Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα

Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα

Γενικά όταν μιλάμε για κατασκευές με κεραμίδια , κυρίως συζητάμε το θέμα της υγρομόνωσης και λιγότερο για την θερμομόνωση.

Η θερμομόνωση της στέγης πρέπει να είναι η κατάλληλη ανάλογα με την κατασκευή της κεραμοσκεπής.

Στις περισσότερες κατασκευές στέγης που συνήθως μας καλούν για να επισκευάσουμε η μόνωση είναι ελλιπής. ‘Έχει ένα φύλλο εξηλασμένης πολυστερίνης (το μπλε) 3 εκατοστών συνήθως τοποθετημένο ανάμεσα στα καδρόνια.

Όσο καλής ποιότητας και να είναι το μονωτικό φύλλο δεν αρκεί ώστε να μονώσει σωστά την κεραμοσκεπή. Επίσης τα 3 εκατοστά στα βόρεια προάστια δεν βοηθούν στην θερμομόνωση καθόλου. Είναι το συγκεκριμένο μονωτικό σαν να μην έχει μπει καθόλου δεν έχει απόδοση.

Στο συγκεκριμένο έργο που αναλάβαμε υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα που σας περιέγραψα παραπάνω. Το σπίτι βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Αττικής και οι ιδιοκτήτες ένιωθαν το κρύο αρκετά τον χειμώνα και την ζέστη το καλοκαίρι.

Κάτω από την στέγη υπήρχαν υπνοδωμάτια και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Είχε κατασκευαστεί ως σοφίτα όπου οι ένοικοι δεν είχαν την θερμική άνεση στον χώρο. Σχεδόν είχαν καταργήσει τον χώρο και δεν τον χρησιμοποιούσαν. Εκτός της κακής θερμομόνωσης υπήρχε και το πρόβλημα της αεροστεγανότητας από παντού “έμπαζε” τα παράθυρα της στέγης σε σχέση με την υπόλοιπη κατασκευή δεν είχαν καλή σφράγιση.

Θερμομόνωση κεραμοσκεπής
Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα

Αποφασίστηκε να ξηλωθεί η σκεπή από κεραμίδια , καδρόνια , να αφαιρεθεί η μόνωση και να αποξηλωθούν τα παράθυρα οροφής. Τα παράθυρα είχαν προβλήματα αεροστεγάνωσης δηλαδή ο αέρας πέρναγε από παντού.

Μετά την αποξήλωση των παραθύρων οροφής τοποθετήθηκε ειδική μεμβράνη σε όλο το άνοιγμα του παραθύρου. Με τον τρόπο αυτό το παράθυρο σφραγίστηκε σωστά και έγινε η κατάλληλη αεροστεγάνωση στο παράθυρο.

Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα λοιπόν που τοποθετήθηκε σε δυο στρώσεις συνολικού πάχους 9 εκατοστά. Εφαρμόστηκε με αυτό τον τρόπο σταυρωτά για να αποφύγουμε τις απώλειες στις ενώσεις των δυο στρώσεων.

Για να προστατευτεί η μόνωση από τις καιρικές συνθήκες και να έχει διάρκεια στο χρόνο τοποθετήθηκε από πάνω η μεμβράνη Eshadash 95 που είναι στεγανή και διαπνέουσα. Με αυτή την μεμβράνη η θερμομόνωση μένει στεγνή και αποδίδει καλύτερα.

Τα κεραμίδια της στέγης ήταν σε καλή κατάσταση δεν ήταν τα κλασικά κόκκινα ή κίτρινα είναι στην κατηγορία τσιμεντένια κεραμίδια και είναι της εταιρείας Benders. Είναι τα πλέον κατάλληλα κεραμίδια για περιοχές με πάγο , χιόνι κλπ. Διαβάστε περισσότερα για τα κατάλληλα κεραμίδια για χιόνι εδώ.

Μάθετε τι θα πρέπει να κάνετε για συντηρείτε σωστά την στέγη σας.

τοποθέτηση πετροβάμβακα σε κεραμοσκεπή
Διπλή στρώση θερμομόνωση με πετροβάμβακα σε κεραμοσκεπή
τοποθέτηση διαπνέουσας μεμβράνης σε στέγη
Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα

Αν θέλετε να επισκευάσετε και να μονώσετε την σκεπή σας καλέστε μας

Εναλλακτικά περιγράψτε μας την δική στέγη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε για να δώσουμε λύσεις στην κατασκευή σας.

Όνομα
Email
Περιγραφή εργασιών
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *