Θερμομόνωση σπιτιού

Θερμομόνωση σπιτιού η καλύτερη επένδυση

Η θερμομόνωση σπιτιού είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου.

Η κατοικία μας είναι ο χώρος που ζούμε καθημερινά και θέλουμε να μας παρέχει ασφάλεια , ηρεμία και γενικά στους χώρους της να νιώθουμε καλά.

Η θερμομόνωση είναι ένα σύνολο εργασιών που πρέπει να γίνουν στο κτίριο για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γενικά την διαχωρίζουμε σε διάφορα είδη θερμομόνωσης τα οποία και θα αναλύσουμε παρακάτω

Είδη θερμομόνωση σπιτιού

Θερμομόνωση τοίχων

Η θερμομόνωση τοίχων ήταν και είναι η συνηθέστερη επιλογή που κάνουμε σε ένα κτίριο. Παλαιότερα η θερμομόνωση στους τοίχους ήταν πολυτέλεια. Πλέον με τις ενεργειακές ανάγκες που έχει ένα σπίτι είναι απαραίτητη η θερμομόνωση του.

Η καλύτερη επιλογή θερμομόνωσης στους τοίχους σας είναι η εξωτερική θερμομόνωση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προς αυτή την κατεύθυνση δίνουν οικονομικά κίνητρα για την εφαρμογή της σε όλο και περισσότερες κατοικίες.

Εφαρμόζουμε την εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχους με συγκεκριμένα υλικά και τρόπους. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για αντοχή στο χρόνο. Φυσικά θα πρέπει να βοηθάει σημαντικά και στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού.

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας προγράμματα ΕΣΠΑ που τρέχουν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών. Δυστυχώς πολλές εταιρείες για χάρη της αύξησης των πωλήσεων τους , βαπτίζουν κάποια υλικά ως σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Στην πραγματικότητα δεν τηρούν τις ευρωπαϊκές και εθνικές προδιαγραφές για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Για αυτούς τους λόγους θα πρέπει να προσέχουμε τις επιλογές μας.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένες εταιρείες που είναι καταξιωμένες στον χώρο της εξωτερικής θερμομόνωσης εδώ και πολλά χρόνια.

Βασικότατη παράμετρος στην απόδοση μιας εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η σωστή εφαρμογή των υλικών. Επειδή έχουμε δει πολλά τα τελευταία χρόνια με κακοτεχνίες στην τοποθέτηση των υλικών θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο συνεργείο.

Έχουμε την εμπειρία στις εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης και μπορούμε να προσφέρουμε το ιδανικό αποτέλεσμα στην θερμομόνωση σπιτιού. Παρακολουθούμε τα σεμινάρια των εταιρειών και εφαρμόζουμε με συγκεκριμένο τρόπο τα υλικά των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης , ώστε να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες όλα αυτά τα χρόνια.

θερμομόνωση σπιτιού
Μονοκατοικία στην Φιλοθέη – Θερμομόνωση σπιτιού
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά

Θερμομόνωση σπιτιού αναβαθμίστε τον χώρο σας

Θερμομόνωση ταράτσας δώματος

Η θερμομόνωση της τελευταίας πλάκας ενός κτιρίου εξωτερικά είναι απαραίτητη εργασία που πρέπει να εφαρμόζουμε σε όλα τα κτίρια.

Οι απώλειες που έχει εσωτερικά ένα σπίτι από μια πλάκα χωρίς θερμομόνωση είναι τεράστιες. Όλοι έχουμε ακούσει από γνωστούς μας τις φράσεις “η πλάκα το καλοκαίρι ψήνεται” ή “το σπίτι το χειμώνα είναι ψυγείο”.

Ο βασικός λόγος όλων αυτών είναι ότι δεν υπάρχει θερμομόνωση πάνω από την πλάκα μπετόν. Κυρίως παλαιότερα οι εργασίες που κάναμε στην ταράτσα ήταν αυτές της υγρομόνωσης. Πλέον λόγω των αυξητικών τάσεων στις τιμές του ρεύματος και του πετρελαίου , είναι αναγκαία εργασία η θερμομόνωση του σπιτιού μας.

Η θερμομόνωση μιας πλάκας έχει συγκεκριμένες εργασίες που πρέπει να γίνουν για να έχουμε την μέγιστη απόδοση του υλικού. Άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να εφαρμόσουμε σωστά και με λεπτομέρεια του είναι και η διάρκεια ζωής της θερμομόνωσης.

Αν στο υλικό περάσει υγρασία τότε η απόδοση του πέφτει κατακόρυφα. Είναι στην ουσία σαν να μην έχουμε εφαρμόσει θερμομόνωση στην πλάκα.

Θερμομόνωση ταράτσας

Θερμομόνωση σπιτιού

Θερμομόνωση κεραμοσκεπής – στέγης

Οι στέγες στο μεγαλύτερο ποσοστό πάσχουν από έλλειψη κατάλληλης θερμομόνωσης , διότι γενικά στο παρελθόν υπήρχε μια λάθος τακτική στην εφαρμογή των υλικών.

Τοποθετούσαν ανάμεσα από τις τεγίδες (καδρόνια) ένα φύλλο εξηλασμένης πολυστερίνης (μπλέ) συνήθως τριών εκατοστών και νόμιζαν ότι είχαν κάνει θερμομόνωση στην στέγη. Τι να σου κάνει η θερμομόνωση αυτή με τόσα κενά που υπήρχαν μεταξύ των μονωτικών φύλλων. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για σοφίτα τότε ο χώρος ήταν πολύ ζεστός τις μέρες του καλοκαιριού και πολύ κρύος τις μέρες του χειμώνα.

Σε περιοχές όπου οι ανάγκες για θερμομόνωση είναι μεγάλες θα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλες πρακτικές και όχι την απλή λύση που περιέγραψα παραπάνω. Η επιλογή του υλικού θερμομόνωσης σε μια κεραμοσκεπή είναι επίσης βασικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση της θερμομόνωσης.

Και πάλι όπως και στην θερμομόνωση της ταράτσας , έτσι και εδώ θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην προστασία του υλικού από υγρασίες που μειώνουν την απόδοση του.

Επισκευή κεραμοσκεπής μόνωση με πετροβάμβακα
Θερμομόνωση στέγης με πετροβάμαβακα

Τα συμπεράσματα για την θερμομόνωση σπιτιού

  1. Γενικά η θερμομόνωση σε ένα σπίτι είναι βασικός παράγοντας για την κατάλληλη διαβίωση μέσα στους χώρους του.
  2. Η εφαρμογή θερμομόνωσης στην κατοικία μας μας εξοικονομεί χρήματα στην τσέπη μας.
  3. Όσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες για θερμομόνωση , τόσο πιο γρήγορα θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων που δώσατε για αυτήν.
  4. Η επιλογή των υλικών θα πρέπει να συνοδευτεί και με πιστοποιητικά για την καταλληλότητα τους σε εφαρμογές όπως η εξωτερική θερμομόνωση τοίχων.
  5. Η τεχνογνωσία του συνεργείου εξασφαλίζει και την επιτυχία των εργασιών της θερμομόνωσης.

Καλέστε μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες για θερμομόνωση στο σπίτι σας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε σύντομα

2 σκέψεις για το “Θερμομόνωση σπιτιού η καλύτερη επένδυση”

  1. Παράθεση: Αναβάθμιση σπιτιού με ποιους τρόπους - eletech

  2. Παράθεση: Αναβάθμιση σπιτιού με ποιους τρόπους - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *