Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου

Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου στην Φιλοθέη

Το κτίριο όπου έγινε η ανακατασκευή είχε πολλά προβλήματα λόγω παλαιότητας και εν μέρη κακής κατασκευής από την αρχή που κατασκευάστηκε .

Όταν μου έγινε η πρόταση για την ανακατασκευή του κτιρίου από τους ιδιοκτήτες , η σκέψη τους ήταν με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν να εξομαλύνουν τις εξωτερικές τοιχοποιίες .

Το κτίριο εξωτερικά είχε σοβατιστεί με τον τρόπο του πεταχτού (χωριάτικο) και μάλιστα ήταν πάρα πολύ σαγρέ με αποτέλεσμα ο σοβάς να έχει πάχος 6-7 εκατοστά . Η εμφάνιση του κτιρίου δεν ήταν καθόλου ελκυστική και αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα εξωτερικά των τοίχων.

Αρχικά η σκέψη ήταν να σοβατιστεί όλο το κτίριο εξωτερικά για να γίνει η εξομάλυνση των επιφανειών , λύση που κατά την γνώμη μου δεν ήταν σωστή διότι οι τοίχοι εξωτερικά θα είχαν ένα πρόσθετο άχρηστο βάρος . Επίσης υπήρχε πάντα ο κίνδυνος λόγω του βάρους να αποκολληθούν οι σοβάδες ή λόγω της κακής πρόσφυσης του παλαιού σοβά με τον νέο σοβά .

Ανακατασκευή κτιρίου με εξωτερική θερμομόνωση

Η λύση που πρότεινα και συμφώνησαν και οι ιδιοκτήτες ήταν να ντυθεί όλο το κτίριο εξωτερικά με θερμομόνωση 3 εκατοστών . Με αυτό τον τρόπο θα εξομαλύνονταν οι επιφάνειες και θα είχαμε ένα πολύ πιο σωστό αποτέλεσμα . Οικονομικά οι δυο λύσεις ήταν πολύ κοντά και έτσι επιλέχτηκε η δεύτερη .

Η τελική απόφαση που ακολουθήθηκε ήταν να  τοποθετηθεί σε όλο το κτίριο μόνωση 5 εκατοστών γραφιτούχα . Όλα τα υλικά της εξωτερικής θερμομόνωσης ήταν της εταιρείας Sto Hellas πιστοποιημένα για το σύνολο των υλικών .

Στο κτίριο υπήρχαν και άλλα προβλήματα όπως πτώση σοβάδων από τους προβόλους της στέγης λόγω της κακής συντήρησης της στέγης και του προβλήματος που είχε από την αρχή λόγω κατασκευής . Η κατασκευή της είχε γίνει με κεραμίδια τύπου βυζαντινά και το κενό ανάμεσα στις σειρές που είχαν αφήσει ήταν πολύ μικρό με αποτέλεσμα να κλείνουν τα κενά και το νερό να μην ρέει σωστά προς τα λούκια . Δείτε εδώ πως έγινε η επισκευή .

Το τελικό αποτέλεσμα στην ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου όπως θα δείτε και από  τις φωτογραφίες δικαίωσε  τους ιδιοκτήτες αλλά και εμένα για την επιλογή μου .

Λευτέρης Σιώμος

Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου
Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου
IMAG3722
Κτίριο μετά την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
IMAG1992
Κτίριο πριν την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
IMAG1980
IMAG1991
IMAG3151
εφαρμογή μονωτικών πλακών σε εξωτερικό τοίχο
IMAG3205
IMAG3148
Ανακατασκευή εξωτερικά κτιρίου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *