Επένδυση τοίχου

Επένδυση τοίχου τι επιλογές έχουμε

Πως μπορούμε με την επένδυση τοίχου να μεταμορφώσουμε έναν τοίχο από αδιάφορο αισθητικά σε ένα όμορφο κομμάτι του σπιτιού μας.

Η επένδυση μπορεί να γίνει σε εσωτερικό τοίχο του σπιτιού μας ή σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού , σε μαντρότοιχο κλπ.

Συνήθως κάνουμε μια επένδυση σε έναν τοίχο για δυο λόγους. Ο πρώτος αφορά την διακόσμηση του και ο δεύτερος την προστασία του.

Ας δούμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση επένδυσης τοίχου.

Επένδυση τοίχου με πέτρα

Από τις συνηθέστερες περιπτώσεις είναι η επένδυση με πέτρα. Εδώ έχουμε πολλές επιλογές για το υλικό, υπάρχουν πάρα πολλά είδη πέτρας για εφαρμογή σε τοίχο. Τις ξεχωρίζουμε στις φυσικές πέτρες που είναι πετρώματα που μας τα δίνει η φύση και τεχνητές πέτρες που είναι επεξεργασμένες βιομηχανικά σε διάφορα σχήματα και χρώματα.

Η φυσική πέτρα τοποθετείται σε ακανόνιστα σχήματα ανάλογα με την κατασκευή και την έμπνευση του τεχνίτη. Μπορεί να τοποθετηθεί και σε παραλληλόγραμμα σχήματα αφού πρώτα έχει γίνει η σχετική επεξεργασία στο εργοστάσιο.

Η τεχνητή πέτρα επειδή κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής μπορεί να είναι λεία στην επιφάνεια ή σαγρέ. Είναι πιο ελαφριά από την φυσική πέτρα και το πάχος της είναι συνήθως 2-3 εκατοστά. Η τοποθέτηση της γίνεται με κόλα σε αντίθεση με την πέτρα που γίνεται με λάσπη. Μπορούν να έχουν στρογγυλεμένες άκρες σε διάφορα μεγέθη.

επένδυση τοίχου με πέτρα

Επένδυση με διακοσμητικά τούβλα

Άλλη μια επιλογή επένδυσης είναι τα διακοσμητικά τούβλα. Τα χρησιμοποιούμε ανάλογα με το χώρο που θέλουμε να διακοσμήσουμε κυρίως εξωτερικά. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και παλαιωμένα διακοσμητικά τουβλάκια για να αναβαθμίσουμε αισθητικά έναν τοίχο στο σπίτι μας.

Το μέγεθος του είναι συνήθως συγκεκριμένο απλά τα τοποθετούμε ολόκληρα ή κομμένα στην μέση που είναι και πιο σύνηθες όταν κάνουμε επένδυση σε έναν τοίχο.

Κατασκευή διακοσμητικών τούβλων
Κατασκευή διακοσμητικών τούβλων

Επένδυση με εύκαμπτη πέτρα

Ένα υλικό που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια σε εξωτερικές επενδύσεις κτιρίων. Γενικά το προτιμάνε πολλοί για να προφυλάξουν το κτίριο από υγρασίες και να το μονώσουν. Τώρα βέβαια στην ουσία μονώνεται το κτίριο από υγρασίες περισσότερο και όχι τόσο για θερμομόνωση.

Είναι υλικό είναι εύκαμπτο πλαστικό και τοποθετείται με κόλα. Η όψη του είναι σαν απομίμηση πέτρας σε διάφορα σχέδια. Είναι μια οικονομικότερη λύση σε σχέση με την πέτρα και τοποθετείται ταχύτερα.

Επένδυση τοίχου με ξύλο

Η επένδυση με ξύλο είναι πολύ διαδεδομένη τελευταία και χρησιμοποιείται εσωτερικά σε κατοικίες , επαγγελματικούς χώρους. Αναβαθμίζει αισθητικά τον χώρο και ανάλογα με το γούστο μας έχουμε πολλές επιλογές για λεία επένδυση φύλλων ξύλου , για τοποθέτηση λεπτών λωρίδων ξύλου κλπ.

Μπορούμε να το συνδυάσουμε με μια μια μεταλλική κατασκευή , γενικά έχουμε κάνει διάφορες κατασκευές στο παρελθόν με επενδύσεις ξύλων.

ανακαίνιση γραφείου

Τρισδιάστατη επένδυση τοίχων

Μια νέα επιλογή που έχουμε στην επένδυση του τοίχου. Πρόκειται ουσιαστικά για νέο υλικό που κατασκευάζεται από φυσικές φυτικές ίνες. Το συγκεκριμένο υλικό 3D panel τοίχου έχει θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες μπορεί να βαφεί είναι ελαφρύ.

Τοποθετείται εύκολα και μπορούμε να επιλέξουμε διάφορα σχήματα και σχέδια.

Επένδυση με μάρμαρο ή πλακάκι

Τα συγκεκριμένα υλικά είναι από αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο για μπάνια , κουζίνες και άλλους χώρους. Ενα μάρμαρο το χρησιμοποιούμε ως επένδυση σε κοινόχρηστους χώρους , σε καταστήματα , σε επαγγελματικούς χώρους γενικότερα.

Πάντα όταν κάνουμε μια επένδυση τοίχου θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο τοίχος δεν έχει ενεργή υγρασία. Αν επενδύσουμε ένα τοίχο με υγρασία στο άμεσο μέλλον και ανάλογα με το υλικό που έχουμε τοποθετήσει θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα.

Έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε μια νέα κατασκευή σε επένδυση τοίχου καλέστε μας

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε σύντομα.

Είσοδοι κτιρίων
Επένδυση τοίχου με διακοσμητικό τούβλο

Processing…
Επιτυχία είσαι στη λίστα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *