Εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού

Εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού τι αντιμετωπίζουμε

Εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού τι αντιμετωπίζουμε

Γενικά όταν μιλάμε για εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού θα πρέπει να ξέρουμε ότι μια τέτοια ανακαίνιση θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για το εξωτερικό τμήμα μιας κατοικίας που “προστατεύει” όλο το εσωτερικό μέρος της.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε μια εξωτερική ανακαίνιση είναι αρκετές και σημαντικές.

Οι εργασίες εξωτερικής ανακαίνισης μιας κατοικίας διαφέρουν ανάλογα με την μορφή του κτιρίου , την παλαιότητα του , τον τρόπο κατασκευής του. Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση σε ένα παλιό σπίτι που δεν έχει βασικά στοιχεία μόνωσης και διαφορετική είναι η αντιμετώπιση σε ένα νέο κτίριο.

Τα υλικά που έχει κατασκευαστεί το κάθε κτίριο διαφέρουν και θα πρέπει να επισκευάζονται με τον κατάλληλο τρόπο.

ανακαίνιση εξωτερικά σπιτιού

Βασικές κατηγορίες στην εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού

 • Επισκευές όψεων
  • Γενικά ότι αφορά εξωτερικούς τοίχους , μπαλκόνια , οροφές είναι στοιχεία που συνήθως απαιτούν να γίνουν εργασίες αποκατάστασης τους.
  • Στους εξωτερικούς τοίχους υπάρχουν φθορές στα χρώματα ξεφλουδίσματα , φουσκώματα , ρωγμές που ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς τους πρέπει να αποκατασταθούν κατάλληλα. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι θέμα κακής βαφής , υπάρχουν και τέτοια θέματα αλλά προβλημάτων υγρασίας. Από μικρές λεπτομέρειες σε κάποια σημεία που δεν είναι φανερές προκαλούνται οι ζημιές. Μαρμαροποδιές που δεν είναι συχνά στοκαρισμένες , σοβατεπί που δεν έχουν στεγανοποιηθεί σωστά και διάφορες άλλες περιπτώσεις. Διαβάστε εδώ πως επισκευάζουμε σωστά τα σημεία αυτά.
  • Στην επισκευή στηθαίων από μπετόν έχουμε συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης και δεν μπορεί ο κάθε ένας να επισκευάζει με τον δικό του τρόπο. ‘Έχουμε δει διάφορα λάθη που γίνονται και δυστυχώς στο τέλος αντί να γίνει η σωστή επισκευή γίνεται χειρότερα.
 • Μόνωση εξωτερικά σπιτιού
  • Στην ταράτσα του σπιτιού δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα. Η υγρομόνωση ταράτσας είναι η εργασία που θα πρέπει να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε σε μια ανακαίνιση εξωτερική σπιτιού. Επίσης η θερμομόνωση είναι βασική σε μια κατοικία διότι έτσι μπορούμε και έχουμε εξοικονόμηση ενέργεια για ψύξη και θέρμανση.
  • Οι εξωτερικοί τοίχοι θα πρέπει να έχουν μόνωση. Στα παλαιότερα σπίτια 30 ετών και πάνω ή μόνωση είναι ελλιπής και πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους τοίχους εξωτερική θερμομόνωση. Είναι η καταλληλότερη μόνωση για όλα τα κτίρια και ανάλογα με το πως είναι σχεδιασμένο ένα σπίτι και η τοποθεσία που βρίσκεται καθορίζουν την επιλογή για το ιδανικό σύστημα θερμομόνωσης.
Επένδυση εξωτερικού τοίχου με τσιμεντοσανίδα

Αν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας εξωτερικά επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *