Μόνωση μπαλκονιού βεράντας

Μόνωση μπαλκονιού βεράντας οι εργασίες

Η μόνωση μπαλκονιού βεράντας είναι πλέον μια εργασία που πρέπει να γίνεται πλέον απαραίτητα ώστε να μην έχουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα μπαλκόνια.

Το βασικότερο πρόβλημα που παρουσιάζεται στα μπαλκόνια είναι η εμφάνιση υγρασίας στο κάτω μέρος του μπαλκονιού (οροφή) ή στα στηθαία του μπαλκονιού. Γιατί εμφανίζεται η υγρασία στα μπαλκόνια , φυσικά λόγω της έλειψης υγρομόνωσης στο μπαλκόνι.

Εχουμε δει και ακούσει κατα καιρούς διάφορες περιπτώσεις απο γνωστούς μας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν απο εισροή υδάτων εσωτερικά στο διαμέρισμα τους λόγω ανύπαρκτης υγρομόνωσης στο μπαλκόνι του απο πάνω ορόφου. Η περίπτωση αφορά κυρίως διαμερίσματα που βρίσκονται κάτω από ρετιρέ όπου τα μπαλκόνια τους στην ουσία καλύπτουν και μέρος του εσωτερικού του κάτω διαμερίσματος.

Επίσης έχουμε δει στις ειδήσεις κατά καιρούς να πέφτουν μπαλκόνια απο πολυκατοικίες , μονοκατοικίες γιατί πολύ απλά τα μπαλκόνια δεν έχουν μόνωση. Να το πούμε απλά όταν η μόνωση μπαλκονιού βεράντας είναι ανύπαρκτη τότε το νερό που ποτίζει για χρόνια την πλάκα δημιουργεί διάβρωση στον οπλισμό του σκυροδέματος (μπετόν).

Με την πάροδο των χρόνων ο οπλισμός χάνει την διατομή του με αποτέλεσμα να μην έχει την δύναμη του είχε στην αρχική του μορφή και στην συνέχεια να κόβεται με αποτέλεσμα την πτώση των μπαλκονιών.

Μόνωση μπαλκονιού βεράντας οι εργασίες που πρέπει να γίνουν

Ανάλογα με την κατάσταση που υπάρχει στο μπαλκόνι επιλέγουμε και την υγρομόνωση που θα κάνουμε.

Δηλαδή εξαρτάται απο το πρόβλημα πόσο έντονο είναι και που εμφανίζεται , με τι υλικά είναι στρωμένο το δάπεδο του μπαλκονιού για παράδειγμα πλακάκι , μάρμαρο , μωσαικό.

Μόνωση μπαλκονιού βεράντας

Αρχικά να πούμε ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για το δάπεδο του μπαλκονιού είναι να το συντηρούμε σωστά ώστε να μην έχουμε προβλήματα υγρασίας στα σημεία που αναφέραμε νωρίτερα.

Σε ότι αφορά δάπεδα με πλακάκια θα πρέπει να ελέγχουμε τακτικά την αρμολόγηση των πλακιδίων και όταν έχουν προβλήματα να κάνουμε αποκατάσταση των αρμών όπου έχουν φθορές. Μπορούμε να κάνουμε και μια στεγάνωση των αρμών όταν είναι αρκετά τα χρόνια που έχει γίνει η κατασκευή.

Οταν έχουμε επιφάνειες με μωσαικό ή μάρμαρο καλό θα ήταν να κάναμε μια διάφανη στεγανοποίηση αφού πρώτα καθαρίζαμε ή τρίβαμε πολύ καλά την επιφάνεια.

Ολες οι παραπάνω περιπτώσεις αφορούν εργασίες στεγάνωσης υπάρχουσας κατασκευής που δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και κάνουμε εργασίες συντήρησης για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση τα μπαλκόνια. Οταν όμως έχουμε έντονα προβλήματα στα μπαλκόνια με υγρασία , διάβρωση του οπλισμού της πλάκας απο κάτω τότε πρέπει να γίνει ολική ανακαίνιση του μπαλκονιού.

Η μόνωση μπαλκονιού βεράντας είναι η εργασία που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η ολική αποξήλωση του δαπέδου και των σοβατεπί. Στην συνέχεια έχουμε την επιλογή του τρόπου και των υλικών που απαιτούνται για μια τέτοια μόνωση σε μπαλκόνι.

Οταν έχουμε πάχος για να κατασκευάσουμε σωστή τσιμεντοκονία ρύσεων τότε έχουμε πολλές επιλογές που εφαρμόζονται πάνω απο την τσιμεντοκονία ρύσεων και κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.

Στην συνέχεια μπορούμε να τοποθετήσουμε απο πάνω πλακάκια για να έχουμε μια ανθεκτική τελική επιφάνεια πλήρως στεγανή.

Υπάρχει και η περίπτωση που μπορεί να μην έχουμε το πάχος υλικού για μια τέτοια κατασκευή (δηλαδή εσωτερικά και εξωτερικά το δάπεδο είναι σχεδόν στην ίδια αλφαδιά) και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε τσιμεντοκονία ρύσεων.

Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε τις μεμβράνες αποσύμπλεξης ιδανικές για τέτοιου είδους περιπτώσεις μόνωση μπαλκονιού βεράντας κατάλληλες ώστε με μικρό πάχος να κάνουν στεγανές τις επιφάνειες.

Εχουν συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης και απαιτείται απο τα συνεργεία εφαρμογής να τηρούν κατα γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή ώστε να έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Η κόλληση πλακιδίων και άλλων υλικών πάνω απο την μεμβράνη γίνεται με κόλλες κατηγορίας flex , gel

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην αρμολόγηση των φύλλων ώστε να υπάρχει η ελαστικότητα και η συστολοδιαστολή του συστήματος.

Μόνωση μπαλκονιού βεράντας

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μόνωση μπαλκονιού βεράντας επικοινωνήστε να σας κάνουμε την πρόταση μας

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Ονομα
Επώνυμο
Email
Μήνυμα
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.