Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι

Η ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι έγινε σε ένα παλαιό διαμέρισμα 35 – 40 ετών περίπου και όπως καταλαβαίνετε όλος ο χώρος έπρεπε να ανακαινιστεί .

Το διαμέρισμα είχε παλαιά κουζίνα με ντουλάπια βαμμένα λαδομπογιά , το μπάνιο επίσης πολύ παλαιό με εγκατάσταση σε ύδρευση και αποχέτευση που πλέον έπρεπε να αντικατασταθούν .

Η διαρρύθμιση του χώρου δεν βοηθούσε σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις διαβίωσης διότι ήταν με το κλασσικό στυλ της δεκαετίας ’70 με δωματιάκια μικρά και πολλές πόρτες .

Τοίχοι

Αρχικά λοιπόν καθαιρέθηκαν κάποιοι ενδιάμεσοι τοίχοι για να δημιουργηθούν οι νέοι χώροι ενιαίοι με την λογική όλοι οι χώροι να έχουν φυσικό φωτισμό . Σε έναν τοίχο μάλιστα τοποθετήθηκαν υαλότουβλα έτσι ώστε το φως να διαχέεται και στον υπόλοιπο χώρο του διαμερίσματος .

Μπάνιο

Στο μπάνιο έγινε γενική αποξήλωση πλακιδίων , ειδών υγιεινής και υδραυλικών εγκαταστάσεων . Έγινε κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης με χρήση πίνακα υδροληψίας . Οι σωληνώσεις ύδρευσης που χρησιμοποιήθηκαν είναι πολυστρωματική από πολυαιθυλένιο που είναι πρώτη επιλογή στη λίστα με τα οικολογικά υλικά στις κατασκευές . Τα πλακίδια του μπάνιου έχουν επιρροή από το Λονδίνο όπου και ήταν η επιλογή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος .

Δάπεδα

Τα δάπεδα ήταν από μωσαϊκό κάποιοι χώροι ενώ άλλοι από παρκέ ξύλινο . Η αρχική σκέψη ήταν να μείνουν τα μωσαϊκά αλλά μετά τις καθαιρέσεις των τοίχων αυτό δεν ήταν εφικτό . Το ξύλινο δάπεδο επισκευάστηκε , τρίφτηκε και έγινε πάλι καινούργιο.

Κουφώματα

Όλα τα εξωτερικά παράθυρα και πόρτες αντικαταστάθηκαν με νέα ενεργειακά αλουμινίου με θερμοδιακοπή , διπλά τζάμια . Εδώ συνάντησα και για πρώτη φορά το κουτί που ήταν μέσα το παλιό ξύλινο ρολό να είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα που φυσικά καθαιρέθηκε και η τρύπα έκλεισε με γυψοσανίδα.

Χρώματα 

Όλοι οι χώροι βάφτηκαν με διαφορετικά χρώματα και σε κάποιες περιπτώσεις από δυο και τρεις αποχρώσεις σε κάθε χώρο . Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό θα έλεγα και ζωντανό .

 

 

 

Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του έργου έκανε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Point Supreme

 

Αν και εσείς θέλετε να ανακαινίσετε τον χώρο σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

Λευτέρης Σιώμος

IMG_3432 IMG_3425 IMG_3427 IMG_3429 IMG_3430
IMG_3519

IMG_3507

IMG_3512
IMG_3451

IMG_3431

Σας άρεσε το άρθρο;