Κατασκευή εσωτερικού τοίχου

Κατασκευή εσωτερικού τοίχου

Η κατασκευή εσωτερικού τοίχου είναι μια εργασία που μας απασχολεί όταν χτίζουμε εξ αρχής μια κατοικία ή κάνουμε μια γενική ανακαίνιση στο σπίτι μας , με νέα διαρρύθμιση του χώρου μας .

Οι επιλογές που έχουμε πλέον είναι πολλές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπου η κατασκευή εσωτερικού τοίχου γινόταν σχεδόν πάντα με τούβλα .

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την κρίση μας και τέλος την απόφαση μας για το τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε .

Βασικά κριτήρια  αν είναι οικολογικά τα υλικά μας , η ταχύτητα κατασκευής τους , το βάρος που έχουν αυτά τα υλικά , η ευκολία κατασκευής τους και πολλοί άλλοι λόγοι .

Επιλογή υλικού

Τα τούβλα

Τα τούβλα τα ξέρουμε όλοι σαν υλικά δοκιμασμένα με πολλά υπέρ αλλά και και κάποια μείον . Εξάλλου αν δεν υπήρχαν μειονεκτήματα θα υπερίσχυαν μέχρι και σήμερα που σε μεγάλο ποσοστό είναι ακόμη στην πρώτη θέση επιλογής μας .

Εδώ θα αναφέρω δυο ακόμα επιλογές που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά κυρίως σε ανακαινίσεις και λιγότερο σε κατασκευές από την αρχή .

Οι γυψοσανίδες

Κατασκευή εσωτερικού τοίχου

Δεν υπάρχει λόγος κατά την γνώμη μου να μην τις χρησιμοποιήσετε σε μια κατασκευή εσωτερικού τοίχου κατά την ανακαίνιση του χώρου σας θέλοντας να να αλλάξετε την διαρρύθμιση του χώρου . Οι γυψοσανίδες έχουν πολλές επιλογές στον τρόπο τοποθέτησης τους στο σχήμα τους και γενικότερα τις απαιτήσεις που θέλετε και έχετε από ένα εσωτερικό χώρισμα.

Εικόνα031

Η ταχύτητα κατασκευή του είναι μεγάλο πλεονέκτημα δίνοντας μας όταν κατασκευαστεί μια τελική επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο . Το βάρος της κατασκευής της είναι επίσης ένα μεγάλο υπέρ στις γυψοσανίδες. Οι ηχομονωτικές ιδιότητες ενός τοίχου από γυψοσανίδα όταν επενδυθεί  σωστά με τα κατάλληλα υλικά εσωτερικά στον σκελετό της . Μεγάλη ευκολία είναι επίσης και η τοποθέτηση του ηλεκτρολογικού και υδραυλικού δικτύου χωρίς σκαψίματα , μπάζα και σκόνες που είναι ότι χειρότερο για το περιβάλλον και την υγεία των εργαζομένων που  απασχολούνται με αυτές τις εργασίες .

Το πορομπετόν

Μια δεύτερη επιλογή στην κατασκευή εσωτερικού τοίχου είναι το χτίσιμο με τούβλα από πορομπετόν . Κυρίως τα γνωρίσετε από την ονομασία των εταιρειών αναφέρω ενδεικτικά κάποιες Ytong , Alfablok

IMG_2199

Είναι τούβλα συμπαγή που η σύσταση τους είναι από χαλαζιακή άμμο , τσιμέντο και νερό . Οι διαστάσεις τους είναι μήκους 60 εκατοστών και το πλάτος τους είναι σε πολλές επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες μας και ξεκινάει από 7,5 εκατοστά και φτάνει έως και 25 εκατοστά στις συνήθεις κατασκευές . Σε σχέση με το απλό τούβλο βασικό πλεονέκτημα του είναι ότι δεν απαιτείται σενάζ για ύψη όπως είναι ένα σπίτι εσωτερικά άρα αυτό σημαίνει και ταχύτητα στην κατασκευή μας .

IMG_2202

Βασικά άλλα πλεονεκτήματα είναι οι αντισεισμικές  του ιδιότητες , το ελαφρύ βάρος του και η ευκολία τοποθέτησης του . Δίνει μια πολύ λεία επιφάνεια που είναι κατάλληλη για πολύ μικρό πάχος σοβά άρα και λιγότερο βάρος και εξοικονόμηση χρημάτων .

Το πορομπετόν έχει πολύ καλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Είναι υλικό όπου επεξεργάζεται και τοποθετείται εύκολα.

Έχει λιγότερα μπάζα σε σχέση με τα τούβλα στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις . Μειονέκτημα σε σχέση με το τούβλο η τιμή του αρχικά αλλά αν το δούμε ως τελικό τοίχο αυτό αλλάζει διότι συνδυάζεται με τα πλεονεκτήματα που ανέφερα παραπάνω .

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την κατασκευή με ytong

IMG_2204

Ζητήστε μας μια προσφορά για την κατασκευή εσωτερικών τοίχων στο 6975777445

Περιγράψτε μας τις δικές σας εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε

2 σκέψεις για το “Κατασκευή εσωτερικού τοίχου τι επιλογές έχουμε”

  1. Παράθεση: Χτίζοντας με Ytong block τα πλεονεκτήματα - eletech

  2. Παράθεση: Κατασκευές με γυψοσανίδες ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *