Ανακαίνιση δαπέδου τι μπορούμε να επιλέξουμε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χρειάζεται να γίνει η ανακαίνιση δαπέδου μέσα σε ένα χώρο. Λόγω παλαιότητας του δαπέδου όπου έχει φθαρεί από το χρόνο , αλλαγής χρήσης , καλαισθησίας , αναγκαιότητας .

Πλέον οι προτάσεις σε υλικά που υπάρχουν στην αγορά είναι πάρα πολλές και για όλα τα γούστα . Περιορισμοί δεν υπάρχουν και μπορούμε να κάνουμε μια ανακαίνιση δαπέδου με ταχύτητα και οικονομία για την τσέπη μας .

Θα αναφέρω ποιες είναι οι ιδανικότερες λύσεις στην ανακαίνιση δαπέδου ανάλογα με το υπόστρωμα .

Όταν έχουμε υπόστρωμα μωσαϊκό ή μάρμαρο που φυσικά έχουν φθαρεί οι επιλογές είναι αρκετές

  • Πατητή τσιμεντοκονία εδώ μιλάμε για ένα υλικό που συνεργάζεται πολύ καλά με τα είδη υποστρώματος που ανέφερα και είναι ότι πιο μοντέρνο στην κατασκευή δαπέδων . Δεν έχει χρωματικούς περιορισμούς αλλά θα πρέπει να εξετάσετε τα συν και τα πλην του υλικού . Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι κάποιες γραμμές ή κάποια ελαφρά σημάδια στο μέλλον δεν είναι αυτό που θα σας προβληματίσει . Μιλάμε για υλικό που δίνει άλλη αίσθηση και στυλ στο σπίτι σας .
  • Εποξειδική βαφή  εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και είναι μια επιλογή που θα πρέπει να την “σηκώνει” ο χώρος σας . Είναι όμως μια λύση που δίνει σε σύντομο χρόνο μια μεγάλη αλλαγή στο χώρο σας . Επίσης συνεργάζεται πολύ καλά με το μωσαϊκό και το μάρμαρο έχοντας πολύ μικρό πάχος 2-4 χιλιοστά. Δείτε το βίντεο πως εφαρμόζεται
  • Laminate είναι μια επιλογή που προτιμάται από πολύ κόσμο λόγω της ταχύτητας στην ανακαίνιση και της χαμηλής τιμής που έχει ως υλικό . Κάποτε το laminate ήταν επιλογή μόνο για γραφεία . Σήμερα με την βελτίωση της ποιότητας του ως υλικό χρησιμοποιείται άνετα σε όλους τους χώρους του σπιτιού . Θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα του πάχους του υλικού ( 8 χιλιοστά ) για τυχόν σκαλοπάτια μέσα στο σπίτι που θα δημιουργηθούν μετά την τοποθέτησή του . Διαβάστε εδώ σχετικά με την τοποθέτησή του , δείτε ένα βίντεο τοποθέτησης laminate σε διαμέρισμα.
  • Πλαστικά βινυλικά δάπεδα άλλη μια απλή λύση που ταιριάζει ιδανικά σε αυτά τα υποστρώματα . Κυκλοφορούν στην αγορά πολλά σχέδια και χρώματα που μπορούν να αλλάξουν εντυπωσιακά έναν χώρο .

Όταν έχουμε υπόστρωμα τσιμεντοκονία οι επιλογές είναι οι εξής

  • Πλακάκια είναι η πιο συνηθισμένη λύση . Λόγω της αντοχής στον χρόνο , της χαμηλής τιμής αγοράς του υλικού , της πολύ μεγάλης γκάμας σε σχέδια και χρώματα . Δώστε προσοχή στην σωστή τοποθέτηση . Υπάρχουν ίσως τα περρισότερα συνεργεία και τεχνίτες που βάζουν πλακάκια γιατί θεωρείται απλή δουλειά . Πράγματι αλλά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται .

Διαβάστε εδώ τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κακή τοποθέτηση τους και τις λύσεις τους

 

  • Μασίφ Ξύλο κολλητό είναι μια πολύ καλή λύση για το συγκεκριμένο υπόστρωμα.  Ο συνδυασμός τους προσφέρει πολύ καλή ηχομόνωση ως αποτέλεσμα . Φυσικά το μασίφ ξύλο κοστίζει αλλά αυτό είναι πάλι θέμα επιλογής.
  • Μάρμαρο επίσης μια καλή επιλογή λόγω διαχρονικότητας του υλικού . Στην εποχή μας δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα κυρίως λόγω κόστους . Σημείωση ότι είμαστε από τις χώρες το μάρμαρο ως υλικό υπάρχει σε αφθονία με πολύ καλή ποιότητα .

Επικοινωνήστε μαζί μας διότι έχουμε την εμπειρία και την δυνατότητα να προτείνουμε την ιδανική λύση για σας

Περιγράψτε μας το έργο που θέλετε να εκτελέσετε

IMAG5861 Ανακαίνιση δαπέδου τρίψιμο γυάλισμα ξύλινου πατώματος laminate πάτωμα Ανακατασκευή διαμερίσματος Ανακαίνιση δαπέδου Τοποθέτηση υπόστρωμα laminate bizzz 3 Σαλόνι

Επισκευή κτιρίου στην Κόρινθο

επισκευή πλακιδίων αποκατάσταση αρμών

Δάπεδο laminate

Δάπεδο laminate με προφίλ ένωση

Ανακαίνιση δαπέδου Κατασκευές σε διαμέρισμα στην περιοχή Ακρόπολη

Ανακαίνιση δαπέδου Βαφή εποξειδικό δάπεδο

Δείτε ένα βίντεο από προβλήματα τοποθέτησης πλακιδίων