Επισκευή σπιτιού με προβλήματα υγρασίας

Επισκευή σπιτιού με προβλήματα υγρασίας

Ένα από τα πολλά σπίτια που εμφανίζεται στους τοίχους το πρόβλημα της ανοδικής υγρασίας .

Γενικά είναι ένα πρόβλημα η ανιούσα υγρασία που εμφανίζεται  σε ισόγεια σπίτια που έχουν δάπεδο που εδράζει στο φυσικό έδαφος. Τα κτίρια αυτά είναι κυρίως παλιά όπου δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη μόνωσης στεγάνωσης του δαπέδου σε σχέση με το φυσικό έδαφος .

Το αποτέλεσμα είναι ότι  όταν το έδαφος  για διάφορους λόγους έχει υγρασία αυτή εμφανίζεται στους τοίχους του σπιτιού . Έτσι ακριβώς έγινε και με το συγκεκριμένο σπίτι όπου εμφανίζεται σε διάφορα σημεία στους τοίχους εσωτερικά . Μπορεί να εμφανιστεί και υγρασία σε δάπεδο με πλακάκια ή υγρασία σε ξύλινο πάτωμα.

Η αντιμετώπιση της ανιούσας υγρασίας είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σπίτι . Διότι εφόσον δεν έχει προβλεφθεί εξ’ αρχής κατά την αρχική φάση κατασκευής του κτιρίου είναι πολύ δύσκολο να το λύσεις οριστικά. Δεν μπορείς να αρχίσεις να χαλάς τα δάπεδα σε ένα σπίτι που κατοικείται . Είναι κάτι που γίνεται στην θεωρία αλλά όχι στην πράξη .

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε στην επισκευή σπιτιού

Η επισκευή σπιτιού με προβλήματα υγρασίας εδώ αντιμετωπίστηκε με μια λύση που προσφέρει πλέον η τεχνολογία των υλικών . Η αντιμετώπιση της υγρασίας έγινε με το σύστημα επιχρισμάτων (σοβάδων) που προσφέρει η εταιρεία kerakoll .

Τα συγκεκριμένα υλικά σοβά  αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανοδικής υγρασίας στα σημεία που εφαρμόζονται με αποτελεσματικό τρόπο . Λειτουργούν ως αναστολέας της υγρασίας και σταματούν το πρόβλημα εμφάνισης υγρασίας στους τοίχους .

Εφαρμόζονται σε τρία στάδια όπως ο κλασσικός σοβάς δηλαδή πεταχτό – γέμισμα τοίχου – τελικό φινίρισμα . Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του κατασκευαστή . Εφαρμόζονται βήμα-βήμα δίνοντας χρόνο σε κάθε φάση ώστε να λειτουργήσει το υλικό αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα . Με τον τρόπο αυτό γίνεται η αφύγρανση του τοίχου. Η τελική επιφάνεια μπορεί να επιλεγεί πόσο λεία θα είναι ως τοίχος .

Δείτε το βίντεο με την διαδικασία αφύγρανσης των τοίχων

Διαβάστε εδώ και άλλους τρόπους αντιμετώπισης την ανιούσας υγρασίας που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στην δική σας περίπτωση .

Καλέστε μας για λύσουμε τα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι σας δίνοντας ταυτόχρονα μια ευκαιρία στο χώρο σας για ανανέωση και καλύτερη διαβίωση για σας .

εμφάνιση υγρασίας σε τοίχους
υλικά αντιμετώπισης ανοδικής υγρασίας
αντιμετώπιση ανοδικής υγρασίας
εμφάνιση ανιούσας υγρασίας
αντιμετώπιση ανιούσας υγρασίας
αντιμετώπιση ανοδικής υγρασίας
Επισκευή σπιτιού με προβλήματα υγρασίας

Θέλετε να κάνετε ανακαίνιση κατοικίας δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε εδώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *