Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα

Γενικά όταν μιλάμε για κατασκευές με κεραμίδια , κυρίως συζητάμε το θέμα της υγρομόνωσης και λιγότερο για την θερμομόνωση.

Η θερμομόνωση της στέγης πρέπει να είναι η κατάλληλη ανάλογα με την κατασκευή της κεραμοσκεπής.

Στις περισσότερες κατασκευές στέγης που συνήθως μας καλούν για να επισκευάσουμε η μόνωση είναι ελλιπής. ‘Έχει ένα φύλλο εξηλασμένης πολυστερίνης (το μπλε) 3 εκατοστών συνήθως τοποθετημένο ανάμεσα στα καδρόνια.

Όσο καλής ποιότητας και να είναι το μονωτικό φύλλο δεν αρκεί ώστε να μονώσει σωστά την κεραμοσκεπή. Επίσης τα 3 εκατοστά στα βόρεια προάστια δεν βοηθούν στην θερμομόνωση καθόλου.

Στο συγκεκριμένο έργο που αναλάβαμε υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα που σας περιέγραψα παραπάνω. Το σπίτι βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Αττικής και οι ιδιοκτήτες ένιωθαν το κρύο αρκετά τον χειμώνα και την ζέστη το καλοκαίρι.

Κάτω από την στέγη υπήρχαν υπνοδωμάτια και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Είχε κατασκευαστεί ως σοφίτα όπου οι ένοικοι δεν είχαν την θερμική άνεση στον χώρο.

Θερμομόνωση κεραμοσκεπής

Αποφασίστηκε να ξηλωθεί η σκεπή από κεραμίδια , καδρόνια , να αφαιρεθεί η μόνωση και να αποξηλωθούν τα παράθυρα οροφής. Τα παράθυρα είχαν προβλήματα αεροστεγάνωσης δηλαδή ο αέρας πέρναγε από παντού.

Μετά την αποξήλωση των παραθύρων οροφής τοποθετήθηκε ειδική μεμβράνη σε όλο το άνοιγμα του παραθύρου. Με τον τρόπο αυτό το παράθυρο σφραγίστηκε σωστά και έγινε η κατάλληλη αεροστεγάνωση στο παράθυρο.

Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα λοιπόν που τοποθετήθηκε σε δυο στρώσεις συνολικού πάχους 9 εκατοστά. Εφαρμόστηκε με αυτό τον τρόπο σταυρωτά για να αποφύγουμε τις απώλειες στις ενώσεις των δυο στρώσεων.

Για να προστατευτεί η μόνωση από τις καιρικές συνθήκες και να έχει διάρκεια στο χρόνο τοποθετήθηκε από πάνω η μεμβράνη Eshadash 95 που είναι στεγανή και διαπνέουσα.

Τα κεραμίδια της στέγης ήταν σε καλή κατάσταση δεν ήταν τα κλασικά κόκκινα ή κίτρινα είναι στην κατηγορία τσιμεντένια κεραμίδια και είναι της εταιρείας Benders

Μάθετε τι θα πρέπει να κάνετε για συντηρείτε σωστά την στέγη σας.

τοποθέτηση πετροβάμβακα σε κεραμοσκεπή
τοποθέτηση διαπνέουσας μεμβράνης σε στέγη

Περιγράψτε μας την δική στέγη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε για να δώσουμε λύσεις στην κατασκευή σας.