Αποκατάσταση κτιρίου από πυρκαγιά στο Ν.Βουτζά

Αποκατάσταση κτιρίου από πυρκαγιά

Αποκατάσταση κτιρίου από πυρκαγιά στον Ν.Βουτζά

Γενικά για να κάνεις μια αποκατάσταση κτιρίου μετά από πυρκαγιά δεν είναι απλή υπόθεση και χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα.

Η περιοχή όπως ξέρουμε δοκιμάστηκε ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες φωτιές και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές . Σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές δεν ήταν καθολικές αλλά μικρότερης κλίμακας.

Το συγκεκριμένο κτίριο υπέστη κάποιες ζημιές κυρίως στο εξωτερικό του τμήμα. Δηλαδή ότι ήταν πλαστικό (παντζούρια) , ξύλινα τμήματα , κεραμίδια , τζάμια παραθύρων κάηκαν ή έσπασαν από την υψηλή θερμοκρασία.

Οι εξωτερικές τοιχοποιίες υπέστησαν φθορές στον χρωματισμός τους και σε κάποιες περιπτώσεις από την θερμοκρασία οι σοβάδες καταστράφηκαν.

Όταν λέμε ότι οι σοβάδες καταστράφηκαν δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν πέσει αλλά από την θερμοκρασία έχει καταστραφεί η σύσταση του. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καθαιρεθούν οπωσδήποτε. Δεν έχουν συνοχή ως υλικό με το υπόστρωμα και θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέο επίχρισμα.

Η αρχή όλων σε τέτοιου είδους αποκαταστάσεις – επισκευές είναι ο σωστός έλεγχος για να διαπιστωθούν οι ζημιές και να αποκατασταθούν.

Δεν αρκεί ένας απλός έλεγχος με μια ματιά αλλά πιο συντονισμένος. Υπάρχουν διαφόρων ειδών έλεγχοι που γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτό μπορεί να αναλυθεί σε κάποιο άλλο άρθρο μας.

Αποκατάσταση κτιρίου από πυρκαγιά

Μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε στο κτίριο κάναμε τις παρακάτω εργασίες

  • Καθαίρεση όλων των σαθρών σοβάδων. Με την καθαίρεση των σοβάδων αποκαλύφθηκαν και άλλες ζημιές που υπήρχαν στον σκελετό του κτιρίου. Κάποιες κολώνες είχαν διαβρωθεί και αποκολλήθηκαν και τμήματα μπετόν. Στην συνέχεια έγινε αποκατάσταση του μπετόν και προστασία του οπλισμού του.
  • Καθαρισμός επιφανειών σοβάδων. Σε κάποια σημεία ο καπνός μαύρισε την επιφάνεια των σοβάδων και χρειάστηκε καθαρισμός με μηχανικά μέσα για την απομάκρυνση του κατεστραμμένου χρώματος.
  • Πλύσιμο του κτιρίου εξωτερικά. Οι τοίχοι του κτιρίου εξωτερικά είναι σαγρέ με αποτέλεσμα να μην καθαρίζονται εύκολα ώστε να απομακρυνθεί η στάχτη. Χρησιμοποιήσαμε πλυστικό μηχάνημα νερού και καθαρίσαμε με αυτό τον τρόπο όλες τις επιφάνειες
  • Τρίψιμο των μεταλλικών επιφανειών. Υπήρχαν μεταλλικές κατασκευές όπως πέργκολες και άλλες κατασκευές που από την θερμοκρασία είχε καταστραφεί η μπογιά. Σε αυτή την περίπτωση καθαρίσαμε με μηχανικό τριβείο όλες τις επιφάνειες για να αφαιρεθούν τα χρώματα. Στην συνέχεια πλύθηκαν όλες οι μεταλλικές επιφάνειες.
  • Βάψιμο τοιχοποιίες. Στο συγκεκριμένο έργο επιλέξαμε σε συνεννόηση με τον πελάτη τα χρώματα της εταιρείας Dulux ως ανθεκτικότερη λύση στον χρόνο.

Αν θέλετε να κάνετε την κατάλληλη αποκατάσταση στο κτίριο σας καλέστε μας

Αποκατάσταση κτιρίου από πυρκαγιά

αποκατάσταση τοιχοποιίας μετά από πυρκαγιά
Υδροβολή σε τοίχους
αποκατάσταση κολώνας
Επισκευή κολώνας μπετόν
Αποκατάσταση κτιρίου από πυρκαγιά

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *