πρώτο σπίτι κάνναβης

Το πρώτο σπίτι κάνναβης είναι γεγονός

πρώτο σπίτι κάνναβης

Το πρώτο σπίτι κάνναβης είναι γεγονός

Πίσω από αυτούς τους πρωτοποριακούς  τοίχους υπάρχει μια ιδέα – ότι θα πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να ζούμε σε ένα περιβάλλον που να είναι μη τοξικό.

Να υπάρχει ο τρόπος αυτός  που να βοηθά στον καθαρισμό αντί στην μόλυνση του αέρα, τη γης , και του σώματος μας. Αυτό ήταν το κεντρικό σημείο της συνομιλίας  με τον σχεδιαστή / οικοδόμο Anthony Brenner στο σπίτι του που γίνεται από hemcrete βασίζονται στα βιομηχανικά hemp (κάνναβη) —  η πρώτη κατοικία στις ΗΠΑ.

Βρίσκεται στο  Άσβιλ στη Βόρεια Καρολίνα ,  το 1050 τετραγωνικών μέτρων  Push House διαθέτει μια επικρατούσα σχεδίαση με κάποια πολύ διαφορετικά συστήματα πίσω από τους τοίχους του. Η χρήση του σπιτιού του hempcrete ήταν μόνο η αρχή – για την εφαρμογή αυτή, η hemp hurd (εσωτερικός πυρήνας κάνναβης)  αναμειγνύεται με ασβέστη και νερό επί τόπου και χύνεται σε καλούπια .

Είναι ο πυρήνας για να αναπνέει το σύστημα τοίχου – Hemcrete  , είναι στην πραγματικότητα λιγότερο  σκυρόδεμα και περισσότερο σαν τοίχος πλήρωσης από αχυρόδεμα . Το υλικό  έχει την μοναδική ικανότητα να συλλάβει τους ατμοσφαιρικούς  ρύπους στην πάροδο του χρόνου –  απορροφά τον άνθρακα όταν καλλιεργείται . Η υψηλή θερμική μάζα του υλικού βοηθά στο να κρατήσει μια σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού.

Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από Purepanel, ένα άλλο μοναδικό προϊόν που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί. Αποτελείται από μια άκαμπτη επιφάνεια με ένα κυματοειδές χάρτινο πυρήνα, ακριβώς όπως το χαρτόνι. Το έργο διαθέτει επίσης 30 κουφώματα που έχουν κατασκευαστεί και είναι εξοπλισμένα με υψηλής τεχνολογίας γυαλί . Έχουν  τοποθετηθεί έτσι ώστε να πάρουν  τον φυσικό φωτισμό χωρίς την υπερθέρμανση του χώρου. Το  ανοικτό σχέδιο των ορόφων βοηθά το φως να διεισδύσει βαθιά μέσα στο σπίτι δίνονταν πολύ καλά αποτελέσματα εσωτερικού φυσικού φωτισμού.

Το σύστημα τοιχοποιίας είναι ενεργειακά αποδοτικό και συνδέεται με ένα εξαιρετικά αποδοτικό κλιματιστικό σύστημα  που βασίζεται σε αντλία θερμότητας για την αποτελεσματική θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού χωρίς τεράστια δαπάνη των χρημάτων σε εξοπλισμό.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι συμβιβασμοί έγιναν, όπως την εισαγωγή με βάση το πετρέλαιο προϊόντα αφρού στην οροφή και τα θεμέλια, το σπίτι εξηγεί πώς η υγεία, η ενέργεια και ο σχεδιασμός μπορεί να συνυπάρχουν ταυτόχρονα.  Ο Anthony ανυπομονεί για την οικοδόμηση κάποιων  μικρότερων  σπιτιών , χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά μετά από πείρα που απέκτησε με  την χρήση Hemcrete. Στο τέλος, λέει ότι θα κατασκευάζει μόνο τα σπίτια που είναι αρκετά ασφαλή για την κόρη του και για να ζούμε καλύτερα.

εσωτερικά το σπίτι κάνναβης
Εσωτερικοί χώροι
σπίτι κάνναβης
Εσωτερικοί τοίχοι πάνελ από ανακυκλώσιμο χαρτί σε σπίτι κάνναβης

σπίτι κάνναβης εξωτερικά new-97

σπίτι κάνναβης
κατασκευή εξωτερικού τοίχου για σπίτι κάνναβης

πηγή http://inhabitat.com/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *