Οι εργασίες σε ανακαίνιση σπιτιού Βάψιμο διαμερίσματος

Βάψιμο διαμερίσματος οι εργασίες ελαιοχρωματισμού

Το βάψιμο διαμερίσματος περιλαμβάνει διάφορες εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Η επιτυχία στο βάψιμο διαμερίσματος είναι ο συνδυασμός σωστής προετοιμασίας , των κατάλληλων εργασιών και της σωστής επιλογής υλικών.

Σωστή προετοιμασία για το βάψιμο διαμερίσματος

Κατάλληλη προετοιμασία για βάψιμο σημαίνει ότι πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού θα πρέπει να γίνει η προετοιμασία του χώρου , των τοίχων , των πραγμάτων που μπορεί να έχει ένα σπίτι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω που εγώ τουλάχιστον ακολουθώ στις δουλειές που αναλαμβάνω.

Προστασία δαπέδου δηλαδή κάλυψη του με χαρτόνι στην περίπτωση πλακιδίων ή άλλων υλικών ώστε να μην προκληθούν ζημιές.

Σκέπασμα όλων των πραγμάτων με νάυλον για την προστασία τους.

Τοποθέτηση ταινίας μασκαρίσματος – χαρτοταινία σε σοβατεπί και πριζοδιακόπτες εφόσον δεν τα έχουμε αφαιρέσει.

Γενικά αυτή είναι η σωστή προετοιμασία αν θέλεις να βάψεις ένα διαμέρισμα. Το να κάθεται ο ένοικος του διαμερίσματος να καθαρίζει για δυο μέρες αυτά που άφησε το συνεργείο τρεξίματα από χρώματα , πιτσιλιές κλπ. δεν το θεωρώ σωστό.

Ανακαίνιση δωματίου
Προετοιμασία για βάψιμο διαμερίσματος

Οι εργασίες ελαιοχρωματισμού

Οι εργασίες ελαιοχρωματισμού σε ένα διαμέρισμα διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος και ποιες εργασίες απαιτούνται για ένα καλό τελικό αποτέλεσμα. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αυτός τι χρειάζεται και να προσαρμόσουμε τις εργασίες σύμφωνα με τις ανάγκες και τα γούστα του.

Φρεσκάρισμα τοίχων σε αυτή την περίπτωση οι εργασίες που θα γίνουν θα είναι το βάψιμο των επιφανειών με δυο χέρια χρώμα χωρίς κάποια άλλη προεργασία των τοίχων ή των ταβανιών.

Μερεμέτισμα τοίχων – βάψιμο εδώ οι εργασίες που κάνουμε είναι το κλείσιμο μικρών μερεμετιών (ξεφλούδισμα χρώματος , κλείσιμο τρύπες από κάδρα κλπ.) στις επιφάνειες. Το ελαφρό τρίψιμο των σημείων που επισκευάσαμε και το βάψιμο των επιφανειών.

Σπατουλάρισμα τοίχων – βάψιμο σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιφάνειες που είναι καινούργιες σοβατισμένες ή απαιτούν εκ νέου σπατουλάρισμα. Οι εργασίες με την σειρά που εκτελούνται είναι το τρίψιμο των επιφανειών με μηχανικό τριβείο και χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Στην συνέχεια το σπατουλάρισμα των επιφανειών και μετά το στέγνωμα το τρίψιμο ξανά με το τριβείο. Το επόμενο στάδιο είναι το αστάρωμα των επιφανειών και τέλος το βάψιμο των επιφανειών τοίχοι , ταβάνια.

Γενικά στις εργασίες ελαιοχρωματισμών χρησιμοποιούμε σύγχρονα μηχανήματα για την μικρότερη δυνατή όχληση των ενοίκων του διαμερίσματος.

Τεχνοτροπίες τοίχου υπάρχουν διάφορες τεχνοτροπίες που εφαρμόζουμε στους τοίχους. Αναφέρω ενδεικτικά μερικές που έχω κάνει τεχνοτροπία με σφουγγάρι La casa dei Sogni , τεχνοτροπία με σπάτουλα stucco veneziano κλπ.

Βάψιμο ντουλάπες βάψιμο πόρτες οι εργασίες αυτές γίνονται σε διαμερίσματα που έχουν τις αντίστοιχες ντουλάπες και πόρτες που επαναβάφονται. Οι εργασίες που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ελαφρύ τρίψιμο των επιφανειών. Στην συνέχεια γίνεται ο έλεγχος των επιφανειών και το ψιλομερεμέτισμα. Τέλος το φρεσκάρισμα των επιφανειών με νέα βαφή ολοκληρώνοντας την διαδικασία.

Υλικά για βάψιμο

Τα υλικά που θα επιλέξουμε για το βάψιμο διαμερίσματος είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για σωστά αποτελέσματα. Πλέον τα χρώματα εσωτερικής βαφής αλλά και εξωτερικής βαφής έχουν βελτιωθεί πολύ. Η ποικιλία σε ποιότητες είναι μεγάλη ώστε να μπορούμε να λύσουμε και διάφορα προβλήματα σε χώρους που παρουσιάζονται.

Πλαστικά χρώματα τα χρησιμοποιούμε συχνότερα από όλες τις άλλες κατηγορίες. Έχουν μεγάλη καλυπτικότητα , στεγνώνουν γρήγορα , είναι άοσμα και οικολογικά εφόσον το θέλουμε.

Αντιμικροβιακά χρώματα αντιμουχλικά χρώματα τα χρησιμοποιούμε κυρίως σε κουζίνα και μπάνιο όπου έχουμε συγκέντρωση υγρασίας και υδρατμών.

Διαπνέοντα χρώματα τα χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις που έχουμε υγρασίες στους τοίχους και θέλουμε να διαπνέουν ώστε να μην συγκεντρώνουν υγρασία στην επιφάνεια τους. Συνδυάζονται φυσικά με τα αντίστοιχα υλικά για την αντιμετώπιση της υγρασίας δηλαδή τους αφυγραντικούς σοβάδες.

Επιλέξτε μας για το βάψιμο του διαμερίσματος σας , το βάψιμο του σπιτιού σας. Καλέστε μας για άμεση επικοινωνία.

Εναλλακτικά συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.

Βάψιμο σπιτιού
Ανακαίνιση κατοικίας
Τεχνοτροπίες χρωμάτων
αναβάθμιση σπιτιού
Βάψιμο σπιτιού
Βάψιμο διαμερίσματος

Processing…
Επιτυχία είσαι στην λίστα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *