Αντιμετώπιση υγρασίας σε τοίχο με γυψοσανίδες
Η υγρασία στους τοίχους είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις στο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και μόνιμα.
Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί από που προέρχεται το πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις . Ακόμα και αν βρεθεί από που δημιουργείται το πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να επισκευαστεί .
Οι λόγοι είναι πολλοί μπορεί να μην έχουμε πρόσβαση στο σημείο που δημιουργείται το πρόβλημα δηλαδή από ένα διπλανό κτίριο που ακουμπάει στο δικό μας κτίριο .
Σε άλλες περιπτώσεις η λύση είναι πολύ δαπανηρή και δεν μπορεί να διατεθεί το χρηματικό ποσό για την επισκευή και αποκατάσταση ενός τοίχου ή ταβανιού .
Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν μπορούμε να δώσουμε μια λύση ώστε να μην βλέπουμε την υγρασία στον τοίχο , που δημιουργεί τα γνωστά προβλήματα με ξεφλούδισμα των χρωμάτων , έντονα σημάδια μούχλας και διάφορα άλλα προβλήματα .
Έτσι λοιπόν μια λύση σε όλα αυτά , όταν το πρόβλημα εμφανίζεται σε τοίχους είναι να κατασκευάσουμε έναν νέο τοίχο μπροστά από αυτόν που υπάρχει το πρόβλημα με γυψοσανίδα ανθυγρή ή τσιμεντοσανίδα .
Το πάχος του τοίχου αυτού μπορεί να είναι έως 10 εκατοστά μαζί με την απόσταση που θα πρέπει να αφήσουμε από τον υπάρχον τοίχο ώστε η νέα κατασκευή να μην εφάπτει και μεταφέρει την υγρασία στον νέο τοίχο .
Υλικά εφαρμογής
Ο τοίχος που θα κατασκευαστεί θα είναι με μεταλλικό σκελετό και επένδυση γυψοσανίδας ή τσιμεντοσανίδας
Πρόσφατα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της υγρασίας στους τοίχους σε επαγγελματικό χώρο με τον τρόπο που σας περιέγραψα παραπάνω .
Τονίζω ότι είναι μια λύση οικονομική και χωρίς πολλές διαδικασίες και φασαρία στον χώρο που θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες . Για να λυθεί το πρόβλημα της υγρασίας στους τοίχους οριστικά υπάρχουν άλλοι τρόποι αλλά η αντιμετώπιση τους είναι διαφορετική .
Εδώ περιέγραψα έναν τρόπο – Αντιμετώπιση υγρασίας σε τοίχο με γυψοσανίδες ή με τσιμεντοσανίδες
Δείτε έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης της υγρασίας
Δηλαδή μπροστά από τοίχο με φουσκωμένο σοβά εφαρμόζεται?
Εφαρμόζεται κανονικά χωρίς πρόβλημα . Είναι ένας απλός τρόπος ώστε να μην φαίνεται το πρόβλημα της ανερχόμενης υγρασίας .
Είναι ανάλογα πως επιλέγεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της υγρασίας
Η υγρασία και ο φθαρμένος τοίχος απλά κρύβεται…Το θέμα υγιεινής από την εισπνοή υπάρχει ακόμα ή απλά μειώνεται?Και επίσης υπάρχει περίπτωση κλείνωντας το τοίχο με την υγρασία να επεκταθεί στον δίπλα τοίχο η υγρασία?
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας προς το blog μας . Πράγματι με την γυψοσανίδα δεν λύνεις το πρόβλημα απλά το καλύπτεις στην όψη να μην φαίνεται . Η γυψοσανίδα πρέπει να τοποθετείται πάνω σε μεταλλικό σκελετό ώστε να υπάρχει κενό από τον τοίχο και να αερίζεται έτσι θα αποφύγουμε την επέκταση σε άλλα σημεία λόγω της εργασίας αυτής . Ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια.
Η αναπνοη πως γινεται; δεν πρεπει να υπαρχει με καποιο τροπο καποιο καναλι εξαερισμού με τον εξωτερικο αερα;
Πολύ σωστή η παρατήρησή σας . Θα πρέπει να έχουμε θυρίδες αερισμού στην κατασκευή μας.
Αντί για γυψοσανίδα κάνετε και εγκατάσταση με Ραμποτέ Ξύλινο laminate ?
https://www.youtube.com/watch?v=fqFJcHGKf4k&t=1s
Κάτι τέτοιο κάνετε εσείς?
Όχι δεν έχω τοποθετήσει laminate σε τοίχο
AQUAMAT Επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα