Η Σαντορίνη και η μοναδική αρχιτεκτονική της

Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική

Η Σαντορίνη είναι ο αγαπημένος προορισμός για πολλούς και φυσικά για μένα .

Πρόκειται για ένα νησί με μοναδική αρχιτεκτονική παγκοσμίως που αναφέρεται ως το ιδανικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς από πολλά ξένα site ειδησιογραφικά και τουριστικά . Το τοπίο που βλέπει ο επισκέπτης όταν έρχεται στην Σαντορίνη είναι μοναδικό με τα σπίτια να είναι ομοιόμορφα με μικρά παράθυρα για να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα με τοίχους που είναι λαξευμένοι με τέτοιο τρόπο που χαρακτηρίζει γενικότερα τα νησιά μας. Ο τρόπος που κατασκευάζονται είναι η αρχή της πατητής τσιμεντοκονίας που σήμερα προτιμούν όλο και περισσότεροι για να φτιάξουν ένα τμήμα του σπιτιού τους .

Στην Σαντορίνη υπάρχει  ένα κρυφό καταφύγιο στα βράχια της . Είναι το Mystique Resort δηλαδή αυτό που λέμε ονειρική πολυτέλεια και απόλαυση .  Το θέρετρο προσφέρει πάνω από 2000 τετραγωνικά μέτρα από τα υπέροχα τοπία και δεκαοκτώ σουίτες και  βίλες όπου είναι λαξευμένες στους βράχους, η κάθε μία με ιδιωτική βεράντα και πανοραμική θέα.

Αυτό το σύγχρονο θέρετρο έχει σχεδιαστεί από τον Richard Lefebvre του Bleu Nature, με σχεδιαστική φιλοσοφία  στους παραδοσιακά ασβεστωμένους τοίχους όπου κυριαρχεί σαν  αισθητική της περιοχής. Η πρόσοψη των κτιρίων φαίνεται σαν να είναι  σκαλισμένη σε ένα σαπούνι. Υπάρχει επίσης μια συνειδητή προσπάθεια από τον αρχιτέκτονα να σεβαστεί την αρμονία  ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Μεγάλο μέρος του κτιρίου έγινε με ασβεστόλιθο που προέρχεται από ένα κοντινό λατομείο, χειροποίητα σκαλιστά από ξύλο και τοπική βιοτεχνία  γυαλιού από τη Σαντορίνη.
Το μινιμαλιστικό λευκό αποτελεί την εσωτερική διακόσμηση , τα δωμάτια διαθέτουν  έπιπλα που έχουν κατασκευαστεί  από κλαδιά δέντρων. Τα μαξιλάρια έχουν σχεδιαστεί από  παλαιά υφάσματα.  Οι  ξύλινες γέφυρες κατασκευασμένες από τάβλες οδηγούν στην πισίνα που περιβάλλεται από ξαπλώστρες για την απόλυτη χαλάρωση. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την  εξωτερική πισίνα , να χαλαρώσουν πίνοντας ένα ποτό στο Bar της πισίνας και να επιλέξουν  υπέροχα γεύματα στο  Gourmet Restaurant του θέρετρου .

Με εκπληκτική θέα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, η Σαντορίνη έχει οριστεί ως ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη   του κόσμου και  Νο.1 καλύτερο νησί στον κόσμο, Travel & Leisure 2006.

Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 14
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 10
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 9
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 11
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 7
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 3
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 6
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 2
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 8
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 4
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 12
Σαντορίνη μοναδική αρχιτεκτονική 13


πηγή kindesign

2 σκέψεις για το “Η Σαντορίνη και η μοναδική αρχιτεκτονική της”

  1. Παράθεση: Top post για τον μήνα Ιούνιο - eletech

  2. Παράθεση: Βοτσαλωτό δάπεδο κατασκευή και αποκατάσταση - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *