5 συμβουλές για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Ας πούμε 5 συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά όπου γενικά είναι εργασίες που πραγματοποιούμε συχνά στο σπίτι μας.

Το βάψιμο του σπιτιού μας , μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και δημιουργική εργασία λόγω της αλλαγής ψυχολογίας που προκαλεί μια αλλαγή απόχρωσης σε ένα χώρο.

Όμως για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε θα πρέπει να ξέρουμε ότι η κάθε επιφάνεια τοίχου βάφεται με συγκεκριμένα υλικά.

Συμβουλή πρώτη – Σωστή προετοιμασία χώρου

Βασικότατη εργασία πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε είναι η σωστή προετοιμασία του χώρου. Δηλαδή μαζεύουμε όλα τα μικροαντικείμενα σε κουτιά. Ξεκρεμάμε τα κάδρα από τους τοίχους και μικρές ραφιέρες.

Όλα τα μεγάλα αντικείμενα τα μαζεύουμε σε ένα σημείο και τα σκεπάζουμε με ναυλον συσκευασίας που τα βρίσκετε στα χρωματοπωλεία. Μπορείτε να σκεπάσετε τα πράγματα και με παλιά σεντόνια που δεν χρησιμοποιείτε. Σκεπάζουμε επίσης το δάπεδο όπου θα γίνουν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τα πράγματα μας από σκόνες και χρώματα. Τα φωτιστικά αν δεν θέλετε να τα βγάλετε μπορείτε να τα σκεπάσετε με ναυλον. Θα πρέπει όμως να μην ακουμπάει στις αναμμένες λάσπες διότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει ζημιά.

Οι διακόπτες και οι πρίζες θα πρέπει να μονωθούν με χαρτοταινία στην περίπτωση που δεν θέλετε να τους αφαιρέσετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα λερωθούν από μπογιές.

Τα σοβατεπί επίσης πρέπει να προστατευτούν με χαρτοταινία αν δεν θέλουμε να τα πασαλείψουμε με χρώματα.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για ένα επιτυχημένο βάψιμο εσωτερικά του σπιτιού.

Εδώ να πω ότι δυστυχώς υπάρχουν επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές που δεν τηρούν τα παραπάνω και απλά με ένα ρολό και πινέλο βάφουν κατευθείαν τον χώρο χωρίς καμιά προετοιμασία. Είναι προτιμότερο να το βάψετε μόνοι σας παρά να πληρώσετε για να σας το κάνουν χειρότερο από ότι ήταν πριν.

5 συμβουλές για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά
Συμβουλές για το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Συμβουλή δεύτερη – Προετοιμασία επιφάνειας

Η συνέχεια μετά την προετοιμασία του χώρου , είναι η προετοιμασία της επιφάνειας που θα βαφτεί.

Εδώ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία αν θέλουμε να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα στο τέλος των εργασιών. Θα πρέπει να ελέγχουμε την επιφάνεια που θα βάψουμε για τυχόν ατέλειες.

Ρωγμές σε έναν τοίχο. Ανάλογα με την ρωγμή θα πρέπει να γίνει και η αντίστοιχη επισκευή της. Αν πρόκειται για απλές ρωγμές απλά τις γεμίζουμε με έναν ακρυλικό στόκο ή αφρόστοκο.

Στα σημεία που έχει καρφιά και δεν τα χρειαζόμαστε πλέον τα αφαιρούμε και κάνουμε το ίδιο στοκάρισμα με παραπάνω.

Ελέγχουμε την επιφάνεια για ξεφλουδίσματα , φουσκωμένα χρώματα ώστε να αφαιρεθούν κατάλληλα. Ελέγχουμε για πιθανή υγρασία σε τοίχο κυρίως αν είσαστε σε ισόγειο. Το πρόβλημα υγρασίας στα ισόγεια είναι πολύ συχνό πρόβλημα και έχει τον δικό του τρόπο αποκατάστασης

Συνήθως σε επιφάνειες που είναι πολλά χρόνια άβαφες πρέπει να τριφτούν ελαφρώς ώστε το νέο χρώμα να ¨δέσει¨ σωστά.

Στις ξύλινες επιφάνειες δηλαδή πόρτες , ντουλάπια κουζίνας κλπ. που έχουν βαφτεί πριν 30-40 χρόνια το τρίψιμο θα βοηθήσει ώστε να γίνουν και πιο λείες οι επιφάνειες.

Πλέον το τρίψιμο των επιφανειών είναι απλή διαδικασία με τα μηχανήματα που απορροφούν την σκόνη παράλληλα με το τρίψιμο. Με το τρίψιμο καθαρίζει η επιφάνεια από βρωμιές και σκόνες.

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Συμβουλή τρίτη – Αστάρωμα επιφάνειας

Η εργασία αυτή γίνεται πριν το βάψιμο και όταν η επιφάνεια που θα βάψετε χρειάζεται να ασταρωθεί.

Συνήθως σε ήδη βαμμένες επιφάνειες δεν απαιτείται η εφαρμογή ασταριού. Σε επιφάνειες όπου έχει γίνει επισκευή δηλαδή σε σκάψιμο τοίχου για πέρασμα ηλεκτρολογικών γραμμών , σε σπατουλάρισμα μεγάλων μερεμετιών , σε νέες σοβατισμένες επιφάνειες απαιτείται το αστάρωμα.

Σε ξύλινες επιφάνειες όπου έχουν τριφτεί τα ξύλα και έχει αφαιρεθεί το χρώμα χρειάζεται αστάρι.

Υπάρχουν διάφορα είδη ασταριών ανάλογα με τις επιφάνειες και τα προβλήματα που καλούνται να λύσουν. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα όπου σε διαμέρισμα που πήγαμε να βάψουμε η νικοτίνη από τα τσιγάρα στους τοίχους ήταν τόσο έντονη που έπρεπε να εφαρμόσουμε συγκεκριμένο αστάρι πριν το βάψιμο.

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Συμβουλή τέταρτη – Επιλογή απόχρωσης

Εδώ έχουμε την επιλογή που πρέπει να κάνουμε ώστε να αναβαθμίσουμε αισθητικά τον χώρο.

Για να αποφασίσετε την απόχρωση που σας αρέσει για τον χώρο σας θα πρέπει να πάτε σε ένα χρωματοπωλείο ή να σας δώσει μια βεντάλια ο ελαιοχρωματιστής για να επιλέξετε. Όταν αποφασίσετε την απόχρωση καλό θα ήταν να γίνει ένα μικρό δείγμα στον χώρο του σπιτιού που θα βάψετε.

Αυτό πρέπει να γίνει οπωσδήποτε διότι αλλιώς φαίνεται στο δειγματολόγιο και αλλιώς στην επιφάνεια που θα βάψετε. Ο φυσικός ή τεχνητός φωτισμός του χώρου παίζει μεγάλο ρόλο στο χρώμα και πως φαίνεται τελικά.

Κάτι άλλο που συναντώ επίσης με τους πελάτες μου ευτυχώς σπάνια. Πηγαίνουν σε ένα χρωματοπωλείο της γειτονιάς τους να επιλέξουν την απόχρωση και οι έμποροι του προτείνουν αποχρώσεις από κάποιες βεντάλιες που τις έχουν μόνο αυτοί αποκλειστικά.

Αυτό δεν είναι και το καλύτερο που κάνουν διότι προσπαθούν να πάρουν πελατεία με αυτόν τον τρόπο. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εταιρείες χρωμάτων που μπορείς να τις βρείς στο 95% των χρωματοπωλείων. Αποφύγετε τέτοιες περιπτώσεις και ζητήστε επώνυμα υλικά που θα βρείτε τον κωδικό τους και μετά από 10 χρόνια.

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Συμβουλή πέμπτη – Επιλογή κατάλληλου είδους χρώμα

Έχουμε φτάσει στο σημείο που είμαστε έτοιμοι για να βάψουμε. Τι έχουμε όμως να βάψουμε , σε τι επιφάνεια θα βάψουμε , ποιον χώρο του σπιτιού μας θα βάψουμε.

Παλαιότερα δεν είχαμε πολλές επιλογές χρώματος. Είχαμε το υδρόχρωμα (κόλα) , την λαδομπογιά και στην συνέχεια το πλαστικό.

Πλέον οι ποιότητες των χρωμάτων είναι πολλές και ανάλογα με τις ανάγκες μας θα πρέπει να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή.

Υπάρχουν χρώματα για όλων των ειδών τις επιφάνειες τοίχου , ξύλου , μετάλλου για καλοριφέρ σε διάφορες ποιότητες. Ανάλογα με τους χώρους έχουμε και τις αντίστοιχες ποιότητες δηλαδή χρώμα για υπνοδωμάτιο , χρώμα για κουζίνα , χρώμα για μπάνιο.

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Επιλέγετε οικολογικά χρώματα για τους χώρους εσωτερικά στο σπίτι σας. Η ποιότητα τους είναι εξαιρετική δεν μυρίζουν και είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Να προσέχετε να έχουν την κατάλληλη σήμανση πιστοποίησης εξωτερικά στο δοχείο.

Αν θέλετε να βάψετε το σπίτι σας εσωτερικά με ένα συνεργείο επιλέξτε μας διότι γνωρίζουμε πολύ καλά την δουλειά μας και προσφέρουμε στον πελάτη μας το καλύτερο αποτέλεσμα.

5 Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Processing…
Επιτυχία είσαι στην λίστα μας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *