Ανακαίνιση δωματίου

Ανακαίνιση δωματίου ποιες εργασίες κάνουμε

Σε μια ανακαίνιση δωματίου υπάρχουν πολλές εργασίες που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στο χώρο. Οι εργασίες ανάλογα με τις ανάγκες μας μπορεί να είναι απαραίτητες και άλλες να είναι κυρίως διακοσμητικές.

Εδώ θα αναλύσουμε και τις δυο περιπτώσεις για να έχετε μια καλύτερη άποψη για τις εργασίες ανακαίνισης δωματίων.

Μετατροπή του δωματίου για άλλη χρήση

Πολλές φορές ανάλογα με τις ανάγκες που μας παρουσιάζονται σε μια οικογένεια χρειάζεται σε ένα δωμάτιο να αλλάξουμε την χρήση του ή να ενσωματώσουμε κάποια πράγματα σε αυτό το δωμάτιο.

Αλλαγή κουφώματα εξωτερικά

Μια πολύ βασική εργασία σε ένα δωμάτιο είναι η αλλαγή των κουφωμάτων δηλαδή αντικατάσταση παραθύρου και αντικατάσταση μπαλκονόπορτα. Εδώ όταν έχουμε να κάνουμε με παλιά ξύλινα κουφώματα όπου έχουν μεγάλες θερμικές απώλειες ή αντικατάσταση τους είναι απαραίτητη.

Οι επιλογές που έχουμε είναι παράθυρα και πόρτες αλουμινίου απλά ή θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα. Είναι θέμα επιλογής σας και φυσικά πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε. Βέβαια ότι επενδύετε στο σπίτι σας το παίρνετε πίσω σε βάθος χρόνου.

Μια άλλη λύση στα παράθυρα είναι και η αντικατάσταση τους με υαλότουβλα. Έχουν πολύ καλό φωτισμό ξεχωρίζουν ως ένα στοιχείο διακόσμησης και φυσικά έχουν χαμηλότερο κόστος. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει και μια μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την λύση ώστε να αερίζεται το δωμάτιο.

παράθυρο από υαλότουβλα σε ανακαίνιση δωματίου

Αλλαγή πατώματος σε ανακαίνιση δωματίου

Εδώ έχουμε διάφορες επιλογές υλικών ανάλογα με το δωμάτιο , την χρήση του και το υπάρχον πάτωμα του δωματίου.

Εάν έχουμε ξύλινο δάπεδο σε καλή κατάσταση μπορούμε να το συντηρήσουμε , να το τρίψουμε και να το γυαλίσουμε και θα γίνει πάλι καινούργιο. Διαφορετικά μπορούμε να το ξηλώσουμε αν είναι αρκετά φθαρμένο ή φουσκωμένο με υγρασίες και να τοποθετήσουμε το υλικό της επιλογής μας.

αντικατάσταση ξύλινου πατώματος
Δάπεδο σε δωμάτιο πριν την ανακαίνιση
Δάπεδο σε δωμάτιο μετά την ανακαίνιση

Το δάπεδο μας είναι μωσαϊκό τι μπορούμε να κάνουμε. Μια επιλογή είναι να το κρατήσουμε και να το γυαλίσουμε. Τελευταία πολλοί πελάτες μας σε μια ανακαίνιση δωματίου επιλέγουν να το κρατήσουν κυρίως οι νεότεροι ως διακοσμητικό στοιχείο.

Γενικά έχουμε πολλές επιλογές υλικών όπως τοποθέτηση πλακιδίων που είναι πάντα μια εύκολη και οικονομική λύση όταν θέλουμε να το κολλήσουμε πάνω από μωσαικό ή μάρμαρο. Μια άλλη επιλογή είναι και η τοποθέτηση laminate που τελευταία το επιλέγουν οι πελάτες διότι έχει γίνει πλέον πιο καλύτερο σαν υλικό. Επίσης είναι και μια λύση γρήγορη που σε δυο μέρες μπορεί να αλλάξει τελείως το δάπεδο ενός δωματίου.

Επίσης μια επιλογή με μικρό πάχος υλικού και πολλές χρωματικές επιλογές είναι και η πατητή τσιμεντοκονία που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε οποιοδήποτε χώρο. Είναι μια επιλογή ιδιαίτερη που έχει να κάνει κυρίως με την αναβάθμιση αισθητικά του δωματίου.

Ηλεκτρολογικές εργασίες σε ανακαίνιση δωματίου

Όταν το διαμέρισμα μας είναι κάποιων ετών σίγουρα δεν θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες ενός νεανικού δωματίου. Θα χρειαστούν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορεί να είναι μια πρίζα δικτύου internet , η μεταφορά μιας πρίζας σε νέο σημείο. Επίσης μπορεί να χρειαστεί μια ενισχυμένη γραμμή air-condition που δεν υπάρχει στο δωμάτιο.

Βάψιμο δωματίου

Η πιο συνηθισμένη εργασία που κάνουμε σε μια ανακαίνιση δωματίου. Έχουμε πάρα πολλές χρωματικές επιλογές ανάλογα με την χρήση του χώρου , το πόσο φωτεινό είναι το δωμάτιο , ανάλογα το μέγεθος του. Όλα παίζουν ρόλο στην επιλογή των χρωματικών συνδυασμών ενός δωματίου.

Μια άλλη επιλογή είναι και οι τεχνοτροπίες χρωμάτων που και εδώ έχουμε πολλές επιλογές. Έχουμε αυτές που είναι με σπάτουλα stucco veneziano και έχουν εξαιρετικά λεία υφή και την τεχνοτροπία με σφουγγάρι la casa dei sogni που είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή.

ανακαίνιση δωματίου βαψίματα

Ξυλουργικές εργασίες σε ανακαίνιση δωματίου

Είναι πολύ πιθανό σε μια ανακαίνιση δωματίου να χρειαστεί να μετατρέψετε μια ντουλάπα ή να κατασκευαστεί ένα έπιπλο που θα καλύπτει τις ανάγκες του νέου δωματίου. Έχουμε πολλές επιλογές στο είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιήσουμε , στο σχέδιο που θέλουμε και την λειτουργικότητα του.

Κατασκευές με γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό που έχει αρκετές εφαρμογές σε οροφές και τοίχους. Μπορούμε αν θέλουμε στο δωμάτιο να δημιουργήσουμε κρυφό φωτισμό ή να κάνουμε μια βιβλιοθήκη σε έναν τοίχο.

Μπορούμε να την βάψουμε και να την επεξεργαστούμε πολύ εύκολα δημιουργώντας ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις γύρω από την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

γυψοσανίδα διάφορες κατασκευές
Επένδυση σκάλας με γυψοσανίδα και χώρισμα με γυψοσανίδα

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε μαζί τις εργασίες στην ανακαίνιση δωματίου που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε σύντομα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *