Τα στηθαία στα καλύτερα τους "χάλια"

Τα στηθαία στα καλύτερα τους "χάλια"

Τα στηθαία στα καλύτερα τους “χάλια”

Πολλές φορές με καλούν για να πάω και να ελέγξω προβλήματα που παρουσιάζονται στα στηθαία των μπαλκονιών , στις μετόπες τους  και σε διάφορα άλλα σημεία που παρουσιάζονται στις προσόψεις των κτιρίων.

Γενικά στις περισσότερες περιπτώσεις τα στηθαία είναι στα καλύτερα τους “χάλια” δηλαδή είναι με αποκολλημένους σοβάδες , σκουριασμένα σίδερα , σαθρά τμήματα από σκυρόδεμα , ξεκολλημένα ή σπασμένα μάρμαρα και διάφορες άλλες καταστάσεις .

Δυστυχώς η κρίση επιδείνωσε τα προβλήματα με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης επισκευής . Βέβαια δεν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια απλά επιδεινώθηκαν πάρα πολύ  λόγω κακής συντήρησης .

Όταν φτάνεις να συντηρήσεις το κτίριο μετά από μια εικοσαετία και παραπάνω λογικό είναι να υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα . Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν πρόκειται για θέμα κακής συντήρησης αλλά κακής κατασκευής εξ αρχής .

Οι περιπτώσεις πολλές που έχουν δει  τα ματάκια μας με την πιο πρόσφατη να αφορά πρόβλημα που εμφανίστηκε στις μετόπες με αποκολλημένους σοβάδες και με αυτούς που δεν ήταν αποκολλημένοι  να κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή . Μιλάμε για κομμάτια που αν σου πέσουν στο κεφάλι από  ύψος δεν γλιτώνεις . Μέσα στο στηθαία αντί για μπετόβεργες είχε για οπλισμό σιδηροσωλήνες ύδρευσης και είχαν διαλυθεί από  την υγρασία με αποτέλεσμα το στηθαίο να είναι ξεκολλημένο στην βάση του .

Να πούμε ότι τα κομμάτια που έχουν πρόβλημα θα πέσουν όχι όταν θα είναι βρεγμένα αλλά όταν στεγνώσουν . Καλό λοιπόν είναι ένας απλός έλεγχος για να διαπιστώσετε σε τι κατάσταση βρίσκονται και κυρίως να ξεκινήσετε την αποκατάστασή τους πριν διογκωθεί πολύ το πρόβλημα .

Ότι θα επισκευαστούν κάποια στιγμή αυτό είναι δεδομένο απλά θα γλιτώσετε χρήματα αν το αντιμετωπίσετε στην αρχή το πρόβλημα .

Επισκευή τοίχων με γερανό καλάθι

Δείτε εδώ περιπτώσεις επισκευής στηθαίων μπαλκονιών σε πολυκατοικία στο Αιγάλεω και σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα 

Αρχική όψη του κτιρίου
Αρχική όψη του κτιρίου
Προβλήματα χρωμάτων
Προβλήματα χρωμάτων
Επισκευή εξωτερικών όψεων
Επισκευή εξωτερικών όψεων
Τα στηθαία στα καλύτερα τους "χάλια"

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *