Τεχνοτροπία με σφουγγάρι
Τεχνοτροπία σε πάγκο με σφουγγάρι

Τεχνοτροπία με σφουγγάρι

Η τεχνοτροπία βαψίματος ενός τοίχου με σφουγγάρι είναι πάρα πολύ απλή υπόθεση αν θέλετε να διακοσμήσετε κάποιο τοίχο στο σπίτι σας . Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα κατάλληλα υλικά και όρεξη για δημιουργία .

Η συγκεκριμένη κατασκευή που θα σας περιγράψω τον τρόπο και τα στάδια εφαρμογής των υλικών ,  έγινε σε  ανακαίνιση καταστήματος και επιλέχτηκε να διακοσμηθεί ένας πάγκος – γραφείο  με απόχρωση επιλογής του πελάτη .

Λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το τμήμα τοίχου ή και ολόκληρο τοίχο που θα εφαρμόσετε την τεχνοτροπία με σφουγγάρι . Στην συνέχεια στα σημεία που ενώνει ο τοίχος με άλλους τοίχους , με ξύλα ή άλλα υλικά θα πρέπει να τοποθετήσετε χαρτοταινία (κατά προτίμηση μπλέ) ώστε να μην λερώσετε άλλα σημεία εκτός αυτού που έχετε επιλέξει και να έχει ωραίο τελείωμα , ίσιο η τεχνοτροπία σας .

Ελέγχετε τον τοίχο να είναι επίπεδος και να μην έχει φωλιές ή άλλα μερεμέτια και να είναι καθαρή η επιφάνεια του . Εφαρμόστε ένα χέρι αστάρι κατά προτίμηση λευκό για να έχετε μια πολύ καλή βάση επιφάνειας . Με αυτό τον τρόπο το τελικό αποτέλεσμα  θα είναι σίγουρα καλύτερο και θα αναδεικνύονται οι αποχρώσεις της τεχνοτροπίας .

Το τελικό στάδιο είναι η εφαρμογή της τεχνοτροπίας με σφουγγάρι . Παίρνετε με το  σφουγγάρι από τον κουβά του χρώματος υλικό  το απλώνετε πάνω στον τοίχο και με κυκλικές κινήσεις δημιουργείτε το σχέδιο στον τοίχο . Έτσι σιγά σιγά και με δική σας έμπνευση κάνετε κινήσεις με το χέρι σας και διακοσμήστε υπέροχα τον τοίχο σας . Μην ξεχνάτε ένα ζευγάρι γάντια είναι απαραίτητο για να εφαρμόσετε εύκολα το υλικό στον τοίχο.

Εγώ στην συγκεκριμένη εφαρμογή επέλεξα να χρησιμοποιήσω τα υλικά της εταιρείας giorgio graesan . Συγκεκριμένα τη σειρά la casa dei sogni που έχει εξαιρετικές αποχρώσεις αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε και άλλες εταιρείες χρωμάτων που έχουν τμήμα τεχνοτροπιών .

Δείτε το βίντεο εφαρμογής
http://youtu.be/GSW6Mt0sFV4

Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι
Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι
Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι
τεχνοτροπία σε τοίχο με σφουγγάρι
τεχνοτροπία με σφουγγάρι
τεχνοτροπία με σφουγγάρι

3 σκέψεις για το “Τεχνοτροπία με σφουγγάρι”

  1. Παράθεση: Top post για τον μήνα Νοέμβριο - eletech

  2. Παράθεση: Ιδέες για διακόσμηση τοίχων με μαυροπίνακες - eletech

  3. Παράθεση: Βάψιμο διαμερίσματος οι εργασίες ελαιοχρωματισμού - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *