Οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση

Οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση

Ποιες είναι οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση , τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τα οφέλη της εξωτερικής θερμομόνωσης στα κτίρια και τα θετικά αποτελέσματα της.

Βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας με άμεσα αποτελέσματα στην τσέπη μας και το περιβάλλον.

Όμως για να έχουμε όλα αυτά τα οφέλη από την εξωτερική θερμομόνωση θα πρέπει να προσέξουμε για την σωστή εφαρμογή των υλικών της θερμομόνωσης.

Ποιες είναι οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση

Η πρώτη εργασία που θα πρέπει να κάνουμε είναι ο έλεγχος της επιφάνειας που θα εφαρμοστεί το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης. Η επιφάνεια θα πρέπει να τσεκαριστεί για τα παρακάτω:

Επιπεδότητα επιφάνειας τι σημαίνει αυτό. Θα πρέπει η επιφάνεια που θα τοποθετήσουμε το υλικό να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις πάνω από 2 εκατοστά περίπου. Μεγαλύτερες αποκλίσεις δημιουργούν πρόβλημα στην ευθυγράμμιση του μονωτικού υλικού δλδ. η τελική επιφάνεια θα έχει μεγάλους κυματισμούς.

Δεν είναι ωραία μια τέτοια τελική επιφάνεια που εκτός της κακής όψης η διάστρωση των υλικών είναι ακατάλληλη με διαφορές στην ποσότητα των υλικών στην επιφάνεια. Βασικό επίσης είναι ότι η κόλληση των θερμομονωτικών πλακών δεν γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο. Τοποθετούνται οι θερμομονωτικές πλάκες με μπάλες από κόλλα τοπικά σε διάφορα σημεία και όχι περιμετρικά του μονωτικού υλικού.

Σταθερότητα επιφάνειας – υποστρώματος αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης. Δεν μπορούμε να κολλήσουμε τα φελιζόλ EPS σε τοίχους που έχουν αποκολλήσεις , φουσκώματα και γενικά είναι σαθρά επιχρίσματα. Θα πρέπει πρώτα να καθαιρέσουμε τους σαθρούς σοβάδες να αποκαταστήσουμε τις τοιχοποιίες και στην συνέχεια να κολλήσουμε τις θερμομονωτικές πλάκες.

Επιφάνεια επικόλλησης είναι χρωματισμένη; Εδώ έχουμε την εξής περίπτωση που θα πρέπει να προσέξουμε πριν τα κολλήσουμε πλάκες. Η επιφάνεια είναι χρωματισμένη , η βαφή είναι σε καλή κατάσταση , θεωρείται η βαμμένη επιφάνεια ότι έχει καλή πρόσφυση – αυτά είναι κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και να επιλυθούν πριν τοποθετήσουμε την θερμομονωτική πλάκα του συστήματος.

Οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση

Ωραία λοιπόν έχουμε πράξει σωστά με τα παραπάνω και πάμε τώρα στις επιλογές που έχουμε στην θερμομόνωση τοίχου.

Ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξουμε θα πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω

Τοποθέτηση διογκωμένης πολυστερίνης είναι το συνηθέστερο υλικό στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Όπως αναφέρω και παραπάνω η εφαρμογή της κόλλας πάνω στο φελιζόλ έχει συγκεκριμένο τρόπο ώστε να παίρνουμε τα σωστά αποτελέσματα στην στήριξη του υλικού. Δεν μπορείς να τοποθετείς το φελιζόλ με την μισή κόλλα από αυτή που απαιτείται για το σύστημα και έχει επισημάνει ο κατασκευαστής του υλικού.

Εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα μια άλλη επιλογή υλικού που έχει και κάποια χαρακτηριστικά που δεν έχει η διογκωμένη πολυστερίνη EPS. Η τοποθέτηση του πετροβάμβακα στον τοίχο και η χρήση της κόλλας στο υλικό γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα αν δεν θέλουμε στο μέλλον να έχουμε αποκόλληση του πετροβάμβακα από τον τοίχο.

κατασκευή εξωτερικής θερμομόνωσης με πετροβάμβακα
Πετροβάμβακας σε εξωτερική θερμομόνωση

Σωστό αλφάδιασμα στην τοποθέτηση της πρώτης σειράς βασική προϋπόθεση για την σωστή τοποθέτηση των υλικών στην συνέχεια.

Τοποθέτηση μονωτικού υλικού σταυρωτά είναι ο σωστός τρόπος τοποθέτησης της μόνωσης στον τοίχο. Η τοποθέτηση των φύλλων μεταξύ τους δεν θα πρέπει να έχει κενά μιλάμε για χιλιοστά φυσικά. Σε διαφορετική περίπτωση τα κενά θα πρέπει να γεμίζονται με αφρό χαμηλής διόγκωσης. Στα ανοίγματα πόρτες και παράθυρα τα φελιζόλ τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι τριχοειδείς ρωγμές στο μέλλον.

Αφού τα έχουμε κάνει όλα σωστά προχωρούμε σε επόμενα στάδια που έχουν να κάνουν με την στήριξη την προστασία των ακμών κλπ.

Στήριξη με πλαστικά βύσματα ανάλογα με το υλικό επιλέγουμε και τα κατάλληλα βύσματα που δίνουμε στις μονωτικές πλάκες μια έξτρα στήριξη σε ανεμοπιέσεις ανάλογα με την τοποθεσία και τον σχεδιασμό του κτιρίου. Τα βύσματα τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο και ανάλογα με την κατασκευή.

Τοποθέτηση γωνιόκρανων κρίνονται απαραίτητα για την προστασία των ακμών σε πόρτες , παράθυρα , γωνίες κτιρίου.

Στην συνέχεια εφαρμόζουμε την πρώτη στρώση

Η πρώτη στρώση είναι πολύ βασική εργασία και θα πρέπει να εφαρμόζονται σωστά τα υλικά. Το υλικό θα πρέπει να είναι με προδιαγραφές των συστημάτων ETICS και όχι μια απλή κόλα ή κονίαμα. Με την πρώτη στρώση εγκιβωτίζουμε στο υλικό και το αντίστοιχο πλέγμα ενίσχυσης.

Ανάλογα με το υλικό της τελικής στρώσης εφαρμόζουμε και το αντίστοιχο αστάρι αν απαιτείται από τον κατασκευαστή.

Η τελική στρώση είναι σε μορφή πάστας έτοιμου υλικού σε διάφορες αποχρώσεις ή σε μορφή τσιμεντοειδούς επιχρίσματος.

Οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση είναι αρκετές και θέλουν το κατάλληλο συνεργείο εφαρμογής.

Οι εργασίες σε εξωτερική θερμομόνωση

Θέλετε να εφαρμόσουμε σωστά τα υλικά στην δική σας εξωτερική θερμομόνωση καλέστε μας

Processing…
Επιτυχία είσαι στην λίστα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *