Βάψιμο δωματίου

βάψιμο δωματίου τι θα πρέπει να κάνετε


Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα που πρέπει να γίνει το βάψιμο σε ένα δωμάτιο σας γιατί έχει χρόνια να φρεσκαριστεί , άλλαξε η χρήση του χώρου και από γραφείο θέλετε να το κάνετε παιδικό δωμάτιο , βαρεθήκατε να βλέπετε τα ίδια χρώματα και θέλετε μια ανανέωση .

Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε για να γίνει σωστή δουλειά στο βάψιμο δωματίου . Φυσικά μιλάμε για την περίπτωση που θα το επιχειρήσετε  μόνοι σας , διότι σε διαφορετική περίπτωση βρίσκετε ένα καλό συνεργείο και εσείς απλά επιλέγετε τις αποχρώσεις που θα βάψετε στους τοίχους .

Προετοιμασία για βάψιμο δωματίου

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε τα πράγματα που υπάρχουν στον χώρο . Αφού τα αδειάσετε θα τοποθετήσετε χαρτί γκοφρέ στο δάπεδο για να το προστατεύσετε . Η λεία μεριά από πάνω για να σκουπίζεται εύκολα.

Οι τοίχοι αν έχουν καρφιά , κολλημένα χαρτιά και διάφορα άλλα θα πρέπει να αφαιρεθούν εφόσον γίνει αλλαγή της θέσης τους πχ. ενός πίνακα . Οι πρίζες , οι διακόπτες  θα πρέπει να μονωθούν με χαρτοταινία για να μην λερωθούν . Δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθούν εκτός και αν σας είναι πιο εύκολο . Στα σοβατεπί επίσης να τοποθετηθεί χαρτοταινία . Σε διαφορετική περίπτωση θα τα λερώσετε  και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο.

Στην συνέχεια θα κάνετε έλεγχο στους τοίχους και το ταβάνι για φουσκώματα και εφόσον υπάρχουν με μία σπάτουλα να αφαιρεθούν μέχρι το σημείο που η επιφάνεια του τοίχου θα είναι σταθερή . Αν το σπίτι είναι παλιό πρέπει να δείτε αν έχει βαφτεί με υδρόχρωμα ή με πλαστικό . Αυτό θα το καταλάβετε παίρνοντας ένα σφουγγάρι ελαφρώς βρεμένο και τρίβοντας την επιφάνεια . Αν αφήσει χρώμα στο σφουγγάρι είναι υδρόχρωμα  αλλιώς στον πλαστικό τοίχο το σφουγγάρι μένει καθαρό .

Καλό είναι με ότι τύπο χρώματος έχει ο τοίχος ή το ταβάνι να συνεχίσετε . Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει στην επιφάνεια που έχει υδρόχρωμα (κόλλα ) να περαστεί ένα χέρι αστάρι μετάλλου .

Κλείσιμο τρύπες στους τοίχους σε βάψιμο δωματίου

Πριν ξεκινήσετε να εφαρμόσετε οτιδήποτε στους τοίχους θα κλείσετε όλες τις τρύπες με ακρυλικό στόκο και μόλις στεγνώσει θα τρίψετε τις επιφάνειες που περάσατε με ένα γυαλόχαρτο .

Αφού έχετε κάνει όλα αυτά θα προχωρήσετε στο βάψιμο του ταβανιού πρώτα και μετά των τοίχων γιατί με το βάψιμο του ταβανιού θα λερωθούν οι τοίχοι .

Αν το δωμάτιο είναι παλιό και γενικά σας βγουν πολλά μερεμέτια θα τα σπατουλάρετε με παρετίνη σε σκόνη που είναι σε σακί , θα τα τρίψετε και θα περάσετε όλη την επιφάνεια του τοίχου μαζί με τα μερεμέτια με αστάρι νερού . Μετά από περίπου δυο ώρες και αφού στεγνώσει καλά το αστάρι θα βάψετε τις επιφάνειες με χρώμα όπου ανάλογα με την απόχρωση μπορεί να χρειαστούν το λιγότερο δυο χέρια που μπορεί να γίνουν και τρία ή τέσσερα ανάλογα με την απόχρωση . Οι σκούρες αποχρώσεις πάντα χρειάζονται παραπάνω χέρια και σαν υλικό μπορεί η τιμή του να είναι και διπλάσια από τις ανοιχτές αποχρώσεις  ή το λευκό χρώμα .

Κόψιμο χρώμα σε τοίχο

Αν θέλετε να εφαρμόσετε διαφορετικές αποχρώσεις σε ένα τοίχο διαχωρίστε τις με χαρτοταινία χρώματος μπλε , διότι η απλή όταν θα την τραβήξετε στο τέλος αφού έχει τελειώσει η εργασία σας μπορεί να σηκώσει το χρώμα από τον τοίχο και άντε πάλι δουλειά από την αρχή .

Tips

– Για να μην πλένετε συνέχεια τα πινέλα σας και τα ρολά μόλις τελειώνετε ένα χέρι μέχρι να στεγνώσει για να κάνετε το επόμενο χέρι τυλίξτε τα μέσα σε μια νάιλον σακούλα και κλείστε την καλά για να μην παίρνει αέρα . Έτσι τα πινέλα και τα ρολά σας δεν πρόκειται να  ξεραθούν .

– Για να μην έχετε ένα σωρό σκάφες όταν αλλάζετε χρώματα θα βάζετε σε κάθε αλλαγή και μια νάιλον σακούλα στην σκάφη και όταν τελειώνετε θα πετάτε την σακούλα .   

Στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρείες παραγωγής χρωμάτων. Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικές από τις πιο αξιόπιστες.

Vivechrom

Vechro

benjamin moore

Dulux

kraft

Βάψιμο δωματίου τι πρέπει να κάνετε

Θέλετε να βάψετε το χώρο σας καλέστε μας να κλείσουμε ραντεβού στον χώρο σας

Εναλλακτικά συμπληρώστε στην φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Δείτε εδώ μερικά από τα ολοκληρωμένα έργα μας .

Χρωματικές βεντάλιες έντυπα
βάψιμο δωματίου
Ταινία διαχωριστική
βάψιμο δωματίου
Μόνωση διακόπτες με χαρτοταινία
βάψιμο δωματίου
Βαψίματα εσωτερικά
Βάψιμο δωματίου
Βαψίματα εσωτερικά
Βαψίματα εσωτερικά
Βάψιμο εσωτερικοί χώροι
Βάψιμο εσωτερικοί χώροι
top post για τον μήνα Οκτώβριο

βάψιμο δωματίου
βάψιμο δωματίου

4 σκέψεις για το “βάψιμο δωματίου τι θα πρέπει να κάνετε”

  1. Παράθεση: Ιδέες για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι - eletech

  2. Παράθεση: Ανακαίνιση βάψιμο σπιτιού για ενοικίαση - eletech

  3. Παράθεση: Εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι -ιδέες για βάψιμο χώρων - eletech .gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *