Επισκευή κεραμοσκεπής

Επισκευή κεραμοσκεπής σε μονοκατοικία στην Φιλοθέη

Η συγκεκριμένη στέγη όταν με κάλεσαν για να κάνω έναν έλεγχο λόγω διαφόρων προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί ήταν αυτό που λέμε πράσινη στέγη.

Στα περισσότερα σημεία της στέγης λόγω ότι δεν είχε συντηρηθεί ποτέ είχε φυτρώσει πρασινάδα και κανένας ντερές (λούκι) που φεύγουν κανονικά τα νερά δεν ήταν ανοιχτός . Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τα νερά να μην διαφεύγουν προς τα λούκια και να περνάει το νερό κάτω από τα κεραμίδια .

Τα κεραμίδια είναι βυζαντινά δηλαδή τοποθετούνται με χρήση λάσπης . Το αποτέλεσμα της υγρασίας κάτω από τα κεραμίδια ήταν ότι σχεδόν σε όλους τους προβόλους της κατοικίας οι σοβάδες να έχουν φουσκώσει και σε πολλά σημεία να έχει αποκολληθεί τελείως .

Άλλο ένα πρόβλημα ήταν ότι είχαν σπάσει κάποια κεραμίδια και έπρεπε να αντικατασταθούν . Τα κεραμίδια λόγω της παλαιότητας δεν βγαίναν καινούργια στο εμπόριο και αγοράστηκαν από μάντρα με παλαιά είδη . Τα βυζαντινά κεραμίδια που κυκλοφορούν πλέον από τα εργοστάσια είναι πιο στενά και δεν ταιριάζουν .

Τα λούκια της σκεπής καθαρίστηκαν από τα χόρτα και τα σαθρά υλικά . Στην συνέχεια επισκευάστηκαν με έτοιμο επισκευαστικό τσιμεντοειδές κονίαμα . Όταν στέγνωσαν  στεγανοποιήθηκαν με δυο χέρια σε όλη τους την επιφάνεια με το ελαστομερές Hyperdesmo της εταιρείας Alchimica λευκού χρώματος .

Δείτε εδώ τα προβλήματα στις στέγες και πως αντιμετωπίζονται

Τελικά η επισκευή κεραμοσκεπής στην Φιλοθέη ήταν πιο δύσκολη από ότι φαινόταν αρχικά διότι υπάρχει και ένα κατασκευαστικό λάθος που έγινε εξ αρχής στην στέγη . Οι σειρές των κεραμιδιών τοποθετήθηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους για ευκολία κατά την τοποθέτηση με αποτέλεσμα η καθαριότητα την σκεπής να διαρκέσει 3 μέρες .

Γενικά καλό είναι όταν υπάρχουν δέντρα πάνω από την στέγη ή πολύ κοντά γύρω – γύρω να γίνεται κάθε έξι μήνες τουλάχιστον ένας καθαρισμός στα λούκια και όπου αλλού μαζεύει φύλλα και εμποδίζει την ροή του νερού .

Θέλετε να επισκευάσετε την κεραμοσκεπή σας καλέστε μας

IMAG2090
IMAG2050
επισκευή κεραμοσκεπής
επισκευή κεραμοσκεπής
επισκευή κερακοσκεπής
IMAG2066
IMAG2072
επισκευή κεραμοσκεπής
επισκευή κεραμοσκεπής
Στεγάνωση λούκια με Hyperdesmo

3 σκέψεις για το “Επισκευή κεραμοσκεπής σε μονοκατοικία στην Φιλοθέη”

  1. Πετρος Σωτηριου

    Χρειαζομαι περισσότερα για το πέτσωμα της στέγης, οπως. Πόσο μπορει να προεξέχει απο το τελευταιο δεξι και αριστερό κάθετο δοκαρι,απο τι σανίδες γίνεται. Υπάρχουν ραμποτέ ή άλλες σανίδες με μήκος 4.20 μ. και που μπορώ να τις βρω.

    1. Συνήθως μπορεί να προεξέχει 10-15 εκατοστά ανάλογα βέβαια τι είδος πέτσωμα χρησιμοποιείς . Το πέτσωμα μπορεί να γίνει με μισόταβλα , με ραμποτέ με φύλλα μπετοφόρμ υπάρχουν διάφορα υλικά στην αγορά . Στο εμπόριο θα ψάξεις και τα μήκη που θέλεις που είναι ανάλογα με το πέτσωμα . Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας .

  2. Παράθεση: Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου στην Φιλοθέη - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *