Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά οι εργασίες

Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά οι εργασίες

Όταν θέλουμε να κάνουμε βάψιμο σπιτιού εξωτερικά οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένες και γίνονται ανάλογα με τις φθορές που υπάρχουν στις εξωτερικές τοιχοποιίες.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στις εξωτερικές τοιχοποιίες.

Ποια είναι τα προβλήματα που συναντάμε συνήθως στο βάψιμο σπιτιού εξωτερικά

Ξεφλούδισμα χρωμάτων στους τοίχους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους όπως κακή ποιότητα χρώματος και η κακή εφαρμογή του ασταριού πριν το βάψιμο. Μας έχουν τύχει περιπτώσεις όπου η κακή ποιότητα ασταριού ή ακόμη και η λάθος αναλογία στην ανάμιξη των υλικών να δημιουργεί προβλήματα.

Ρωγμές στους τοίχους. Οι ρωγμές δεν είναι όλες ίδιες και ξεχωρίζουν ανάλογα με το άνοιγμα που έχουν και τα σημεία που βρίσκονται στις εξωτερικές τοιχοποιίες. Μια τριχοειδής ρωγμή δεν είναι κάτι ανησυχητικό και αντιμετωπίζεται εύκολα. Αντίθετα αν υπάρχει μια ρωγμή οριζόντια που τρέχει παράλληλα με το δοκάρι ή κάθετη με κολώνα η επισκευή είναι πιο σύνθετη. Αν παράλληλα με την ρωγμή έχετε και υγρασία στο σπίτι θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι εργασίες επισκευής.

Αλλαγή χρωματισμού από την αρχική απόχρωση. Αυτό συμβαίνει κυρίως για δυο λόγους. Κακή ποιότητα χρώματος στην βαφή των εξωτερικών τοίχων. Για να ισχύει αυτό θα πρέπει να εμφανιστεί το πρόβλημα στα 2-3 χρόνια από την βαφή του τοίχου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το χρώμα τα έχει φάει τα χρονάκια του που λέμε οπότε θέλει επαναβαφή. Τα χρώματα εξωτερικής βαφής τα ακρυλικά δηλαδή ο χρόνος ζωής τους είναι 10 έτη με μικρές αποκλίσεις. Όταν ξεπεράσουμε αυτό το διάστημα η προστασία των τοίχων από την βαφή δεν ισχύει και θα πρέπει να τους βάψουμε. Υπάρχουν βέβαια διάφορες ποιότητες χρωμάτων που ξεπερνούν τα 10 έτη αλλά εγώ αναφέρομαι στον μέσο όρο.

Υγρασίες εσωτερικά στους τοίχους. Το πρόβλημα αυτό είναι συνηθισμένο και εμφανίζεται κυρίως σε βορεινούς τοίχους. Η αιτία που το προκαλεί μπορεί να είναι ότι χρειάζεται επαναβαφή ο τοίχος αλλά κυρίως το πρόβλημα είναι η έλλειψη θερμομόνωσης. Αν το πρόβλημα έχει εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο παράδειγμα τότε είναι άλλος ο λόγος και πρέπει να αναζητηθεί.

Processing…
Επιτυχία είσαι στην λίστα

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο βάψιμο των εξωτερικών τοίχων

Ακρυλικά χρώματα είναι η κατηγορία χρωμάτων που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο βάψιμο σπιτιού. Έχουν καλή απόδοση , κάλυψη γενικά είναι μια καλή επιλογή σχέσης επίδοσης-χρημάτων.

Σιλικονούχα χρώματα είναι μια κατηγορία παραπάνω από τα απλά ακρυλικά χρώματα. Έχουν την ικανότητα να γεφυρώνουν τριχοειδή ρωγμές στις επιφάνειες των τοίχων. Είναι διαπνέοντα χρώματα με αποτέλεσμα οι τοίχοι αναπνέουν καλύτερα. Έχουν υψηλές αντοχές και διατηρούν την επιφάνεια καθαρότερη. Η επαναβαφή στους τοίχους μπορεί να γίνει με σιλικονούχο χρώμα χωρίς κανένα πρόβλημα αρκεί η επιφάνεια να είναι καθαρή.

Αυτοπλενόμενα αυτοκαθαριζόμενα χρώματα είναι μια κατηγορία χρωμάτων για υψηλές απαιτήσεις στην βαφή των τοίχων. Παραμένουν αναλλοίωτα με τα χρόνια χωρίς να χάνουν την απόδοση και την απόχρωση τους. Έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τους ρύπους , τους μύκητες , τα άλγη με το νερό της βροχής. Διατηρούν τις επιφάνειες των τοίχων στεγνές και καθαρές. Το κόστος τους δεν έχει σχέση με τα απλά χρώματα είναι πολύ ακριβότερα. Τα χρησιμοποιούμε όταν υπάρχουν λόγοι για να διατηρούμε τις επιφάνειες καθαρές λόγω περιβάλλοντος. Φυσικά ο χρόνος επαναβαφής ενός τοίχου με αυτοκαθαριζόμενα χρώματα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τσιμεντόχρωμα είναι η κατηγορία που χρησιμοποιούμε σε επιφάνειες μπετόν , τσιμέντου , κεραμιδιών κλπ. Είναι χρώμα σε επιλεγμένες αποχρώσεις και είναι ανθεκτικό σε αλκάλια. Είναι μια σχετικά οικονομικότερη λύση. Γενικά μπορεί να γίνει και βαφή απευθείας στην επιφάνεια από τσιμέντο.

Ελαστομερή χρώματα elastic είναι χρώματα με πολύ καλή συμπεριφορά στις συστολές και διαστολές. Γεφυρώνει μικρές ρωγμές στους τοίχους , έχει αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες -18 έως +80 και έχει υψηλή ανακλαστικότητα.

Αν θέλετε να βάψετε το σπίτι σας καλέστε μας για τα δώσουμε το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα με τα ιδανικά χρώματα για το σπίτι σας.

Εναλλακτικά αφήστε τα στοιχεία σας στην φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Προστατέψτε το σπίτι από την βροχή
βάψιμο σπιτιού εξωτερικά
Επισκευή κτιρίου στην Κόρινθο
Είσοδοι κτιρίων
Θερμομόνωση σπιτιού
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά
Ολοκληρωμένο έργο
Ενίσχυση κτιρίου στα Εξάρχεια

Αν θέλετε να κάνετε γενική ανακαίνιση σπιτιού μάθετε εδώ τα πάντα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *