Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται

Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται

Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται , είναι εφικτό; Βασικό ερώτημα που έχει αρκετός κόσμος που θέλει να κάνει μια μόνωση σε ταράτσα , μπαλκόνι και άλλους χώρους.

Γενικά όταν θέλουμε να κάνουμε μόνωση σε διάφορους χώρους υγρομόνωση , θερμομόνωση ή και τα δύο μαζί θεωρούμε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί.

Γενικά σαν άποψη σωστό είναι , απλά διότι δεν έχουμε συχνά βροχοπτώσεις και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Το τελευταίο σκέλος οι θερμοκρασίες παίρνει πολύ συζήτηση διότι πρέπει να διαχωρίσουμε λίγο τα πράγματα σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όταν λέμε θέλουμε να κάνουμε μόνωση σε έναν χώρο , μια επιφάνεια στην ουσία θέλουμε να βελτιώσουμε την επιφάνεια ώστε να μην περνάει νερό και πολύ ζέστη ή κρύο. Για να μονώσουμε μια επιφάνεια θα πρέπει να είναι στεγνή να έχει αποβάλει την υγρασία που έχει ως δομικό στοιχείο.

Εδώ λοιπόν έρχεται και η άποψη ότι πρέπει η μόνωση να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες που λογικά θα έχουν στεγνώσει τα δομικά στοιχεία.

στεγανοποίηση κάτω από πλακάκια

Απάντηση στο ερώτημα μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται

Πράγματι μπορεί να γίνει μόνωση μέσα στο καλοκαίρι αρκεί να προσέξουμε διάφορα πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά την κατασκευή μιας μόνωσης μέσα στο καλοκαίρι.

Ποια όμως είναι τα στοιχεία αυτά που επηρεάζουν αρνητικά την κατασκευή μιας μόνωσης.

Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται ;

Υψηλές θερμοκρασίες

Το βασικότερο πρόβλημα σε όλες τις μονώσεις που εφαρμόζουμε το καλοκαίρι είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην κατασκευή μιας μόνωσης έχουν προδιαγραφές του κατασκευαστή του υλικού. Αναφέρουν οι περισσότερες αν όχι όλες ότι το υλικό πρέπει να εφαρμόζεται έως 35 βαθμούς σε σκιά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το υλικό που εφαρμόζουμε στους 35 βαθμούς στον ήλιο πιάνει τους 45 βαθμούς με αποτέλεσμα την καταστροφή του υλικού.

Όλα τα υλικά που εφαρμόζονται σε υψηλότερες προδιαγραφές από αυτές που λέει ο κατασκευαστής πρακτικά είναι άχρηστα. Με λίγα λόγια τα υλικά αυτά θα χάσουν τις αντοχές τους πολύ γρήγορα και δεν θα μας δώσουν τα οφέλη που θέλουμε από τα συγκεκριμένα υλικά.

Ας αναφέρω ενδεικτικά κάποια υλικά που εφαρμόζουμε στην μόνωση των ταρατσών. Τα ελαστομερή ακρυλικά μονωτικά υλικά , τα πολυουρεθανικά μονωτικά υλικά , τα τσιμεντοειδή μονωτικά υλικά κλπ.

Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται λοιπόν αλλά όχι με υψηλές θερμοκρασίες. Τα μονωτικά υλικά στεγνώνουν γρηγορότερα από την κανονική διαδικασία στεγνώματος και δημιουργούν απότομα πέτσα δηλαδή καταστρέφονται. Επίσης με τις υψηλές θερμοκρασίες χάνουν την καλή πρόσφυση τους με το υπόστρωμα που εφαρμόζονται.

Τα παραπάνω υλικά αφορούν κυρίως τα στεγανωτικά υλικά που εφαρμόζουμε κυρίως στην μόνωση της ταράτσας ως τελικό υλικό στην μόνωση ταράτσας και στην μόνωση μπαλκονιών και άλλων επιφανειών.

Εξωτερική θερμομόνωση μέσα στο καλοκαίρι

Μια άλλη περίπτωση μόνωσης που κατασκευάζουμε μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να είναι και η εξωτερική θερμομόνωση. Τα ίδια πράγματα ισχύουν και εδώ δηλαδή πρέπει να αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες διότι τα υλικά μας θα παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον.

Ας δούμε τα υλικά της εξωτερικής θερμομόνωσης ξεχωριστά.

Η κόλα που εφαρμόζουμε για να κολλήσουμε τις μονωτικές πλάκες αν την δουλέψουμε σε υψηλές θερμοκρασίες μόνο σωστή κόλληση δεν θα κάνει. Το πιθανότερο είναι να αρχίζουν να ξεκολλάνε οι πλάκες με την πάροδο του χρόνου. Τότε όμως η ζημιά θα είναι τεράστια και η επένδυση μας θα έχει πάει στα σκουπίδια.

Επίσης το τελικό επίχρισμα που εφαρμόζουμε στην εξωτερική θερμομόνωση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να εμφανίσει πανάδες στον χρωματισμό του και γενικά ένα άσχημο αισθητικό τελικό αποτέλεσμα.

Γενικά οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων υλικών προτείνουν να έχουμε σκίαση φυσική ή τεχνητή όταν εφαρμόζουμε τα υλικά και να είμαστε σύμφωνοι με τις προδιαγραφές της θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

υγρομόνωση δώματος τι επιλογές έχουμε

Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται ;

Άρα ως συμπέρασμα πρέπει να κρατήσουμε ότι δεν εφαρμόζουμε υλικά με υψηλές θερμοκρασίες καλοκαιριού. Αν σας πουν ότι όλα γίνονται και δεν υπάρχει πρόβλημα τότε μάλλον έχετε διαλέξει λάθος συνεργείο.

Αν θέλετε να κάνετε έργα που θα διατηρηθούν για πολλά χρόνια τότε πρέπει να είστε ενήμεροι για όλα αυτά και να προσέχετε τις επιλογές που κάνετε.

Έχετε σκοπό να κατασκευάσετε μια μόνωση στο ακίνητο σας. Καλέστε μας για να έχετε την σωστή ενημέρωση για όλων των ειδών τις μονώσεις.

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Όνομα
Email
Μήνυμα
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
Μόνωση μέσα στο καλοκαίρι γίνεται