια έχει καταστραφεί.

Η αντιμετώπιση λοιπόν είναι να κάνουμε υγρομόνωση στην ταράτσα. Βασικό σε μια υγρομόνωση ταράτσας είναι η επιφάνεια που θα γίνει η υγρομόνωση να έχει κατάλληλες ρύσεις. Με τις σωστές ρύσεις το νερό δεν μένει στην επιφάνεια και έτσι η μόνωση διατηρείται για πολλά χρόνια.

2. Στην οροφή του σπιτιού εμφανίζεται μούχλα και το ταβάνι γεμίζει με σταγόνες νερού. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι η απουσία θερμομόνωσης στην ταράτσα.

Όταν το σπίτι μας βρίσκεται σε περιοχές που έχει αρκετό κρύο τον χειμώνα το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Η έλλειψη θερμομόνωσης δημιουργεί συμπυκνώσεις και υγροποίηση λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού.

Η τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στην ταράτσα βοηθούν ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

  • Αν το διαμέρισμα έχει άλλο όροφο από πάνω τότε το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει ζημιά στο πάνω διαμέρισμα σε υδραυλικά δίκτυα.
Υγρασία σε τοίχους

Όταν το σπίτι μας είναι ισόγειο τότε το πρόβλημα είναι η ανερχόμενη υγρασία από το φυσικό έδαφος. Σε πάρα πολλές περιοχές όπου υπάρχουν υπόγεια νερά το πρόβλημα εμφάνισης υγρασίας στους τοίχους είναι συχνό.

Πως επισκευάζεται η υγρασία στους τοίχους. Μια λύση είναι η καθαίρεση των σοβάδων στους τοίχους που εμφανίζεται η υγρασία και η εφαρμογή αφυγραντικών σοβάδων. Λόγω της σύστασης των συγκεκριμένων υλικών δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα υγρασία στους τοίχους (σε ισόγειο)

Πως θα σταματήσω την υγρασία στο σπίτι

Αν το διαμέρισμα εμφανίζει υγρασία σε τοίχους και βρίσκεται σε όροφο υπάρχουν διάφορες αιτίες που την προκαλούν.

Για παράδειγμα αν ο τοίχος είναι βορεινός και αμόνωτος είναι πιθανόν να βγάλει υγρασία σε γωνίες του τοίχου ή σε ολόκληρο τον τοίχο.

Είναι κάτι αντίστοιχο που αναφέρω παραπάνω για το ταβάνι χωρίς μόνωση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Ενα άλλο πράγμα που θα πρέπει να ελέγχετε σε τοίχους που εμφανίζεται η υγρασία είναι αν έχουν φθορές ή ρωγμές εξωτερικά. Από μια ρωγμή μπορεί να περάσει το νερό και να δημιουργήσει υγρασία στους τοίχους.

Δείτε εδώ πως επισκευάζουμε ρωγμές στους τοίχους.

Αν θέλετε να λύσετε οριστικά τα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι καλέστε μας

πως θα σταματησω την υγρασία στο σπιτι
εφαρμογή αφυγραντικών σοβάδων
εφαρμογή αφυγραντικών σοβάδων
υγρασία σε ταβάνι
υγρασία σε ταβάνι