Επισκευή στέγης τα σωστά βήματα

Όταν η στέγη βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν δέντρα κοντά στην κατασκευή θα πρέπει μια φορά τον χρόνο πριν τους χειμερινούς μήνες να ελέγχεται και να καθαρίζονται οι υδρορροές και τα λούκια  .

Κάθε πέντε χρόνια ή μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα (χιόνι , χαλάζι ) θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στα κεραμίδια για τυχόν σπασμένα ή ξεκολλημένα τμήματα

Επισκευή στέγης

Έλεγχος σε σημεία πάνω στην στέγη όπου περνάνε καμινάδες , σωλήνες υδραυλικές , κεραίες , βάσεις ηλιακών . Στα σημεία αυτά συνήθως παρουσιάζονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ρηγματώσεις από συστολοδιαστολές των υλικών με αποτέλεσμα να περνάει το νερό από αυτά τα σημεία  και να εμφανίζονται υγρασίες μέσα στο σπίτι και να καταστρέφεται ο σκελετός της στέγης .

Επισκευή στέγης

Οι στέγες χωρίζονται σε τέσσερις τύπους βάσει της κάτοψης του κτιρίου . Είναι η μονόριχτη , η δύριχτη , η τετράριχτη και η πολύριχτη .

Τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε

Τα τμήματα που πρέπει να προσέξουμε σε μια μονόριχτη είναι τα σημεία επαφής των ανεστραμμένων δοκαριών με τα κεραμίδια όπου εκεί συνήθως δημιουργούνται ρηγματώσεις με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η επισκευή στέγης για στεγάνωση των σημείων αυτών .

Η δύριχτη και τετράριχτη στέγη είναι μια πιο ανθεκτική κατασκευή και τα σημεία που πρέπει να ελέγχετε είναι οι κορφιάδες δηλαδή τα τμήματα αυτά που ενώνουν τα φύλλα της στέγης . Στα σημεία αυτά αποκολλούνται κάποια τμήματα μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα και χρειάζονται άμεση αποκατάσταση .

Επισκευή στέγης

Η πολύριχτη στέγη είναι η πιο δύσκολη και ευάλωτη στέγη διότι κατά την κατασκευή της πρέπει να προσεχθούν τα σημεία όπως οι υδρορροές-λούκια  που από την κάτοψη του σχεδίου του κτιρίου επιβάλλονται . Σε αυτά τα σημεία χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα υλικά όπως φύλλα αλουμινίου  , γαλβανιζέ , ασφαλτοτάπητας με ψηφίδα και άλλα . Κατά την γνώμη μου το ανθεκτικότερο στο χρόνο είναι τα φύλλα αλουμινίου .

Ανάλογα με τον τύπο κεραμιδιών ρωμαϊκά , βυζαντινά ή γαλλικά η φθορά είναι ανάλογη . Μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε αν έχετε τύπου βυζαντινά κεραμίδια .

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή λύση στο πρόβλημα σας είμαι στην διάθεση σας. Καλέστε μας για να κάνουμε σωστά τον έλεγχο και την συντήρηση στην στέγη σας.


Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Συντήρηση καθαρισμός στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Επισκευή στέγης
Ξεκολλημένοι κορφιάδες σε στέγη
επισκευή κεραμοσκεπής γύρω από καμινάδα