Εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα κτιρίου

Εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα κτιρίου σε Αγ.Δημήτριο

Το κτίριο ήταν επαγγελματικός χώρος που κατασκευάστηκε  την δεκαετία του 70 και τα τελευταία 10 χρόνια ήταν χωρίς καμία χρήση.

Στο κτίριο έγινε γενική ανακατασκευή εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να είναι κατάλληλο για τις μελλοντικές του χρήσεις.

Όπως ανέφερα το κτίριο λόγω παλαιότητας δεν είχε καμία μόνωση και θα έπρεπε να γίνει εξ αρχής μελέτη για την θερμομόνωση του.

Για την θερμομόνωση των τοίχων στο κτίριο επιλέξαμε να εφαρμόσουμε το σύστημα Sto Therm Mineral της εταιρείας StoHellas.

Σκοπός

Βασικότατος λόγος λοιπόν η θερμομόνωση του κτιρίου , αλλά λόγω της χρήσης του υπήρχε και η ανάγκη για ηχομόνωση. Έτσι επιλέχθηκε να εφαρμοστεί εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα.

Ο πετροβάμβακας εκτός της θερμομόνωσης και της ηχομόνωση έχει πολύ καλές ιδιότητες στην πυροπροστασία. Είναι το υλικό που πιστοποιείται ως εξαιρετικό υλικό αντίδρασης στην φωτιά κατηγορία Α1.

Φυσικά δεν ήταν η μόνη παρέμβαση που έγινε σε σχέση με την ηχομόνωση του κτιρίου αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι εργασιών.

κατασκευή εξωτερικής θερμομόνωσης με πετροβάμβακα

Τα υλικά της εξωτερικής θερμομόνωσης που εφαρμόστηκαν είναι πιστοποιημένα  ως σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Όταν θέλεις να εφαρμόσεις σε ένα κτίριο εξωτερική θερμομόνωση τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα ως σύστημα ETICS.

Η εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα καλύπτει και τις απαιτήσεις για πυροπροστασία στο κτίριο όπως ανέφερα παραπάνω.

Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης

Γενικά το υπόβαθρο (τοίχος) όπου θα τοποθετηθεί η θερμομόνωση είναι βασικό να είναι σταθερός χωρίς σκόνες , σαθρά τμήματα σοβάδων ή χρωμάτων .

Το πρώτο στάδιο λοιπόν είναι η αποκατάσταση των τοιχοποιιών. Στο συγκεκριμένο κτίριο έγινε γενική αποξήλωση σοβάδων σε δυο πλευρές. Ο λόγος ήταν ότι το κτίριο ήταν χωρίς συντήρηση για πολλά χρόνια με φουσκωμένους σοβάδες.

Σε τοίχους όπου έχουμε βαμμένες λείες επιφάνειες εξωτερικά με χρώματα σε καλή κατάσταση καλό είναι να έχουμε ένα ελαφρό τρίψιμο της επιφάνειας ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην συγκόλληση των μονωτικών πλακών.

Στην συνέχεια εφαρμόζουμε τα υλικά της εξωτερικής θερμομόνωσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή . Πριν την τοποθέτηση του πετροβάμβακα δημιουργείται μια ζώνη στεγάνωσης έως το ύψος 60-80 εκατοστά.

Η τοποθέτηση των θερμομονωτικών πλακών από πετροβάμβακα έχουν κάποιον ιδιαίτερο τρόπο τοποθέτησης σε σχέση με τις μονωτικές πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη. Άρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση και γνώση του υλικού κατά την εφαρμογή σε εξωτερική θερμομόνωση.

Μετά την εφαρμογή τους θα πρέπει πάλι να ακολουθηθούν συγκεκριμένα στάδια εφαρμογής της πρώτης στρώσης με την τοποθέτηση του πλέγματος.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε σε αντοχή σε κρούσεις και καταπονήσεις της τελικής μας επιφάνειας.

Αν θέλετε να μάθετε για τα οφέλη της εξωτερικής θερμομόνωσης διαβάστε εδώ

Εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα

Αν θέλετε να εφαρμόσετε πετροβάμβακα σε εξωτερική θερμομόνωση καλέστε μας

Εναλλακτικά περιγράψτε μας τις δικές σας ανάγκες για εξωτερική θερμομόνωση

Όνομα
Email
Μήνυμα
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
εξωτερική θερμομόνωση σε κτίριο
καθαίρεση σοβάδων αποκατάσταση τοιχοποιίας σε κτίριο
προετοιμασία τοίχων για εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης

1 σκέψη για το “Εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα κτιρίου σε Αγ.Δημήτριο”

  1. Παράθεση: 5 Συμβουλές για εφαρμογή θερμοπρόσοψης - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *