Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο

Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο

Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο

Το κτίριο στον Αγ.Στέφανο είναι μια μονοκατοικία σε ωραία τοποθεσία το οποίο είχε παραμεληθεί , δεν κατοικούνταν και ήταν κλειστό για πολλά χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του στα πλαίσια του προγράμματος εξοικονόμησης κατ’οίκον από το ΕΣΠΑ θέλησε να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή για να εγκατασταθεί μόνιμα στο συγκεκριμένο ακίνητο .

Να σας κάνω μια σύντομη περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης που ήταν το κτίριο πριν να ξεκινήσουν οι ενέργειες ανακατασκευής του κτιρίου . Το κτίριο είναι ισόγειο λίγο υπερυψωμένο από το φυσικό έδαφος .

Οι τοίχοι του ήταν φυσικά χωρίς μόνωση λόγο της παλαιότητας του κτιρίου και το χειμώνα ήταν μόνιμα βρεμένοι από την υγρασία , το ταβάνι έσταζε , τα κουφώματα ήταν απλά για να κλείνουν το σπίτι . Η θερμοκρασία που είχε το εσωτερικό του σπιτιού ήταν χαμηλότερη ακόμα και το χειμώνα από το περιβάλλον εξωτερικά του κτιρίου .

Η Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο ήταν η λύση για τα προβλήματα που είχε το κτίριο. Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ήταν το κατάλληλο εργαλείο ως βάση διότι δυστυχώς τα προβλήματα του συγκεκριμένου προγράμματος στην χρηματοδότηση παραμένουν μεγάλα .

Στο κτίριο εφαρμόστηκε το σύστημα κέλυφος και έγινε θερμομόνωση των τοίχων και του δώματος .

Εξωτερικοί τοίχοι θερμομόνωσης

Οι τοίχοι εξωτερικά ήταν σε κακό χάλι με φουσκωμένους σοβάδες σε μεγάλα τμήματα της τοιχοποιίας , καθαιρέθηκαν και επισκευάστηκαν με νέο σοβά.  Κατόπιν εφαρμόστηκε το σύστημα stotherm classic της εταιρείας stohellas . Τοποθετήθηκαν θερμομονωτικά φύλλα πολυστερίνης EPS πάχους 5 εκατοστών εξωτερικά στους τοίχους και κολλήθηκαν με κόλλα κατάλληλη για τα μονωτικά φύλλα . Τέλος σε δυο φάσεις εφαρμόστηκαν τα κατάλληλα επιχρίσματα για την προστασία της μόνωσης και την τελική όψη του κτιρίου . Δείτε εδώ τι είναι η εξωτερική θερμομόνωση και ποια τα οφέλη της.

Θερμομόνωση ταράτσα

Στο δώμα του κτιρίου (ταράτσα) έγινε θερμομόνωση με φύλλα εξηλασμένης πολυστερίνης τα οποία κολλήθηκαν κατάλληλα με τα αντίστοιχα υλικά . Στην συνέχεια και πριν εφαρμοστεί η τσιμεντοκονία ρύσεων περνάμε την επιφάνεια με χαλαζιακό αστάρι για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη πρόσφυση της τσιμεντοκονίας πάνω στις μονωτικές πλάκες .

Το κτίριο μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών εσωτερικά είχε πολύ καλή θερμοκρασία ακόμη και χωρίς θέρμανση σε σχέση με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν .

Αν θέλετε και σεις να κάνετε μια αναβάθμιση στην κατοικία σας ώστε να μειώσετε τις ενεργειακές σας ανάγκες και να εξοικονομήσετε χρήματα επικοινωνήστε μαζί μου να δούμε τις ανάγκες για εξωτερική θερμομόνωση του δικού σας κτιρίου

Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο βασική στρώση
Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο
Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων
Επισκευή τοίχων πριν την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο
Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο
Αμόνωτη πλάκα ταράτσα ισόγειου κτιρίου
Ταράτσα χωρίς μόνωση
Εξωτερική θερμομόνωση δώματος κατασκευή τσιμεντοκονίας
Εφαρμογή χαλαζιακό αστάρι σε μονωτικές πλάκες
Εξωτερική θερμομόνωση ταράτσας εφαρμογή χαλαζιακό αστάρι

1 σκέψη για το “Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου στον Αγ.Στέφανο”

  1. Παράθεση: Επισκευές σπιτιού οι εργασίες που αντιμετωπίζουμε - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *